OI ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

OI ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

OI ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Share This
Α΄ ΤΟΠΙΚΗ
Όλα από το… μηδέν στα παιχνίδια που ανοίγουν την αυλαία της 15ης αγωνιστικής
 «ΚΑΙΓΕΤΑΙ» ΓΙΑ ΒΑΘΜΟΥΣ ΤΟ ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ, ΨΑΧΝΕΙ ΤΗΝ ΕΚΠΛΗΞΗ Η ΑΝΔΡΟΥΣΑ
 
ΣΕΡΕΜΕΤΗΣ ΣΕ ΠΥΛΟ, ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΕ ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ, ΝΙΚΑΣ ΣΕ ΔΩΡΙΟ ΚΑΙ ΨΗΛΟΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟ «Γ. ΛΟΥΚΑΡΕΑΣ»
 
 
Του Νίκου Μπαλόπουλου
Με τέσσερις αμφίρροπες αναμετρήσεις, που υπόσχονται πολλές συγκινήσεις και καλό θέαμα, ανοίγει σήμερα η αυλαία της 15ης αγωνιστικής και τελευταίας του πρώτου γύρου, στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας. Στις δύο εξ αυτών θα λέγαμε ότι δεν υπάρχει τόσο ζεστό το βαθμολογικό «υπόβαθρο», καθώς οι ομάδες που κοντράρονται δείχνουν να είναι για την ώρα πιο άνετες, μολονότι ακόμη είναι νωρίς για να μιλήσουν οι άνθρωποί τους με βεβαιότητα, ενώ στις άλλες δύο υπάρχει σαφέστατα μεγαλύτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον είτε και για τους δύο μονομάχους, είτε για τον έναν εκ των δύο.
Τα παιχνίδια του Δωρίου με τον Απόλλωνα και του Ολυμπιακού Καλαμάτας με τη Σπερχογεία ανήκουν στο πρώτο γκρουπ, με τις ομάδες να δείχνουν λίγο πιο άνετες βαθμολογικά, αλλά να μην έχουν ακόμη βρεθεί πολύ κοντά στην εξασφάλιση του στόχου τους, κάτι που θα κυνηγήσουν στη συνέχεια, ελπίζοντας ότι αυτό θα επιτευχθεί σύντομα, ενώ οι αγώνες σε Πύλο και Ασπρόχωμα ανήκουν στο δεύτερο. Η Πύλος, που είναι και αυτή σχετικά άνετη βαθμολογικά, δεν έχει ακόμη πανηγυρίσει το τρίποντο,  έχοντας τον Νίκο Κακαλέτρη στον πάγκο της, και αυτό θέλει να πετύχει σήμερα, απέναντι στην Ανδρούσα, που έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου, αλλά θέλει να κάνει περισσότερα μέσω ενός θετικού αποτελέσματος. Η ομάδα του Καρλαύτη έχει ανοίξει στους πέντε βαθμούς την απόσταση από την επικίνδυνη ζώνη και με καλό αποτέλεσμα στην Πύλο δημιουργεί ακόμη καλύτερες προϋποθέσεις.
Όσον αφορά το ματς του Ασπροχώματος με τον φορμαρισμένο Τέλο Άγρα, οι γηπεδούχοι παίζουν ένα από τα τελευταία τους χαρτιά στη μάχη της σωτηρίας, μιας και τα περιθώρια στενεύουν σταδιακά, ενώ οι φιλοξενούμενοι θέλουν να δώσουν συνέχεια στο σπουδαίο νικηφόρο σερί τους, και να εδραιωθούν στην 3η θέση, κοιτάζοντας ακόμη ψηλότερα.
 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ
Σε καλή κατάσταση βρίσκονται οι ερυθρόλευκοι που έχουν ανέβει βαθμολογικά και συνεχίζουν την πορεία τους στο θεσμό του Κυπέλλου. Η ομάδα του Γιώργου Πολυμενέα θέλει τους τρεις βαθμούς, για να σκαρφαλώσει ακόμη ψηλότερα και να έρθει ένα βήμα πιο κοντά στην παραμονή. Τα προβλήματα δεν λείπουν πάντως και πάλι, καθώς είναι τραυματίες οι Αριτζής, Θεοδωρόπουλος, Παπαδέας και αμφίβολος ο Ζωγράφος, ωστόσο υπάρχει αισιοδοξία και πίστη στο αποτέλεσμα.
Το ίδιο ισχύει πάντως και για τους Ταύρους, που προέρχονται από δύο συνεχόμενες νίκες και θέλουν να τις τριτώσουν, κόντρα σ’ ένα αντίπαλο που έχει λίγο – πολύ τους ίδιους στόχους. Η ομάδα της Σπερχογείας θα παραταχθεί χωρίς έκτακτα προβλήματα, ουσιαστικά  υπάρχει μονάχα αυτό του Κουρέα, ζητώντας τους τρεις βαθμούς.
 
ΔΩΡΙΟ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Από την μάλλον λογική ήττα στην Κυπαρισσία προέρχεται το Δώριο, που έχει κατρακυλήσει βαθμολογικά, ως αποτέλεσμα των σημαντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Η ομάδα του Γιάννη Αντωνόπουλου, που θα παραταχθεί και πάλι χωρίς τους Κουλουρά, Γιαννόπουλο, Βασιλόπουλο, αλλά και τον Αντωνίου, βλέπει το σημερινό ματς ως μια καλή ευκαιρία για επιστροφή στις νίκες και γιατί όχι σε ρυθμούς τετράδας.
Το Καλαματιανό Σωματείο, στον αντίποδα, δείχνει να βρίσκεται επίσης σε περίοδο ντεφορμαρίσματος, αγνοώντας τη νίκη τις τελευταίας αγωνιστικές, και θέλει να δώσει τέλος στο αρνητικό σερί του, με νίκη μέσα στο Δώριο. Ο Γιώργος Γρηγορόπουλος δείχνει πάντως εμπιστοσύνη στην ομάδα του και θεωρεί ότι η εμφάνιση της περασμένης αγωνιστικής στο Διαβολίτσι, ήταν η αρχή της επαναφοράς. Για τον 42χρονο τεχνικό δεν έχουν προκύψει προβλήματα τραυματισμών, όμως δεν θα έχει και πάλι στα πλάνα του τον τιμωρημένο Πετράκο.
 
ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ – ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ
Ένα από τα κρισιμότερα παιχνίδια, τουλάχιστον μέχρι το επόμενο είναι το σημερινό για το Ασπρόχωμα, που ψάχνει πάση θυσία τους τρεις βαθμούς, ειδικότερα μετά την απώλεια στην Ανδρούσα. Ο Γιώργος Μηλίτσης γνωρίζει τη σημασία της αναμέτρησης και προσπάθησε να προετοιμάσει αγωνιστικά και ψυχολογικά τους παίκτες του, που από την πλευρά τους δείχνουν να έχουν αντιληφθεί την κατάσταση.
Δεν υπολογίζονται και πάλι οι Δημητρίου, Τσίρμπας, ενώ αμφίβολος είναι ο Κώστας Ζησιμάτος που τραυματίστηκε στο παιχνίδι της Ανδρούσας, όταν και αντικαταστάθηκε από τον Καντερέ.
Οι ερυθρόλευκοι του Αντώνη Μαυρέα βρίσκονται σε δαιμονισμένη φόρμα, μετρώντας συνεχόμενες επιτυχίες, έστω κι αν τα χρειάστηκαν την περασμένη αγωνιστική στο ματς με τα Αρφαρά. Έχουν ήδη βρεθεί στην 3η θέση και περιμένουν ότι με νίκη τους στο σημερινό ματς και ήττα της Κυπαρισσίας στο αυριανό ντέρμπι με τον Πάμισο, θ’ ανοίξει διάπλατα ο δρόμος της αναρρίχησης και της ελπίδας για τη δεύτερη.
Ο έμπειρος τεχνικός δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τραυματία Παπανδρεόπουλο, που ούτως ή άλλως δεν αγωνίστηκε στα τελευταία ματς.
 
ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ – ΑΝΔΡΟΥΣΑ
Καλή ήταν η παρουσία της Πύλου στην αναμέτρηση της 14ης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό, όμως για διαφόρους λόγους της έλειψε το τρίποντο, το οποίο θα ψάξει η ομάδα του Νίκου Κακαλέτρη κόντρα στην Ανδρούσα. Ο έμπειρος τεχνικός δεν έχει ακόμη γευτεί τη χαρά της νίκης στα τρία παιχνίδια που βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας του και λογικό είναι να περιμένει σήμερα τα ευχάριστα, έχοντας άλλωστε τη φαρέτρα του γεμάτη.
Όσον αφορά την Ανδρούσα, θα παραταχθεί με ανεβασμένη την ψυχολογία και χωρίς σημαντικά προβλήματα στο ματς της Πύλου, ζητώντας ένα αποτέλεσμα που θα τη φέρει πιο κοντά στη σωτηρία. Ωστόσο, δεν νιώθει έντονη την πίεση μετά τη νίκη επί του Ασπροχώματος και η έλλειψη του άγχους μπορεί να δώσει ένα ακόμη κίνητρο στους παίκτες του Κώστα Καρλαύτη, που αποτελούν ένα από τα πλέον συμπαγή σύνολα της κατηγορίας. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η Ανδρούσα διαθέτει μετά τις πρώτες 14 αγωνιστικές την έκτη καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος.


Αναλυτικά το πρόγραμμα του διημέρου και οι διαιτητές με τους βοηθούς που επιλέχθηκαν να φέρουν εις πέρας τις αναμετρήσεις…
 
Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 3.00 μ.μ.
Γήπεδο Πύλου
Τσικλητήρας Πύλου – Ανδρούσα: Σερεμέτης, Γιαννέτσος, Τσίρμπας
Γήπεδο Ασπροχώματος
Ασπρόχωμα – Τέλος Άγρας: Η. Νικολόπουλος, Π. Ηλιόπουλος, Τσουκάλη
Γήπεδο Δωρίου
Δώριο – Απόλλων Καλαμάτας: Νίκας, Κυριακόπουλος, Αντωνόπουλος
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Ολυμπιακός Καλαμάτας – Σπερχογεία: Ψηλοπαναγιώτης, Βρυώνης, Τσοπανάκης
 
 
Κυριακή 21 Δεκεμβρίου – 3.00 μ.μ.
Γήπεδο Μελιγαλά
Εθνικός Μελιγαλά – Ακρίτας Κορώνης: Σερεμέτης, Τσοπανάκης, Ταβουλαρέας
Γήπεδο Φιλιατρών
Εράνη Φιλιατρών – Μεσσηνιακός: Νίκας, Γιαννέτσος, Παναγιωτόπουλος
Γήπεδο Αρφαρών
Αστέρας Αρφαρών – Διαβολίτσι: Λάμιας, Γεωργαντάς, Καλογερόπουλος
Γήπεδο Μεσσήνης
Πάμισος Μεσσήνης – ΑΟ Κυπαρισσίας: Μπλάνας, Αδαμόπουλος, Αθανασοπούλου

Α1  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Κλέβει την παράσταση η σημερινή αναμέτρηση Πανθουριακού-Μεθώνης 
Ο τελευταίος αγώνας της Α1 για το 2014 έμελλε να είναι και ο πιο ενδιαφέρων. Πανθουριακός και Μεθώνη πορεύονταν μέχρι τώρα χέρι-χέρι στην κορυφή, αλλά σήμερα κάθε μια ομάδα για λογαριασμό της θα προσπαθήσει να αποδείξει ότι η πρωτιά χωράει μόνον έναν. Το μεγάλο ντέρμπι της κατηγορίας θα ξεκινήσει στις 3 μ.μ. στο αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ στον Κορδία και αναμένεται να προσελκύσει πολυάριθμους φίλους των δύο αντιπάλων και εν γένει του τοπικού ποδοσφαίρου. Ας ευχηθούμε οι δύο αντίπαλοι να προσφέρουν πλούσιο θέαμα ανταποκρινόμενοι στις προσδοκίες και το φινάλε να σφραγιστεί με ένα δίκαιο αποτέλεσμα και τους ποδοσφαιριστές-προπονητές-παράγοντες και φιλάθλους να κλείσουν το 90λεπτο αγκαλιασμένοι…

Η σημερινή ημέρα περιλαμβάνει και τη συνάντηση του Μιλτιάδη με τον Κεραυνό, ενώ τα υπόλοιπα ματς είναι ορισμένα για αύριο. Αναλυτικότερα:
Σάββατο 20 Δεκεμβρίου - 3.00 μ.μ.
Γήπεδο Πύργου Τριφυλίας
Μιλτιάδης – Κεραυνός Καλαμάτας: Γκούμας, Τσουλάκος, Μανιατέας
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
Πανθουριακός – Μεθώνη: Μπλάνας, Αθανασοπούλου, Γεωργαντάς
 
Κυριακή 21 Δεκεμβρίου – 3.00 μ.μ.
Γήπεδο Άριος
Νέος Άρις – Αίαντας Καλαμάτας: Η. Νικολόπουλξος, Γιαννέας, Αγγελακάκης
Γήπεδο Μεθώνης
Χανδριναϊκός – Ομόνοια: Καστανάς, Μανιατέας, Μπασιλάρης
Δημοτικό Γήπεδο Σπερχογείας «Π. Γεωργανάς»
Παπαφλέσσας Άμφειας – ΑΟ Φαραί: Πλακογιάννης, Τσίρμπας, Γαλακούτης
6.00 μ.μ.
Δημοτικό γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Ηρακλής Καλαμάτας – Απόλλων Πεταλιδίου: Πλακογιάννης, Σακκάς, Βρυώνης
 
 
Β΄  ΤΟΠΙΚΗ
Χωρίς το μεγάλο παιχνίδι η 13η αγωνιστική
 
Με τη 13η αγωνιστική συνεχίζεται αυτό το διήμερο (το ματς Παναθηναϊκού-ΠΑΟΚ θα διεξαχθεί τη Δευτέρα) το πρωτάθλημα της Β’ Τοπικής. Το μεγάλο ματς λείπει και στους δύο Ομίλους, με τον πρωτοπόρο του 1ου Ατρόμητο Πλατέος να παίζει αύριο στην Καλαμάτα με την ΑΕΚ και την Αβία που προηγείται στο 2ο να φιλοξενείται στη Μεσσήνη από την Ακαδημία Πάμισος.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι διαιτητές που έχουν οριστεί:
Σάββατο 20 Δεκεμβρίου  - 3.00 μ.μ.
Γήπεδο Μελιγαλά
Θύελλα Μερόπης – Αστέρας Βαλύρας: Καστανάς, Ταβουλαρέας, Αγγελακάκης
Γήπεδο Κοπανακίου
Διαγόρας Κοπανακίου – Πράσινα Πουλιά: Καλογερόπουλος, Παναγιωτόπουλος, Μαρκόπουλος
Γήπεδο Μεσσήνης
Ακαδημία Πάμισος Μεσσήνης – ΑΕ Αβίας: Ζαρακοβίτης, Παυλοπούλου, Γαλακούτης
Γήπεδο Μεθώνης
Θύελλα Χαρακοπιού – ΠΑΟ Καλλιθέας: Λάμιας, Μπασιλάρης, Αναγνωστόπουλος
6.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
ΑΟ Πατίστα – ΑΕ Αιθαίας: Ψηλοπαναγιώτης, Κυριόπουλος, Ζέρβα
 
 
Κυριακή 21 Δεκεμβρίου – 3.00 μ.μ.
Γήπεδο Κυπαρισσίας
ΠΑΟ Καλού νερού – Αστέρας Μικρομάνης: Τσουλάκος, Π. Ηλιόπουλος, Μαγουλιανίτης
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
ΑΕΚ Καλαμάτας – Ατρόμητος Πλατέος: Κυριακόπουλος, Στέφανος, Κυριόπουλος
Γήπεδο Βλαχόπουλου
Παπαφλέσσας Βλαχόπουλου – Πανιώνιος Καλ.: Σκόρδος, Μπότη, Καμπούρης
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Δόξα Καλαμάτας – ΑΕ Μάνης: Γκούμας, Τάγαρης, Ζέρβα
Γήπεδο Στενωσιάς
ΑΟ Στενωσιάς – Ολυμπιακός Ανάληψης: Ζαρακοβίτης, Τσουκάλη, Αναγνωστόπουλος
6.00 μ.μ.
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
Αναγέννηση Παραλίας – Ηρακλής Κυπαρισσίας: Σερεμέτης, Τσίρμπας, Γαλακούτης
 
Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου – 3.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Παναθηναϊκός Καλαμάτας – ΠΑΟΚ: Γεωργαντάς, Μανιατέας, Μπασιλάρης
 
 
Γ΄ ΤΟΠΙΚΗ
Ντέρμπι κορυφής Λογγά-ΑΕ Γαργαλιάνων και Ατρόμητος-Διόδια
 
Ντέρμπι κορυφής διεξάγεται σήμερα στον 1ο Όμιλο της Γ’ Τοπικής και στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής, με τη Λογγά να υποδέχεται την ΑΕ Γαργαλιάνων κι ενώ οι δυό τους είναι ισόβαθμοι στην 1η θέση με 16 βαθμούς.
Κάτι ανάλογο ισχύει και στον 2ο, καθώς ο πρωτοπόρος Ατρόμητος θα υποδεχθεί τον 2ο ΑΟ Διοδίων, ενώ και τα τρία ματς είναι προγραμματισμένα για αύριο. Για τον 3ο Όμιλο υπάρχει σήμερα η συνάντηση του ΑΟ Φυτειάς που οδηγεί την κούρσα με τον Δαναό και η 8η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί την Κυριακή με τα άλλα δύο ματς.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι διαιτητές:
Σάββατο 20 Δεκεμβρίου  - 3.00 μ.μ.
Γήπεδο Λογγάς
ΑΕ Λογγάς – ΑΕ Γαργαλιάνων: Σκόρδος, Τσέλο, Μαγουλιανίτης
Γήπεδο Ανδρούσας
Πανευαϊκός – Βέργα: Τουρλομούσης, Σκορπιδέας, Τάγαρης
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Ίκαρος Καλαμάτας – Θύελλα Παραλίας: Σακκάς, Βοσνάκης, Μπότη
7.00 μ.μ.
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
ΑΣ Δαναός – ΑΟ Φυτειάς: Γκούμας, Αθανασοπούλου, Τσουλάκος
 
Κυριακή 21 Δεκεμβρίου – 10.00 π.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
ΑΠΣ Άρις – Ερμής Καλαμάτας: Καστανάς, Μανιατέας, Μπασιλάρης
11.00 π.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Νέδουσα Αλαγονίας – Θησέας Καλαμάτας: Σκόρδος, Ταβουλαρέας, Στέφανος
12.30 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας
Ατρόμητος Καλαμάτας – ΑΟ Διοδίων: Βρυώνης, Τσαούση, Κυριόπουλος
 
 
ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Σήμερα η τελευταία αγωνιστική
 
Η τελευταία αγωνιστική θα διεξαχθεί σήμερα για το παιδικό πρωτάθλημα της ΕΠΣΜ, στο πλαίσιο των 5 Ομίλων, με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει τις εξής συναντήσεις:
Σάββατο 20 Δεκεμβρίου  – 10.00 π.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Πράσινα Πουλιά – Ηρακλής Καλαμάτας: Ταβουλαρέας
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
Αναγέννηση Παραλίας - Αίαντας Καλαμάτας: Παυλοπούλου
11.00 π.μ.
Γήπεδο Μεσσηνιακού
Μεσσηνιακός – ΑΣ Δαναός: Αγγελακάκης
Γήπεδο Ασπροχώματος
Ασπρόχωμα – Απόλλων Καλαμάτας: Ζέρβα
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Ομόνοια – Ολυμπιακός Καλαμάτας: Μανιατέας
Γήπεδο Αγίου Νικολάου Μεσσήνης
Πάμισος Μεσσήνης – Θησέας Καλαμάτας: Παναγιωτόπουλος
Γήπεδο Μεθώνης
Μεθώνη – Τσικλητήρας Πύλου: Καλογερόπουλος
Γήπεδο Πύργου Τριφυλίας
Μιλτιάδης – Παπαφλέσσας Χώρας: Μιχαλόπουλος
Γήπεδο Κυπαρισσίας
Ηρακλής Κυπαρισσίας – Εράνη Φιλιατρών: Αντωνόπουλος
12.00 μ.
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
ΑΕ Μάνης – Δόξα Καλαμάτας: Παυλοπούλου
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
ΑΟ Φαραί – Αστέρας Αρφαρών: Τάγαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages