ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Share This
Προειδοποιητική στάση εργασίας και η δίωρη κατάληψη του Βιολογικού Καθαρισμού Καλαμάτας πραγματοποιήθηκε σήμερα. Σε σχετική ανακοίνωση από το Σωματείο Εργαζομένων αναφέρονται τα εξής:
"Οι εργαζόμενοι έδειξαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι την τελική νίκη. Θα σταματήσουν όταν η ΔΕΥΑΚ, αποκτήσει το απαραίτητο προσωπικό, που θα της επιτρέπει να συντηρεί τα δίκτυά της και να προβαίνει σε συνδέσεις ύδρευσης- αποχέτευσης με μόνιμο προσωπικό. Θα σταματήσει όταν έχει το απαραίτητο μόνιμο επιστημονικό και εργατοτεχνικό προσωπικό, που να εξασφαλίζει την εικοσιτετράωρη λειτουργία του. Το μέλλον μας δεν είναι η διαχείριση των εργολάβων, είπαν οι εργαζόμενοι. Καλούν το  ΔΣ της ΔΕΥΑΚ, το  Δήμαρχο, το Δημοτικό Συμβούλιο και  τις Δημοτικές παρατάξεις  να κινηθούν άμεσα προς αυτή την κατεύθυνση. Επίσης καλούν την «Αριστερή» Κυβέρνηση όπως χαρακτηριστικά τόνισαν, να άρει τις μνημονιακές δεσμεύσεις και να επιτρέψει άμεσα την προκήρυξη των απαραίτητων ειδικοτήτων που έχει ανάγκη η υπηρεσία όπως  φαίνονται στην ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΚ, μετά την   παρέμβαση του  Σωματείου.
ΣΕ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ
ΚΥΡΙΟΙ, Η Έλλειψη σε προσωπικό έχει μετατρέψει την ΔΕΥΑΚ, σε διαχειριστή των εργολάβων. Συνδέσεις ύδρευσης – συνδέσεις αποχέτευσης –αποκατάσταση  βλαβών και αντικατάσταση υδρομέτρων πραγματοποιούνται εργολαβικά με ότι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα των εργασιών αλλά και τις εργασιακές σχέσεις. Η εικοσιτετράωρη λειτουργία του Βιολογικού κινδυνεύει. Δεν τηρούνται οι προδιαγραφές για την υγιεινή και την ασφάλεια του προσωπικού. Ο Βιολογικός εάν δεν εξοπλιστεί με το απαραίτητο εργατοτεχνικό και επιστημονικό προσωπικό δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει σύμφωνα με τις περιβαλλοντικές  προδιαγραφές με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την προστασία του περιβάλλοντος . Ιδιαίτερα τις βροχερές ημέρες.
Η εταιρεία που έχει αναλάβει την αναβάθμιση του Βιολογικού, μετά την παράδοση του έργου, αναλαμβάνει  για   6 μήνες  την λειτουργία του. Παρ όλες τις παροτρύνσεις μας, Διοίκηση και διεύθυνση κωφεύουν. Δεν φροντίζουν να στελεχώσουν τον Βιολογικό με το απαραίτητο προσωπικό, ώστε να εκμεταλλευτούν αυτούς τους  μήνες μαζί με την εταιρεία , και  να εκπαιδεύσουν  το προσωπικό για να μπορεί να λειτουργήσουν την μονάδα. Διευθυντικό   στέλεχος μας απάντησε στο ΔΣ πού τέθηκε το θέμα, ότι δεν προβλέπεται 24ωρη λειτουργία του Βιολογικού. Η τοποθέτηση αυτή μας ανησυχεί και δείχνει ξεκάθαρα τις προθέσεις της Δημοτικής αρχής για ιδιωτικοποίηση της μονάδας. Το Σωματείο δηλώνει καθαρά προς κάθε κατεύθυνση. Να βγάλουν από το μυαλό τους οποιαδήποτε τέτοια σκέψη. Θα υπερασπιστούμε την περιουσία του Καλαματιανού Λαού με οποιοδήποτε κόστος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages