Σφαγή σε μαθηματικά και φυσική - Πτώση εως και 1.000 μόρια - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Σφαγή σε μαθηματικά και φυσική - Πτώση εως και 1.000 μόρια

Σφαγή σε μαθηματικά και φυσική - Πτώση εως και 1.000 μόρια

Share This
Συμπερασματικά, σε όλα τα πεδία περιμένουμε πτώση των βάσεων εως και 1.000 μόρια και σε κάποιες σχολές και πάνω από 1.000 μόρια, αυτό θα γίνει λόγω των κακών επιδόσεων των παιδιών. Οι αριστούχοι αναμένεται να μειωθούν γύρω στο 18%.  Οπως δήλωσε στο Newsit ο εκπαιδευτικός ερευνητής  Στράτος Στρατηγάκης "είναι μεγάλη η αγωνία των παιδιών για τη διακύμανση των βάσεων και η αλήθεια είναι ότι φέτος τα θέματα ήταν πολύ πιο δύσκολα από τις άλλες χρονιές, έτσι όπως κρίνουν οι διάφορες επιστημονικές ενώσεις. Δηλαδή η Μαθηματική εταιρεία, η Ένωση Φυσικών και άλλες ενώσεις.
Τι θα γίνει στο 1ο επιστημονικό πεδίο
Εκεί όπου έχουμε τις σχολές φιλολογίας, τις νομικές σχολές, τις ξένες φιλολογίες και τις παιδαγωγικές σχολές, εκεί τα αρχαία ήταν δύσκολα φέτος. Ακόμη και στα λατινικά, μάθημα παραδοσιακά εύκολο, τα θέματα ήταν πιο δύσκολα από πέρυσι. Στην έκθεση ενώ το θέμα πολλοί το χαρακτήρισαν sos, το κείμενο ήταν πιο δύσκολο. Συνεπώς περιμένουμε πτώση στις βάσεις, σημαντική και απροσδιόριστη του αριθμού μορίων καθώς τα αρχαία είναι βασικό μάθημα και άρα μία μονάδα στα αρχαία, είναι όσο δυο μονάδες από τα υπόλοιπα μαθήματα.
Σφαγή στο 2ο και 4ο επιστημονικό πεδίο
Στο 2ο πεδίο που περιλαμβάνει φυσικο-μαθηματικές σχολές και στο 4ο πεδίο που περιλαμβάνει τις πολυτεχνικές σχολές, έγινε σφαγή στα μαθηματικά και κυρίως στη φυσική. Αυτό αναμένουμε να ρίξει πάρα πολύ τις βάσεις καθώς μιλάμε για τα δύο βασικά μαθήματα των πεδίων αυτών. Μιλάμε για πτώση εως και 1.000 μόρια και σε κάποιες σχολές μιλάμε και για ακόμη μεγαλυτερη πτώση.
  Μικρότερη θα είναι η πτώση στο 3ο επιστημονικό πεδίο
Εδώ που είναι οι επιστήμες υγείας, τα παιδιά έχουν δώσει φυσική και μαθηματικά και προφανώς δεν έχουν πάει καλά αλλά εκεί τα μαθήματα αυτά δεν είναι βασικά. Στη Βιολογία που είναι βασικό μάθημα ωστόσο ακούσαμε γκρίνιες για δύσκολα θέματα συνεπώς και εδώ θα περιμένουμε πτώση των βάσεων σε σχέση με το 2014.
Σφαγή και στο 5ο επιστημονικό πεδίο όπου περιλαμβάνονται οι σχολές της αστυνομίας
Εδώ που είναι οι σχολές οικονομίας και διοίκησης και είναι και οι σχολές της αστυνομίας και οι στρατιωτικές, τα μαθηματικά γενικής παιδείας που είναι το δεύτερο βασικό μάθημα έγινε σφαγή. Τα θέματα ήταν δύσκολα ειδικά για τα παιδιά που προέρχονταν από τη θεωρητική κατεύθυνση και ήταν πολύ δύσκολο να τα διαπραγματευτούν. Συνεπώς και εδώ αναμένουμε σημαντική πτώση των βάσεων.
Η μείωση των μετεγγραφών θα ρίξει τις βάσεις στις σχολές της επαρχίας
Να ξέρετε οτι γενικώς θα ανοίξει η ψαλίδα μεταξύ Αθήνας, Θεσσαλονίκης και επαρχίας γιατί μείωνονται δραστικά οι μετεγγραφές φέ τος σύμφωνα με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας που είναι έτοιμο να κατατεθεί στη Βουλή. Αυτή η μείωση των μετεγγραφών θα κόψει διαδρομές του στυλ, παιδιά πολύτεκνων ή τρίτεκνων οικογενειών που δήλωναν για παράδειγμα τη σχολή πολιτικών μηχανικών στην Ξάνθη για να βρεθούν τελικά στο Μετσόβειο. Να ξέρουν λοιπόν τα παιδιά ότι αν δηλώσουν σχολή στην Ξάνθη υπάρχει περίπτωση να μείνουν εκεί και να μην καταφέρουν να έρθουν στην Αθήνα. Συνεπώς δε θα δηλώσουν σχολές επαρχίας με την ίδια ευκολία που δήλωναν πέρυσι και άρα αυτή είναι μια ακόμη αιτία της πτώσης των βάσεων στις επαρχιακές πόλεις.
Πως να αντιδράσουν τα παιδιά στην κακή βαθμολογία
Συνήθως σε χρονιές που τα θέματα είναι δύσκολα τα παιδιά όταν δουν τους βαθμούς τους απογοτεύονται και βάζουν τα κλάματα. Το σωστό όμως είναι τα παιδιά να είναι ψύχραιμα καθώς όταν θα βγουν οι βάσεις, τότε θα κριθούν όλα. Οι βαθμοί που θα πάρουν τώρα και μπορεί να τους φανούν χαμηλοί, μπορεί να αποδειχτούν αρκετοι και ικανοι για να περάσουν στη σχολή των ονείρων τους" είπε τέλος ο εκπαιδευτικός ερευνητής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages