Η Περιφέρεια Πελοποννήσου εγγυάται την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου εγγυάται την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου εγγυάται την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων

Share This
«Η μόνη Περιφέρεια της χώρας που εγγυάται ότι το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων θα λυθεί άμεσα είναι η Πελοπόννησος» σημείωσε για το μείζον αυτό ζήτημα ο κ. Τατούλης και υπογράμμισε την πολιτική ωριμότητα  και την πολιτική βούληση της Περιφερειακής Αρχής να διεκδικήσει και να υλοποιήσει ένα τέτοιο σχέδιο που αποτελεί μεγάλο έργο για τη χώρα και υλοποιείται σε χρόνους ρεκόρ για την Ευρώπη.
Σχολιάζοντας τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, που απορρίπτουν τις προσφυγές των κατοίκων της Καλλιρόης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανέφερε ότι «μπαίνουν στην ουσία του σχεδιασμού μας και επιβεβαιώνουν τη διαφάνεια και τη νομιμότητα του διαγωνισμού της Περιφέρειας» και εξέφρασε την εκτίμησή του ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο θα αποφασίσει σύντομα την έγκριση της υπογραφής της σύμβασης.
Σε ότι αφορά την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανακοίνωσε ότι ο διαγωνισμός επαναλαμβάνεται την προσεχή Παρασκευή και εκτίμησε ότι κατατεθούν προσφορές, ενώ για τους απομείναντες τέσσερις ΧΑΔΑ ενημέρωσε ότι έχουν εξασφαλιστεί οι πόροι και άμεσα θα δημοπρατηθούν.

Μήνυση θα καταθέσει η Περιφέρεια για το ΧΑΔΑ της Αγίας Τριάδας
Αναφερόμενος στην Αγία Τριάδα, ο Περιφερειάρχης έκανε λόγο για έναν επιφανειακό ΧΑΔΑ που αποτελεί μεγάλη περιβαλλοντική πληγή και η οποία δημιουργήθηκε από παράνομες αποφάσεις της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής της Τρίπολης και ανακοίνωσε ότι τις προσεχείς ημέρες η Περιφέρεια θα κάνει μήνυση κατά παντός υπευθύνου, ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες και να βρεθεί ο τρόπος αποκατάστασης.
Σχετικά με το υφιστάμενο πρόβλημα των απορριμμάτων της Τρίπολης, ο κ. Τατούλης δήλωσε ότι η μεταφορά τους εξελίσσεται σε ικανοποιητικό επίπεδο, μετά και την παρέμβαση της Περιφέρειας και την εξασφάλιση των 300.000 ευρώ, παρά το γεγονός ότι δεν είχε τη σχετική αρμοδιότητα, και προέτρεψε τη Δημοτική αρχή να μη χάσει ούτε μία μέρα από το σχεδιασμό της επόμενης μέρας για να μην παρατηρηθούν ξανά τα ίδια προβλήματα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages