Εκδηλώσεις της 23ης και 25ης Μαρτίου 1821 - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Εκδηλώσεις της 23ης και 25ης Μαρτίου 1821

Εκδηλώσεις της 23ης και 25ης Μαρτίου 1821

Share This
Το βράδυ της 23ης Μαρτίου 2015, πραγματοποιήθηκε καλλιτεχνική εκδήλωση στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, σε παραγωγή της Κ.Ε. «Φάρις» Δήμου Καλαμάτας, με τίτλο: «... Σαν σήμερα. Κι αξέχαστο το ΄21...».Επρόκειτο για μια θεατροποιημένη απόδοση κειμένων και ποιημάτων, που μετέδωσε το μήνυμα του ξεσηκωμού για την ελευθερία. Την επιλογή κειμένων για την εκδήλωση έκανε η Όλγα Θεοδώρου, ενώ τη σκηνοθεσία ο Κώστας Κατσουλάκης.
pn 2
Συμμετείχαν:
- οι ηθοποιοί του ΔΗΠΕΘΕΚ: Εύη Γιαννακοπούλου, Γιάννης Κουμούνδρος, Κωνσταντίνος Κυριακού, Αλεξία Μουστάκα, Νίνα – Ιόλη Παπανικολάου, Κωνσταντίνος Πασσάς, Γιώργος Τσαπόγας
- Το παραδοσιακό συγκρότημα «Ταξίμ» και στο τραγούδι ο Βαγγέλης Κώτσου.
25η ΜΑΡΤΙΟΥ: ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ
Την Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει, με ελεύθερη είσοδο, μιαν εκδήλωση σε δύο μέρη, στο πλαίσιο του εορτασμού της εθνικής επετείου.
w 6
Στο πρώτο μέρος και ώρα 20.00, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια έκθεσης από τον Ελληνογαλλικό Σύλλογο Μεσσηνίας, με τίτλο: «Γάλλοι ζωγράφοι και Ελληνική Επανάσταση του 1821» και, στη συνέχεια, διάλεξη από το Δημήτρη Ηλιόπουλο και προβολή οπτικοακουστικού υλικού. Τα περισσότερα από τα σημαντικά καλλιτεχνικά έργα, στα οποία θα γίνει αναφορά στη διάλεξη, παρουσιάζονται στο φουαγιέ του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου, σε καμβά, σε φυσικές διαστάσεις.
w 2

Στη συνέχεια και ώρα 20.30, θα ακολουθήσει το β΄ μέρος με εορταστική συναυλία της ∆ηµοτικής Φιλαρµονικής Καλαµάτας, με τίτλο: «Τα Ηφαίστεια» από τα «Λυρικά» του Ανδρέα Κάλβου, όπου θα ακουστούν έργα των Νικολάου Χαλικιόπουλου–Μάντζαρου, Νικολάου Σκαλκώτα, Διονυσίου Βισβάρδη, Αλέκου Ξένου, Άντον Ντβόρζακ σε ποίηση ανώνυμου Έλληνα (πρώτη πανελλήνια παρουσίαση), Μάνου Χατζιδάκι (από τον κύκλο «Τα παράλογα») σε ποίηση Νίκου Γκάτσου, Βαγγέλη Παπαθανασίου κ.ά.
Τραγούδι: Ευτυχία Δημητρακοπούλου
Αφήγηση: Παναγιώτα Ηλιοπούλου
Μουσική διεύθυνση: Κώστας Νικολέας
Διάρκεια εκδήλωσης 90΄.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages