ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ..ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ..ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ..ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Share This
Μία σειρά από σοβαρά ερωτήματα αναδεικνύονται μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας. Η αρχή έγινε με την αιφνιδιαστική κίνηση του προέδρου Δ. Μανιάτη να προχωρήσει στο κόψιμο της επιχορήγησης της ΕΤΑΠ (!!!) λόγω... καρναβαλιού.Πιο συγκεκριμένα με μια κίνηση που δεν έχει ανάλογο προηγούμενο ο κ. Μανιάτης επειδή η ΕΤΑΠ συμφώνησε στο να δοθεί ποσό της τάξης των 600 ευρώ για το Καρναβάλι της Καλαμάτας αντέδρασε και όπως τόνισε και ο πρόεδρος της ΕΤΑΠ Παύλος Κρανιώτης στο κεντρικό δελτίο της τηλεόρασης BEST μάλλον του κακοφάνηκε. Αποτέλεσμα είναι να αφήσει στον... αέρα την ΕΤΑΠ και παρά το γεγονός ότι το Σώμα έχει ψηφίσει το αντίθετο και να μην προχωρήσει στην επιχορήγηση των 5.000 ευρώ που προοριζόταν για κάλυψη μισθοδοσίας υπαλλήλων της ΕΤΑΠ που προσφέρουν την εργασία τους στο Επιμελητήριο!
Παράλληλα όπως έγινε γνωστό από τον κ. Κρανιώτη ακόμα δεν έχουν δοθεί στην ΕΤΑΠ και παρά το ότι έχουν υπάρξει σχετικές αποφάσεις τα 180.000 ευρώ για την κάλυψη συγκεκριμένων αναγκών του ψηφισμένου και εγκεκριμένου προϋπολογισμού της. Επίσης έγινε αναφορά και για αρχηγική και εμπαθής στάση του κ. Μανιάτη καθώς η Διοικούσα Επιτροπή έλαβε κατά πλειοψηφία απόφαση σε αντίθεση με τα όσα το Σώμα έχει αποφασίσει.
Μάλιστα επί του ζητήματος ήδη έχει συγκληθεί έκτακτο Δ.Σ. της ΕΤΑΠ ώστε να ληφθούν αποφάσεις και να διασφαλιστεί ότι οι εργαζόμενοι δεν θα μείνουν απλήρωτοι, μετά από αυτή την αιφνιδιαστική απόφαση του προέδρου του Επιμελητηρίου.
ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ... ΠΑΡΑΘΥΡΟ
Και σαν να μην έφτανε αυτό, σαν... κεραυνός έσκασε η είδηση ότι στο Επιμελητήριο μονιμοποιούνται 10 άτομα! Πρόκειται για ένα ζήτημα με πολλά ερωτηματικά το οποίο μετά από εισήγηση του Α' Αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Νίκου Μπελογιάννη θα τεθεί ως θέμα συζήτησης στο Διοικητικό Συμβούλιο ώστε να διαλευκανθεί το τι ακριβώς συνέβη. Τονίζεται ότι αρνητικά στην εισήγηση τάχθηκαν οι κύριοι Μανιάτης, Μαρκόπουλος και Μπομπόνης.
Πρόκειται για την μονιμοποίηση 10 εργαζομένων επί εποχής Καραμπάτου, οι οποίοι όταν άλλαξε η διοίκηση του Επιμελητηρίου έκαναν προσφυγή και δικαιώθηκαν σε α' και β' βαθμό με αποτέλεσμα ξαφνικά να υπάρξει η ενημέρωση από το Υπουργείο Ανάπτυξης για την πρόσληψή τους! Άξιο βέβαια αναφοράς είναι ότι το Επιμελητήριο δεν παραστάθηκε σε κανένα από τα δικαστήρια, ούτε έκανε προσφυγή επί της απόφασης, ενώ δεν είχε υπάρξει ποτέ ενημέρωση του Δ.Σ. για το ζήτημα. Αποτέλεσμα είναι να μονιμοποιηθούν από το... παράθυρο 10 άτομα, ενώ άλλοι περιμένουν στην ουρά του ΑΣΕΠ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages