Το 9ο Σ.Π. πρέπει να παραμείνει στην πόλη της Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Το 9ο Σ.Π. πρέπει να παραμείνει στην πόλη της Καλαμάτας

Το 9ο Σ.Π. πρέπει να παραμείνει στην πόλη της Καλαμάτας

Share This
Της Αντωνίας Μπούζα – Κωνσταντέλου*
Η πόλη της Καλαμάτας και το 9ο Σύνταγμα Πεζικού είναι άρρηκτα συνδεδεμένα στη συνείδηση των Μεσσήνιων πολιτών, καθώς χιλιάδες Μεσσήνιοι έχουν υπηρετήσει στις τάξεις του εδώ και πολλά χρόνια, ενώ αποτελεί πηγή ανάπτυξης της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας.
Από το 1897 που υπάχθηκε στην 4η Ταξιαρχία στάθμευσε οριστικά στην Καλαμάτα .
Από τότε, έλαβε ενεργό μέρος δηλαδή συμμετείχε σε μάχες στον ελληνοτουρκικό πόλεμο 1912-1913, στον Ελληνοβουλγαρικό το 1913, στον Α’ παγκόσμιο πόλεμο, στις επιχειρήσεις της Θράκης το 1920, στις επιχειρήσεις της Μικράς Ασίας, στον ελληνοϊταλικό πόλεμο, ενώ την περίοδο του εμφυλίου 1946-1949 διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο, όποτε και επέστρεψε στην Καλαμάτα όπου μέχρι το 2005 λειτουργούσε σαν κέντρο εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων.
Έδρα του είναι το στρατόπεδο Παπαφλέσσα της Καλαμάτας, που ενεργοποιήθηκε εκ νέου μετά τη μετεγκατάσταση του ΚΕΔΒ στον Αυλώνα Αττικής το καλοκαίρι του 2011.
Αυτή είναι εν τάχει η ιστορική αναδρομή του 9ου Συντάγματος Πεζικού που σήμερα ύστερα από φημολογία σχετικά με πιθανή αναστολή λειτουργίας του και εμφανή την ακατανόητη ρεβανσιστική διάθεση προς μια κοινωνία, βρίσκεται εκ νέου στον αέρα, καίτοι είναι το πιο σύγχρονο κέντρο ύστερα από τη συντήρηση, αναβάθμιση και ευπρεπισμό των εγκαταστάσεων του.
Ο υπουργός εθνικής άμυνας κ. Καμμένος, κατά την επίσκεψη του στον εορτασμό για την απελευθέρωση της Καλαμάτας, πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση του και να εξηγήσει επαρκώς το λόγο που δημιούργησε στη Μεσσηνιακή κοινωνία αυτήν την αναστάτωση.
Αναμένουμε την οριστική θετική απόφαση παραμονής του, για να σταματήσει η αβεβαιότητα και η ανησυχία στην πόλη της Καλαμάτας και στη Μεσσηνία γενικότερα.
*Περιφ.Σύμβουλος Πελοποννήσου – Εντ. Σύμβουλος Τουρισμού Μεσσηνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages