ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ 75η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ 75η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ 75η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

Share This
Για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, ορίζουμε το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων, που θα γίνουν στηv έδρα του Νομού, ως εξής:
ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟΣαπό της ογδόης πρωινής ώρας της 26ης μέχρι και της δύσης του ηλίου της 28ηςΟκτωβρίου 2015.
ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ της πόλεως και όλων των Δημοσίων, Δημοτικών και Κοινοτικών Καταστημάτων, καθώς και των Καταστημάτων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και Τραπεζών.
ΦΩΤΟΣΤΟΛΙΣΜΟΣ των ελλιμενισμένων και ναυλοχούντων στο λιμάνι πλοίων, κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2015.

TΡΙΤΗ  27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

Ώρα 10.00: ΟΜΙΛΙΕΣ και εορταστικές εκδηλώσεις σε ειδικές συγκεντρώσεις των Σχολείων όλων των βαθμίδων Εκπαίδευσης.
Ώρα 11.00: ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ από μαθητές και μαθήτριες, επί της Κεντρικής Πλατείας, στους ανδριάντες των Ηρώων και στην Παραλία, στο μνημείο του Αφανούς Ναύτη.
Τήρηση ενός λεπτού σιγής – Εθνικός Ύμνος.
Ώρα 12.00: ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ από Φοιτητές Παν/μίου Πελοποννήσου, Σπουδαστές ΤΕΙ Καλαμάτας, μαθητές και μαθήτριες, προσκόπους και οδηγούς, στις προτομές των Ηρώων επί της Πλατείας 23ης Μαρτίου, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου.
Τήρηση ενός λεπτού σιγής - Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

Ώρα 13.00: Εορταστική Εκδήλωση  στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΣ», για τους υπαλλήλους των Δημοσίων Υπηρεσιών, Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, Τραπεζών και Οργανισμών.
Την εορταστική εκδήλωση θα επιμεληθεί το 4ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας.

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015 

Ώρα 07.00:  ΘΑ ΣΗΜΑΝΟΥΝ ΧΑΡΜΟΣΥΝΑ οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών, η δε Φιλαρμονική του Δήμου θα περιέλθει τις οδούς της πόλης και θα παιανίσει θριαμβευτικά θούρια και εμβατήρια.

Ώρα 8.00: ΕΠΑΡΣΗ ΣΗΜΑΙΑΣ στο χώρο της πλατείας 23ης Μαρτίου κατά την οποία θα αποδοθούν τιμές από στρατιωτικό άγημα με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου.

Ώρα 10.15: ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ στον Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού, κατά την οποία θα προστή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.Χρυσόστομος. Ακολούθως, εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από τον κ.Κακούρη Παναγιώτη, φιλόλογο του 1ου Γενικού Λυκείου Καλαμάτας, με τίτλο: «Το ΟΧΙ του χθες και η ανάγκη του ΟΧΙ του σήμερα»
ΜΕΤΑΒΑΣΗ Αρχών, Οργανώσεων και Κοινού από τον Μητροπολιτικό Ναό στην πλατεία 23ης Μαρτίου, όπου θα ψαλεί ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ προ του Ηρώου των Πεσόντων.
ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ στο Μνημείο των Ηρώων από τους κ.κ.: α) Εκπρόσωπο Κυβέρνησης, β) Εκπρόσωπο Βουλής, γ) Ανώτατο Διοικητή Φρουράς Καλαμάτας, δ) Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μεσσηνίας, ε) Δήμαρχο Καλαμάτας, στ) Ένωση Αποστράτων Στρατού Ξηράς Ν.Μεσσηνίας και ζ) Εκπρόσωπο όλων των Παραρτημάτων των αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων του Νομού.
  • Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των πεσόντων.   
  • Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.
ΜΕΤΑΒΑΣΗ σε πομπή, Αρχών, Εκπροσώπων Οργανώσεων και Κοινού στο χώρο της παρέλασης, επί της Κεντρικής Πλατείας.

Ώρα 11.15: ΠΑΡΕΛΑΣΗ προ των επισήμων με την εξής σειρά:
Φιλαρμονική Δήμου Καλαμάτας, Μαθητές και Μαθήτριες των Σχολείων Πρωτοβάθμιας  και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Σχολές Μαθητείας ΟΑΕΔ, Λύκειο Ελληνίδων Καλαμάτας, Μορφωτικός Σύλλογος Μεσσηνίας, Κέντρο Λαογραφικών Μελετών Καλαμάτας, Χορευτικός Όμιλος «ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ», Σύλλογος Γυναικών Σπερχογείας, Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαμάτας «Αγία Τριάδα», Ελληνική Ομάδα Διάσωσης-Παράρτημα Ν. Μεσσηνίας, Τμήμα Εθελοντριών Νοσηλευτικής Ερυθρού Σταυρού, Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών Ε.Ε.Σ., Πολιτιστικός Σύλλογος Βέργας, Τμήμα Τοπικής Εφορίας Οδηγών και Προσκόπων, Αντιπροσωπευτικά Τμήματα Στρατού Ξηράς και Πολεμικής Αεροπορίας.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ: Οδός Αριστομένους μέχρι τη συμβολή της με την οδό Βασ. Κωνσταντίνου.
ΧΩΡΟΣ ΕΠΙΣΗΜΩΝ: Επί της Κεντρικής Πλατείας.

Ώρα 17.31: ΥΠΟΣΤΟΛΗ ΣΗΜΑΙΑΣ με τη συμμετοχή στρατιωτικού αγήματος και της Φιλαρμονικής του Δήμου.

Προσέλευση επίσημων προσκεκλημένων στον Μητροπολιτικό Ναό μέχρι 10.10΄.

Παρακαλούνται όπως ρυθμίσουν τα σχετικά με:
  • Τη Δοξολογία και την Επιμνημόσυνη Δέηση, η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας.
  • Την παράταξη και απόδοση Τιμών ο  Α.Δ.Φ.Κ.
  • Την τήρηση της τάξης, η Αστυνομική Δ/νση Μεσσηνίας.

-          Τελετάρχες ορίζουμε τους κ.κ. α) Ηλιόπουλο Ηλία, πρώην υπάλληλο Δήμου Καλαμάτας, β) Καραμπέτσο Δημήτριο, υπάλληλο Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.
-          Το γενικό πρόσταγμα της παρέλασης έχει ο κ. Αγγελόπουλος Χαρίλαος, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages