Σύμμαχος της Περιφέρειας Πελοποννήσου η Ελεύθερη Ζώνη Εμπορίου - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Σύμμαχος της Περιφέρειας Πελοποννήσου η Ελεύθερη Ζώνη Εμπορίου

Σύμμαχος της Περιφέρειας Πελοποννήσου η Ελεύθερη Ζώνη Εμπορίου

Share This
Τη συνεργασία με τον οργανισμό της Ελεύθερης Ζώνης Εμπορίου στη Σαγκάη για τη δημιουργία βιοτεχνολογικού πάρκου στην Πελοπόννησο και τη σταθερή παρουσία της Πελοποννήσου στον οργανισμό φιλίας με ξένες χώρες στη Σαγκάη εξασφάλισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τις συναντήσεις που πραγματοποίησε στη Σαγκάη την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015, συνεχίζοντας τις επαφές του στην Κίνα. Συγκεκριμένα, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου συναντήθηκε με τον κ. Wang Ying, Γενικό Διευθυντή της Ζώνης Ελεύθερου Εμπορίου στη Σαγκάη, η οποία αποτελεί την πρώτη χρονικά, αλλά και σε μέγεθος οικονομίας, οικονομική ζώνη της Κίνας, και αποφασίστηκε η συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη δημιουργία βιοτεχνολογικού πάρκου στην Πελοπόννησο. Αποφασίστηκε επίσης η μεταφορά τεχνογνωσίας στη δημιουργία ελκυστικού επενδυτικού περιβάλλοντος και υποστήριξης της επιχειρηματικότητας, σε ότι αφορά το διεθνές εμπόριο, καθώς και η συνεργασία στην ανάπτυξη του τομέα της καινοτομίας και της έρευνας.
Αποφασίστηκε ακόμη η διερεύνηση της δυνατότητας ανάπτυξης συμπράξεων Ελληνικών και Κινεζικών εταιρειών, με αμοιβαίο όφελος, καθώς και η δυναμική επενδυτική προοπτική που παρουσιάζει η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ο κ. Ying, αφού συμφώνησε αμέσως με την πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, τόνισε, αφενός το ενδιαφέρον του Οργανισμού Ζώνης Ελεύθερου Εμπορίου να συνεργαστεί με την Πελοπόννησο, μια δυναμική και εξωστρεφή Ευρωπαϊκή Περιφέρεια, όπως τη χαρακτήρισε, αλλά και τη γεωστρατηγική της θέση, η οποία εξυπηρετεί τη στρατηγική του Οργανισμού. Στη συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Ένωσης Φιλίας στη Σαγκάη με Ξένες Χώρες κ. Yu Jianhao ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου συμφώνησε να αποκτήσει η Πελοπόννησος δικό της μόνιμο χώρο παρουσίας και στη Σαγκάη, μετά το Πεκίνο, η οποία αποτελεί την "οικονομική πρωτεύουσα της Κίνας, με σκοπό να ενδυναμώσει την παρουσία της στην Κίνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages