MNHMONIO NIKA ME ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

MNHMONIO NIKA ME ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

MNHMONIO NIKA ME ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Share This
Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Ε. Νίκας, συνοδευόμενος από το Νίκο Μπασακίδη, Δημοτικό Σύμβουλο που έχει εξουσιοδοτηθεί να χειρίζεται τα θέματα της υποψηφιότητας της Καλαμάτας για το θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021, καθώς και τον Έκτορα Τσατσούλη,Εκτελεστικό Διευθυντή και Διευθυντή του Γραφείου Υποψηφιότητας του «Καλαμάτα 2021», μετέβη σήμερα, Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014, στην έδρα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στην Τρίπολη.Ο Δήμαρχος, με τη συνδρομή των κ. Μπασακίδη και Τσατσούλη, παρουσίασε στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου τις επιδιώξεις της Καλαμάτας, το σκοπό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, το σχέδιο της Καλαμάτας και την οργανωτική πορεία μέχρι την ανάδειξη της πόλης που θα ονομασθεί Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021.
ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ
Οι εκπρόσωποι του Δήμου Καλαμάτας ζήτησαν τη συνδρομή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και συναποφασίσθηκε η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και του Πανεπιστημίου, για την προώθηση της υποψηφιότητας της Καλαμάτας.
Από την αντιπροσωπεία του Δήμου Καλαμάτας τονίσθηκε πόσο μεγάλη σημασία έχει η Πολιτιστική Πρωτεύουσα για το Πανεπιστήμιο και την προοπτική του. Σημειώνεται πως είναι δυνατή η διασύνδεση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με τα Πανεπιστήμια πόλεων που υπηρέτησαν το θεσμό αυτό (είναι συνήθης πρακτική) μέχρι τώρα.
Στην περίπτωση που επιλεγεί η Καλαμάτα, έχει να ωφεληθεί ολόκληρη η νότια Πελοπόννησος τουλάχιστον, καθώς οι μεγάλες πόλεις της με το νέο αυτοκινητόδρομο απέχουν μεταξύ τους 30 με 40 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages