Μεσσηνία - Μνημεία πολιτισμού και Tοπική ταυτότητα - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Μεσσηνία - Μνημεία πολιτισμού και Tοπική ταυτότητα

Μεσσηνία - Μνημεία πολιτισμού και Tοπική ταυτότητα

Share This
Η Μεσσηνία είναι μια από τις πιο προικισμένες περιοχές όχι μόνο σε φυσικό κάλλος αλλά και σε πολιτιστικά στοιχεία. Τα ιστορικά της μνημεία αποτελούν τους θησαυρούς του τόπου και μπορείτε να ανακαλύψετε πράγματα που δεν φανταζόσασταν ποτέ ότι υπάρχουν δίπλα σας.

Ξεκινήστε το ταξίδι σας γυρνώντας στην Μεσσηνία της τρίτης χιλιετίας π.Χ. στο προϊστορικό κέντρο της Βοϊδοκοιλιάς γνωστή με το Ομηρικό όνομα Βοός Νάπα.
Σε αυτό τον φυσικό όρμο εγκαταστάθηκαν οι πρόγονοί μας τα Νεολιθικά χρόνια και δημιούργησαν έναν ακμάζων οικισμό. Έπειτα επισκεφτείτε την Περιστερία που βρίσκεται ΒΑ της Κυπαρισσίας για να γνωρίσετε την Μεσσηνία της δεύτερης χιλιετίας π.Χ., κατά την οποία οι Μυκηναίοι κατασκεύασαν τους περίφημους θολωτούς τάφους.
Τέλος, δεν πρέπει να παραλείψετε να επισκεφτείτε το ανάκτορο του Νέστορα στον Εγκλιανό, κοντά στην Χώρα Τριφυλίας, που μνημονεύεται από τον Όμηρο και περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων ευρημάτων, θολωτούς τάφους και πινακίδες της γραμμικής Β. 
Ο πλούτος της Μεσσηνίας αποτέλεσε κοιτίδα κατοίκισης και στα Βυζαντινά χρόνια. Μερικοί από τους σπουδαίους θρησκευτικούς χώρους ήταν η Ανάληψη Φιλιατρών, ένα σπουδαίο μνημείο, μιας και οι αρχαιολόγοι υποστηρίζουν ότι πιθανόν να είναι ο πρώτος σταυρεπίστεγος ναός του ελλαδικού χώρου.
Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος - Χριστιανουπόλεως Τριφυλιας, ένας πανέμορφος Ναός του 11ου αιώνα και έδρα μιας από τις σημαντικότερες μητροπόλεις της Βυζαντινής Πελοποννήσου. Ο Άγιος Ονούφριος Μεθώνης ένα από τα ελάχιστα λαξευτά παλαιοχριστιανικά μνημεία της Μεσσηνίας.
Το Ανδρομονάστηρο, ένα μοναστήρι οχυρό που η παράδοση θέλει να το ιδρύει ο Ανδρόνικος Παλαιολόγος. Και τέλος, οι Άγιοι Απόστολοι Καλαμάτας αντιπροσωπευτικό δείγμα Βυζαντινού ναού και μνημείο-σύμβολο της Ελληνικής Επανάστασης.
Τα πιθανά πολιτιστικά ταξίδια στον Πολιτισμό της Μεσσηνίας είναι ιδανικά για ανθρώπους που ξέρουν να εκτιμούν όχι μόνο την ομορφιά της φύσης, αλλά και την ομορφιά του πνεύματος.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Μεσσηνία επισκεφθείτε την ιστοσελίδα.
http://biopolitics.gr/biowp/biotourism-and-promotion-of-the-olive-culture-in-the-land-of-messenia/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages