ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΜΕ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΩΣ ΤΟ 2019... - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΜΕ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΩΣ ΤΟ 2019...

ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΜΕ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΩΣ ΤΟ 2019...

Share This
Μπορεί ο ρυθμός κατάθεσης αιτήσεων φέτος στο Ειρηνοδικείο Καλαμάτας να έχει μειωθεί σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, ωστόσο όποιος καταθέτει αίτηση θα πρέπει να έχει πολύ μεγάλη υπομονή μέχρι τη συζήτησή της, αφού οι χθεσινές πήραν ημερομηνία για τις 21 Μαρτίου 2019!
Πέρυσι από τον Ιανουάριο μέχρι τα μέσα Ιουνίου είχαν κατατεθεί 230 αιτήσεις, ενώ συνολικά το 2014 κατατέθηκαν 474 αιτήσεις. Φέτος από τον Ιανουάριο μέχρι χθες είχαν κατατεθεί 152 αιτήσεις.
Νομικοί κύκλοι αποδίδουν την πτώση, όχι στο ότι μειώθηκαν οι ανάγκες των πολιτών για ρύθμιση των χρεών τους, αλλά στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα ότι επίκειται αλλαγή του σχετικού νόμου και αρκετοί ευελπιστούν σε ακόμα ευνοϊκότερες ρυθμίσεις.


Χρωστά 94, θα πληρώσει 6
Πάντως, αρκετές από τις αποφάσεις που εκδίδει το Ειρηνοδικείο Καλαμάτας είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές. Όπως αυτή που αφορά 31χρονη άνεργη με ανήλικο παιδί. Η απασχόλησή της πλέον είναι να βοηθάει τον 35χρονο σύζυγό της στις αγροτικές εργασίες. Μέχρι το 2009 εργαζόταν σε ιδιωτική επιχείρηση, ενώ πλέον το μοναδικό τους εισόδημα προέρχεται από αγροτικά προϊόντα και ανέρχεται περίπου σε 600 ευρώ το μήνα. Οι μηνιαίες δαπάνες διαβίωσης της οικογένειας υπολογίσθηκαν στα 500 ευρώ, ενώ κατοικούν σε σπίτι το 1/4 του οποίου ανήκει στο σύζυγό της.
Η 31χρονη έχει οφειλές σε 4 τράπεζες για πιστωτικές κάρτες και καταναλωτικά δάνεια, που συνολικά ανέρχονται σε 94.109,54 ευρώ. Το δικαστήριο αναγνώρισε ότι από το 2010 το ζευγάρι έχει περιέλθει σε μόνιμη και διαρκή αδυναμία πληρωμής των οφειλών τους, χωρίς αυτό να οφείλεται σε δόλο.
Το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο της οφειλέτριας είναι ένα αυτοκίνητο, αξίας 3.000 ευρώ.
Το δικαστήριο ρύθμισε τα χρέη της και αποφάσισε για τα επόμενα 5 χρόνια να δίνει κάθε μήνα 100 ευρώ. Μετά την ολοκλήρωση της ρύθμισης, η 31χρονη συνολικά θα έχει καταβάλει 6.000 ευρώ. Για όλη την υπόλοιπη οφειλή απαλλάσσεται.


Για ζευγάρι
Ευνοϊκή ρύθμιση υπήρξε και για ένα άλλο νεαρό ζευγάρι. Η 34χρονη γυναίκα είναι άνεργη από τον Απρίλιο του 2013, ενώ ο 34χρονος σύζυγός της εργάζεται σε ιδιωτική εταιρεία μόνο για 9 ημέρες το μήνα, εξασφαλίζοντας περίπου 200 ευρώ. Κατοικούν σε σπίτι της 34χρονης, ενώ τα ελάχιστα έξοδα διαβίωσής τους υπολογίσθηκαν από το δικαστήριο στα 400 ευρώ το μήνα.
Το δικαστήριο απεφάνθη ότι η οικονομική τους κατάσταση δεν πρόκειται να βελτιωθεί, λόγω της οικονομικής κρίσης, του υψηλού ποσοστού ανεργίας και του συνεχώς αυξανόμενου κόστους διαβίωσης, και θεωρεί ότι έχουν περιέλθει σε αδυναμία από το 2012.
Από κοινού το ζευγάρι έχει λάβει 3 στεγαστικά δάνεια, ύψους 89.560,40 ευρώ και υπάρχει προσημείωση του σπιτιού που κατοικούν, το οποίο είναι 80 τ.μ. και αντικειμενικής αξίας 35.351,44 ευρώ.
Η γυναίκα οφείλει κι ένα καταναλωτικό δάνειο, ύψους 5.700 ευρώ, ενώ κατέχει ένα αυτοκίνητο αξίας 500 ευρώ.
Το δικαστήριο αποφάσισε ότι το εισόδημα που εξασφαλίζουν δεν επαρκεί για να καλύψουν τις ανάγκες τους και γι’ αυτό συνδράμουν οι οικογένειές τους. Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages