ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Share This
«Παιδιά και οικογένειες ευάλωτων κοινωνικά ομάδων. Προσεγγίσεις, Θεσμοί, Δράσεις» είναι ο τίτλος της επιστημονικής ημερίδας που έχουν προγραμματίσει για τις 14 Νοεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδας. Η ημερίδα διεξάγεται υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας, με ελεύθερη είσοδο. Σύμφωνα με το προσχέδιο του προγράμματος, οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις 10.00 το πρωί με χαιρετισμούς. Η πρώτη ενότητα, με τίτλο «Προσεγγίσεις», θα ξεκινήσει στις 10.30 με συντονιστή τον Δημ. Ντζούρα, υπεύθυνο Κοινωνικού Τομέα Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος. Ομιλητές θα είναι οι:
-Διον. Μπαλούρδος, διευθυντής Ερευνών, Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ), με θέμα: «Παιδική φτώχεια στην Ελλάδα: Τάσεις, προκλήσεις και προοπτικές» -Δέσποινα Καρακατσάνη, καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής, «Όψεις της κοινωνικής πολιτικής για την υγεία και τη διατροφή του παιδιού σήμερα»
 -Νίκος Γκιωνάκης, ψυχολόγος, επιστημονικός υπεύθυνος Κέντρου Ημέρας ΒΑΒΕΛ (Μονάδα Ψυχικής Υγείας για Μετανάστες), «Η συνύπαρξη με τον "ξένο", εμπόδιο ή ευκαιρία;»
-Αντωνία Παπαστάθη, κοινωνιολόγος, Στέγη Νέων Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος, «Παιδιά σε εξωοικογενειακή φροντίδα. Η προσέγγιση των Παιδικών Χωριών SOS – Quality for Children (Q4C)» Στις 12.45 θα ξεκινήσει η ενότητα με τίτλο «Θεσμοί» και συντονιστή τον Στέργιο Σιφνιό, διευθυντή Κοινωνικής Εργασίας & Έρευνας Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages