ΜΕ ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ Η ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΜΕ ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ Η ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑ

ΜΕ ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ Η ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑ

Share This

Την εξασφάλιση των πόρων για τη δακοκ τονία ζητά ο Σύνδεσμος Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης (Σ.Ε.ΔΗ.Κ.), το Δ.Σ. του οποίου συνεδρίασε στα Χανιά. Όπως επισημάνθηκε,
 αυτό «θα μπορούσε να γίνει εξασφαλίζοντας ένα ποσοστό απευθείας από τις επιδοτήσεις, όπως γίνεται και με τον ΕΛ.Γ.Α.». Μετά το τέλος της συνεδρίασης ο πρόεδρος του Σ.Ε.ΔΗ.Κ. και δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γιώργος Μαρινάκης, σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, τόνισε ότι «είμαστε ήδη στον Ιούλιο και δεν έχουν αρχίσει οι ψεκασμοί», γεγονός το οποίο απέδωσε «σε τεχνικούς ή άλλους λόγους». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τη συνεδρίαση απασχόλησε «η υποχρηματοδότηση που υπάρχει στη δακοκτονία. Ενώ θα έπρεπε να διατίθενται 30 με 35 εκατομμύρια για όλη την Ελλάδα, το ποσό είναι περίπου το μισό, ενώ η τάση είναι συνεχώς να μειώνεται».
Ο κ. Μαρινάκης ζήτησε από το αρμόδιο Υπουργείο, μαζί με τις Περιφέρειες, «να δει το θέμα εξ αρχής και να εξασφαλίσει τους πόρους της δακοκτονίας». Αναφερόμενος στο παράδειγμα της Ισπανίας είπε ότι η συγκεκριμένη χώρα «έχει έναν κεντρικό φορέα -όπως είχαμε και εμείς κάποτε ένα ταμείο- με σκοπό και στόχο την προστασία της ελαιοπαραγωγής. Το Υπουργείο, αν θέλει να κρατήσει σε κεντρικό επίπεδο το θέμα αυτό, θα πρέπει να δημιουργήσει έναν φορέα, που θα ασχολείται μόνο με αυτό το ευαίσθητο θέμα. Η δικιά μας άποψη είναι ότι πρέπει να αποκεντρωθεί και να πάει στις Περιφέρειες μαζί και η αποκέντρωση των πόρων. Τα προβλήματα αυτά θα θέσουμε στον υπουργό, σε μια συνάντηση που θα επιδιώξουμε να έχουμε μαζί του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages