Ερωτήσεις προς το δημοτικό συμβούλιο της Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ερωτήσεις προς το δημοτικό συμβούλιο της Καλαμάτας

Ερωτήσεις προς το δημοτικό συμβούλιο της Καλαμάτας

Share This
Σε σειρά ερωτήσεων προχώρησε ο δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού ‘’Αλλαγή για το Δήμο Καλαμάτας’’ Γιάννης Χριστόπουλος, στη χθεσινή συνεδρίαση της υπ’ αριθμ. 16/2015 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας.
Δημοτικό αποτεφρωτήριο
Με αφορμή τις αλλαγές που προτείνονται στο κανονισμό του κοιμητηρίου, δεύτερη τροποποίηση σε ένα χρόνο, και λαμβάνοντας υπόψη τις μετακινήσεις πληθυσμών, πιστεύω πως είναι η στιγμή στην οποία θα πρέπει με νηφαλιότητα, με διάλογο και χωρίς λαϊκισμούς και υποκρισία να αντιμετωπίσουμε το μεγάλο θέμα της καύσης των νεκρών και στο δήμο Καλαμάτας, προασπίζοντας έτσι τη βούληση σημαντικής μερίδας συνανθρώπων μας, την αξιοπρέπεια, διασφαλίζοντας επίσης   κανόνες υγιεινής   και την ευπρέπεια των χώρων των κοιμητηρίων μας και περιορίζοντας την έντονη εμπορευματοποίηση που κυριαρχεί.
Σύμφωνα με τη νομοθεσία επιτρέπεται η δημιουργία αποτεφρωτηρίων από τους δήμους και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου των δήμων σε χώρους εκτός κοιμητηρίων και εκτός περιοχών αμιγούς κατοικίας, γενικής κατοικίας και του πολεοδομικού κέντρου των σχεδίων πόλεως. Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα στους δήμους που διαχειρίζονται κοιμητήρια να ιδρύουν στους ίδιους χώρους και αποτεφρωτήρια οστών.
Ερωτάται η δημοτική αρχή:
Θα προχωρήσει στην υλοποίηση της σχετικής νομοθεσίας και θα συμπεριλάβει στο κανονισμό του κοιμητηρίου τη σχετική πρόβλεψη;
Θα ανοίξει διάλογο με την τοπική εκκλησία, που έχει την τύχη επικεφαλής της να είναι ένας εμπνευσμένος ιεράρχης, και με άλλους φορείς και επαγγελματίες π.χ. γραφεία τελετών κ.λπ. προκειμένου σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα να καθοριστούν οι όροι και οι προϋποθέσεις;
Μείωση 10% στις αμοιβές των καθαριστριών των σχολείων.
             Η κυβέρνηση κάνοντας πράξη τις προεκλογικές εξαγγελίες της, προχώρησε στη μείωση των ΄΄ υψηλόμισθων καθαριστριών ΄΄ των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων που παίρνουν αμοιβές από 100 έως 280 euro το μήνα ανάλογα τις αίθουσες… αποδεικνύοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον της για την εκπαίδευση και την υγεία των μαθητών!!
Σημειώνουμε 2 μήνες μετά την έναρξη λειτουργίας των σχολείων και ενώ οι συμβάσεις καθαριότητας μεταξύ καθαριστριών με τις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου Καλαμάτας δεν έχουν ακόμη υπογραφεί , με το υπ΄ αριθμ. 606/628/44614-23-9-2015 έγγραφο του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, επισημαίνεται ότι το εγκεκριμένο ποσό δαπάνης για τη χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών, το διδακτικό έτος 2015-2016, μειώνεται σε σχέση με το περσινό κατά 10%!
Ερωτάται η δημοτική αρχή :
Θα προχωρήσει άμεσα στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου καθαριότητας της Σχολικής Επιτροπής με τις καθαρίστριες των σχολείων του δήμου;
Θα ζητήσει την καταβολή του συνολικού ποσού χωρίς περικοπές; (Πολλές δημοτικές αρχές προχώρησαν σε διεκδίκηση, σας επισυνάπτω έγγραφο του Δημάρχου Πεντέλης)
Θα διεκδικήσει τη μόνιμη πρόσληψη καθαριστριών στα σχολεία μια και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες ;
Η μη σοβαρή αντιμετώπιση του ευαίσθητου τομέα της καθαριότητας των σχολείων εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία των μικρών μαθητών.
Νομιμότητα παραστατικών parking;
Ύστερα από οχλήσεις που δέχτηκα ,πολλών συνδημοτών, ερωτάται η δημοτική αρχή :
Το αποδεικτικό στοιχείο που αποδίδει στους χρήστες του δημοτικού parking αποτελεί νόμιμο φορολογικό παραστατικό;
Αποδίδονται οι σχετικοί φόροι στο Ελληνικό Δημόσιο;
Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής
Στη συνεδρίαση της υπ’ αριθμ. 12/2015 συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καλαμάτας που είχε προηγηθεί, στο θέμα: Έγκριση της μελέτης με τίτλο «Ασφαλτοστρώσεις Καλαμάτας 2015» από το Δημοτικό Σύμβουλο Γιάννη Χριστόπουλο, τονίστηκε η ανάγκη διάθεσης μεγαλύτερου ποσού προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα έντονα προβλήματα αποκατάστασης του οδοστρώματος αλλά και δημιουργία υποδομών σε δρόμους της πόλης ενόψει της χειμερινής περιόδου και ακόμη να υπάρξει ιεράρχηση των αναγκών αναφέροντας χαρακτηριστικά το χρόνιο πρόβλημα που υπάρχει στην προέκταση της οδού Ρόδων πίσω από το σχολικό συγκρότημα της Αρτέμιδος.
Γιάννης Α. Χριστόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος του συνδυασμού ‘’Αλλαγή για το Δήμο Καλαμάτας’’

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages