ΓΙΑΤΙ ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ; - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΓΙΑΤΙ ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ;

ΓΙΑΤΙ ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ;

Share This
ΠΡΟΣ
Κα Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Καλαμάτας 

Μείωση 10% στις αμοιβές των καθαριστριών των σχολείων.
             Η κυβέρνηση κάνοντας πράξη τις προεκλογικές εξαγγελίες της, προχώρησε  στην μείωση των ΄΄ υψηλόμισθων καθαριστριών ΄΄ των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων  που παίρνουν αμοιβές από 100 έως 280 euro το μήνα ανάλογα τις αίθουσες… αποδεικνύοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον της για  την εκπαίδευση και την υγεία των μαθητών!!

             Σημειώνουμε 2 μήνες μετά την έναρξη λειτουργίας των σχολείων  και ενώ οι συμβάσεις καθαριότητας μεταξύ καθαριστριών με τις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου Καλαμάτας δεν έχουν ακόμη υπογραφεί , με το υπ΄ αριθμ. 606/628/44614-23-9-2015 έγγραφο του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, επισημαίνεται ότι το εγκεκριμένο ποσό δαπάνης για τη χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών, το διδακτικό έτος 2015-2016, μειώνεται σε σχέση με το περσινό κατά 10%!

           Η μείωση αυτή αυστηρά (όπως δηλώνεται στο έγγραφο), θα πρέπει να περιληφθεί στις συμβάσεις των καθαριστριών με τις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου Καλαμάτας.

            Ερωτάται η δημοτική αρχή :

Θα προχωρήσει άμεσα στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου  καθαριότητας της Σχολικής Επιτροπής με τις καθαρίστριες των σχολείων του δήμου;

Θα ζητήσει την καταβολή του συνολικού ποσού χωρίς περικοπές;

Θα διεκδικήσει  τη μόνιμη πρόσληψη καθαριστριών στα σχολεία μια και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες ;

Η μη σοβαρή  αντιμετώπιση του  ευαίσθητου τομέα της καθαριότητας των σχολείων εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία των μικρών μαθητών.


Γιάννης Α. Χριστόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος του συνδυασμού ‘’Αλλαγή για το Δήμο Καλαμάτας’’

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages