ΜΕ ΜΑΘΗΤΕΣ Ο ΝΙΚΑΣ ΣΤΟ ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΜΕ ΜΑΘΗΤΕΣ Ο ΝΙΚΑΣ ΣΤΟ ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

ΜΕ ΜΑΘΗΤΕΣ Ο ΝΙΚΑΣ ΣΤΟ ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

Share This
Στη νέα γενιά, τους μικρούς μαθητές, που θα μεταλαμπαδεύσουν την αξία και τα οφέλη της ανακύκλωσης στους μεγαλύτερους, εστίασε 
το Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης, που έστησαν στην Καλαμάτα ο Δήμος και η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης. Το πρωί της Παρασκευής 16 Οκτωβρίου 2015, πάνω από 500 μαθήτριες και μαθητές έλαβαν μέρος σε μια ψυχαγωγική και εκπαιδευτική δράση με περιβαλλοντική στόχευση, που διεξήχθη σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας. Η ΕΕΑΑ υποστήριξε την προσπάθεια που καταβάλλει ο Δήμος Καλαμάτας στην κατεύθυνση της ευαισθητοποίησης των μαθητών και των πολιτών για τα οφέλη της ανακύκλωσης συσκευασιών, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Περιβαλλοντικών Δράσεων.
ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ
ΜΑΓΕΙΡΙΚΩΝ ΕΛΑΙΩΝ!
Ο Δήμαρχος επισκέφθηκε το Λούνα Παρκ, που αναπτύχθηκε μπροστά στο Δημαρχείο και μίλησε με τους εκπροσώπους της ΕΕΑΑ, του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, καθώς και με τα στελέχη του Δήμου, που βρίσκονταν στο περίπτερο του Δήμου Καλαμάτας, όπου προβάλλονταν όλα τα «ρεύματα» ανακύκλωσης, με έμφαση στο νέο «ρεύμα» της ανακύκλωσης χρησιμοποιημένων μαγειρικών ελαίων. Επίσης, συνομίλησε με τους μικρούς μαθητές, που χαίρονταν τα παιχνίδια, στα οποία τους μυούσαν εκπρόσωποι της ΕΕΑΑ.
Ο Π. Νίκας, με δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ευχαρίστησε την ΕΕΑΑ για την παρουσία της και τη διάθεση του Λούνα Παρκ, καθώς και για την εν γένει συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας. Τόνισε, δε, πως «είμαστε η πόλη με τις καλύτερες επιδόσεις στην ανακύκλωση στην Ελλάδα. Αυτό οφείλεται στα παιδιά, στους εκπαιδευτικούς και στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας. Όταν το παιδί συνειδητοποιήσει την αξία της ανακύκλωσης, θα τη μεταφέρει και στους μεγάλους».
...ΚΑΙ ΚΟΥΪΖ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ
Το απόγευμα και το βράδυ, από τις 17.00 έως τις 22.00, οι συνεργάτες της ΕΕΑΑ θα προτρέπουν τους μαθητές και τους πολίτες να ελέγξουν τις γνώσεις τους στη λειτουργία της ανακύκλωσης συσκευασιών στον μπλε κάδο και, όσοι μετάσχουν στο κουΐζ της ανακύκλωσης, θα έχουν τη δυνατότητα να κερδίσουν μικρά συμβολικά δώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages