ΚΡΙΣΙΜΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΑΠΟ ΟΜΑΔΑ LGBT ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΚΡΙΣΙΜΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΑΠΟ ΟΜΑΔΑ LGBT ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΚΡΙΣΙΜΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΑΠΟ ΟΜΑΔΑ LGBT ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Share This
ΤΗΝ πρόταση να σεβαστεί η χώρα μας την Ευρωπαική νομοθεσία για το Σύμφωνο Συμβίωσης ομοφύλων επαναφέρει με παρέμβασή της στα κοινωνικά δίκτυα η Ομάδα υποστήριξης φίλων LGBT Μεσσηνίας με αφορμή την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στην Καλαμάτα για δεύτερη φορά. Παρά τις υποσχέσεις της Κυβέρνησης και το οριστικό κείμενο του συμφώνου που ήταν έτοιμο από αρχές καλοκαιριού να πάει προς ψήφιση στη Βουλή δεν προχώρησε στην αναγνώριση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ενήλικων πολιτών της χώρας μας, παρά μόνο στο νομοσχέδιο για την εκχώρηση ιθαγένειας σε παιδιά μεταναστών δεύτερης γενιάς που ζουν στη χώρα μας, αγνοώντας την μεγαλύτερη ελληνική κοινότητα στη χώρα μας.
 Η LGBT κοινότητα διαθέτει δεκάδες οργανώσεις στην Ελλάδα όπως και στο Νομό μας αλλά και την Πελοπόννησο και έχει αναφέρει ότι: Μετά τις αλλεπάλληλες καταδίκες της χώρας μας από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) για μη συμμόρφωση προς τα Ευρωπαϊκά νομοθετικά δεδομένα, ήταν πλέον μονόδρομος η επέκταση του συμφώνου ελεύθερης συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια. Το ΕΔΑΔ έχει κρίνει ότι ο αποκλεισμός των ομόφυλων ζευγαριών από το σύμφωνο συμβίωσης συνιστά παραβίαση της Ευρωπαϊκής σύμβασης για τα ανθρώπινα δικαιώματα, καθώς παραβιάζονται τα άρθρα εκείνα που αφορούν την απαγόρευση των διακρίσεων (άρθρο 14) και το δικαίωμα στο σεβασμό της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής (άρθρο 8). Μεταξύ αυτών που είχαν προσφύγει στο ΕΔΑΔ είναι ο Γρηγόρης Βαλιανάτος και η ΜΚΟ «Σύνθεση». Τέλος στην Ε.Ε. οι περισσότερες χώρες έχουν προβεί μέχρι και στην ψήφιση ένωσης με πλήρη δικαιώματα στα πρότυπα της Civil union.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages