ΣΤΟ ΝΙΚΑ Ο ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΣΤΟ ΝΙΚΑ Ο ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ

ΣΤΟ ΝΙΚΑ Ο ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ

Share This
Το Δημαρχείο επισκέφθηκε σήμερα ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Κορέας (Νότια Κορέα) Gil-Sou Shin και συναντήθηκε με το Δήμαρχο. Η συζήτηση διεξήχθη σε θερμή ατμόσφαιρα και μετά το πέρας της, ο Δήμαρχος δήλωσε τα εξής:«Συζητήσαμε διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Ξέρετε, είναι μακρόχρονη η φιλία μεταξύ της Ελλάδος και της Νοτίου Κορέας. Τα ζητήματα στα οποία επικεντρωθήκαμε, συνδέονται με τον τουρισμό και την πολιτιστική συνεργασία.
Η Κορέα, πλέον, είναι μια μεγάλη χώρα, μια δυναμική χώρα, στην οικονομική ζωή τις επιδόσεις της τις γνωρίζετε όλοι, γιατί περίπου όλοι έχουμε προϊόντα της Νότιας Κορέας και εξυπηρετούμαστε απ’ αυτά.
ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ
Τα τελευταία χρόνια, ένας πολύ μεγάλος αριθμός Κορεατών επισκέπτεται την πατρίδα μας, κάποιες δεκάδες χιλιάδες. Η προοπτική είναι να αυξηθούν θεαματικά τα αμέσως επόμενα χρόνια. Πορεύονται προς την περιοχή της Αργολίδος και την περιοχή των Μετεώρων. Συζητήσαμε την ένταξη και της δικής μας περιοχής εδώ, με την αξιοποίηση του διεθνούς αεροδρομίου και επιπλέον συζητήσαμε για θέματα κοινού πολιτιστικού ενδιαφέροντος, όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού, η εκδήλωση που θα γίνει με την Interkulturτον Οκτώβριο του 2015 (Φεστιβάλ Χορωδιών), ζητήματα που έχουν σχέση με την κουζίνα των δύο χωρών, τη μεσογειακή και την κορεατική κουζίνα, αλλά και ζητήματα που έχουν επιστημονικό ενδιαφέρον.
Συμφωνήσαμε ότι αυτή η συνεννόηση, η συνεργασία, πρέπει να συνεχισθεί βήμα το βήμα. (…) Στεκόμαστε ιδιαίτερα στα θέματα του τουρισμού, όπου η περιοχή μας πρέπει να έχει ένα μερίδιο, και στα θέματα του πολιτισμού. Και μην ξεχνάτε – και τα ξέρει πολύ καλά ο κ. Πρέσβης – ότι ναυπηγήσεις πολλών πλοίων και από δικούς μας ανθρώπους είχαμε στα ναυπηγεία της Κορέας και σύνδεσμός μας και γέφυρά μας δεν μπορεί παρά να είναι η μεγάλη Ορθόδοξη κοινότητα, η οποία με τη φροντίδα του Πατριαρχείου μας αναπτύσσεται στη Νότια Κορέα».
Ο Πρέσβης, σε δηλώσεις του, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συζήτηση με το Δήμαρχο, που εξελίχθηκε όπως αναφέρεται παραπάνω, ενώ εκθείασε τις ομορφιές και τα μνημεία της περιοχής μας και ιδιαίτερα την Αρχαία Μεσσήνη, ευχόμενος άνθηση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages