ΙΣΧΥΡΗ ΕΝΤΟΛΗ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ- ΟΛΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΙΣΧΥΡΗ ΕΝΤΟΛΗ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ- ΟΛΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ

ΙΣΧΥΡΗ ΕΝΤΟΛΗ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ- ΟΛΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ

Share This
Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε τη σημασία της ισχυρής εντολής που πρέπει να πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές, προκειμένου να έχει άνετη κοινοβουλευτική
 πλειοψηφία “για να μην έχουμε στα πόδια μας, ρυθμιστές της ζωής μας, τους συμπαραστάτες των δανειστών στον τόπο μας”.Όσον αφορά το ενδεχόμενο να υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: “Παρά τις προσπάθειες του καθεστώτος της ολιγαρχίας και της διαπλοκής να αναστήσουν το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα προετοιμάζοντας κυβερνήσεις συνεργασίας εμείς απαντάμε: Όχι μόνο αντέχουμε αλλά σηκωνόμαστε ακόμη πιο ψηλά”.
“Κρατώντας με περηφάνια τη σημαία της αγώνα. Τη σημαία που πάνω της φέρει το ιστορικό βάρος των αξιών και των ιδεών μας. Το ιστορικό βάρος των προσδοκιών και της ελπίδας του λαού μας για κοινωνική δικαιοσύνη, ισότητα και αλληλεγγύη. Όλοι μαζί κάτω από αυτή τη σημαία δίνουμε ξανά τη μάχη κόντρα σε θεούς και δαίμονες που θέλουν να κάνουν την πρώτη αριστερή κυβέρνηση του τόπου, μια μικρή παρένθεση στο καθεστώς της φαυλότητάς τους”, τόνισε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος εμφανίστηκε σίγουρος πως ο λαός θα δώσει την επόμενη Κυριακή “ένα ακόμα χτύπημα στο χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα” και στο “καθεστώς της αναξιοπρέπειας, της υποταγής και της ανισότητας”.
“Θα κρατήσει την Αριστερά όρθια και δυνατή για να κρατηθεί ο λαός όρθιος και δυνατός”, τόνισε. “Γιατί για μας η κυβέρνηση δεν είναι αυτοσκοπός για να αναπαράγουμε συμφέροντα και ανισότητες αλλά το οχυρό της μάχης για να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα και την προοπτική. Είναι το οχυρό μάχης ενάντια στα μεγάλα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα που θέλουν να επιστρέψουν για να πάρουν εκδίκηση. Και αυτό το οχυρό δεν θα το παραδώσουμε. Θα το υπερασπιστούμε και θα το κρατήσουμε”. συμπλήρωσε.
Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε τις διαχωριστικές γραμμές μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, λέγοντας πως από τη μια μεριά οι δυνάμεις της χρεοκοπίας, οι δυνάμεις της διαφθοράς, της διαπλοκής, των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, οι δυνάμεις της ολιγαρχίας με επικεφαλής την ΝΔ και τον κύριο Μειμαράκη. Και από την άλλη μεριά οι δυνάμεις της εργασίας, της ισότητας, της διαφάνειας, του αγώνα κόντρα στην διαφθορά, στη φοροδιαφυγή με μπροστάρη τον ΣΥΡΙΖΑ.
“Είναι αρκετοί οι αντίπαλοι μας φίλες και φίλοι που θέλουν να ξεχάσουμε τις διαχωριστικές γραμμές. Που θέλουν να θολώσουν τα πολιτικά διλήμματα. Που θέλουν να ξεχάσουμε το βίο και την Πολιτεία της Νέας Δημοκρατίας.Που μας λένε αφού φέρατε συμφωνία με τους εταίρους στην Ευρώπη, δεν υπάρχουν στρατηγικές διαφορές. Ε, λοιπόν, όχι, δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Και δεν θα γίνουμε ποτέ ίδιοι”, υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Επανέλαβε τον αγώνα που έδωσε κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης, λέγονταςπως αυτόν τον αγώνα “κανένας άλλος δεν τόλμησε να δώσει” και πως συντάραξε όλη την Ευρώπη: “Ανάγκασε ολόκληρο τον κόσμο να μιλά για την μικρή Ελλάδα που τολμά να σηκώνει κεφάλι στους δανειστές και στη Διεθνή της Ολιγαρχίας. Μετά από αυτή τη μάχη τίποτα στην Ευρώπη δεν θα είναι πια το ίδιο. Γιατί ήδη το ρεύμα της αμφισβήτησης αρχίζει να μεγαλώνει. Ήδη πολλές ευρωπαϊκές δυνάμεις αλλάζουν τη στάση τους απέναντι στην Ελλάδα και αναγνωρίζουν την ελληνική τραγωδία. Καταλαβαίνουν ότι η πολιτική της λιτότητας δεν μπορεί να συνεχιστεί γιατί μπορεί να στοιχίσει το ίδιο το μέλλον της Ευρώπης. Η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία διχάστηκε βαθειά σε αυτή τη σύγκρουση".  
Αναφερόμενος στο κλίμα που επικρατεί στην Ευρώπη μίλησε για την ύπαρξη δύο “στρατοπέδων”: Η Ευρώπη έχει χωριστεί στο στρατόπεδο της λιτότητας και στο στρατόπεδο της ισότητας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της βιώσιμης ανάπτυξης. Το ποιο από τα δύο θα επικρατήσει είναι και στο χέρι μας. Στο χέρι του και του ελληνικού λαού. Που θα κρατήσει την Αριστερά στην Ελλάδα πρώτη για να συνεχίσει να δίνει τον σκληρό και δίκαιο αγώνα μέσα και έξω από τη χώρα από καλύτερες θέσεις”.
“Δεν χρειαζόμαστε λοιπόν τις συμβουλές της συμμαχίας του ναι σε όλα, δεν χρειαζόμαστε τις παραινέσεις τους, δεν χρειαζόμαστε τη στήριξη και τη συνεργασία τους. Να μας λείπουν οι συμβουλές των παραδομένων. Που σήμερα μας κουνούν και το δάχτυλο από πάνω γιατί δε καταφέραμε μέσα σε έξι μήνες να βγάλουμε το λαό έξω από το λάκκο που αυτοί 40 χρόνια έσκαβαν και τον έριξαν μέσα”, τόνισε ο κ. Τσίπρας.
Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στα... θετικά του δημοψηφίσματος, λέγοντας: “Απέδωσε το ηχηρό όχι του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα, που ήταν γιορτή δημοκρατίας και στιγμή ανάτασης για τον λαό μας. Διότι ήταν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που απέτρεψε τα σχέδια που απεργάζονταν οι πιο σκληροί και αντιδραστικοί κύκλοι της Ευρώπης. Σχέδια διαρκούς εκβιασμού της Ελλάδας, σχέδια αποπομπής της από το ευρώ για να λειτουργήσει σαν παράδειγμα προς αποφυγή για κάθε λαό που τολμά να σηκώνει κεφάλι και να αγωνίζεται. Και όχι μόνο αποτρέψαμε αυτά τα σχέδια αλλά πετύχαμε και μια Συμφωνία που για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια μπορεί να δώσει προοπτική στην ελληνική κοινωνία και την ελληνική οικονομία. Μια συμφωνία που μειώνει τα πρωτογενή πλεονάσματα για την επόμενη τριετία πάνω από 20 δις ευρώ. Και αυτή η απομείωση δίνει μια ανάσα στην ήδη επιβαρυμένη ελληνική οικονομία. Αντί λοιπόν αυτά τα 20 δις να πάνε στο χρέος θα πέσουν στην ελληνική αγορά”.

Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση κατά του μεγάλου του αντιπάλου, Ευάγγελου Μεϊμαράκη: “Και τώρα ο κος Μεϊμαράκης που μας ζητούσε να υπογράψουμε ότι μας δώσουνε, γιατί έτσι συνήθισε στα χρόνια διακυβέρνησης του κόμματος του, έχει το πολιτικό θράσος να μας λέει ότι χρεώσαμε 90 δις τον ελληνικό λαό. Αν δεν ήταν επικίνδυνη η δημαγωγία του θα ήταν κωμική. Ακόμη και ένα παιδί καταλαβαίνει ότι τα 86 δις που εξασφαλίσαμε από τη νέα Συμφωνία δεν αποτελούν παρά αναχρηματοδότηση του ελληνικού χρέους και μάλιστα με καλύτερους όρους από όσους θα πετύχαινε ποτέ η ΝΔ, με χαμηλότερα επιτόκια και μεγαλύτερο χρονικό διάστημα αποπληρωμής, ενώ ταυτόχρονα τα τμήμα των χρημάτων αυτών θα χρησιμοποιηθεί για τη λύση του προβλήματος των κόκκινων δανείων. Όλο όμως το κερδισμένο έδαφος της διαπραγμάτευσης θα χανόταν αν ο ελληνικός λαός αποφάσιζε να αυτοκτονήσει συναινώντας στην παλινόρθωση της Νέας Δημοκρατίας και του χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages