ΤΡΟΜΕΡΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΤΡΟΜΕΡΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ

ΤΡΟΜΕΡΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ

Share This
Πιέσεις που καταλήγουν σε πτώση τιμής του ελαιολάδου επικρατούν στην αγορά του προϊόντος, μετά την εντυπωσιακή αρχή, τις δημοπρασίες στην Πελοπόννησο σε τιμές κοντά στα 4 ευρώ και το μπαράζ θετικών δηλώσεων παγκοσμίως για την φετινή, ελληνική σοδειά. Σύμφωνα με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Παντάνασσας Λακωνίας έγινε πώληση στην περιοχή προς 3,30 ευρώ/λίτρο. Μάλιστα από το συνεταιρισμό αναφέρουν πως πρέπει να υπάρξει αντίσταση ώστε να μη φεύγει ελαιλόλαδο κάτω από 3,75 ευρώ, ενώ μέσω του λογαριασμού τους στο facebook κάνουν λόγο για καλοθελητές, που θέλουν να ρίξουν τις τιμές. Τέλος από το συνεταιρισμό συστήνουν υπομονή στους παραγωγούς, ώστε να καρπωθούν τυχόν άνοδο μετά τις γιορτές.
Τζωρτζάκης: Χωρίς οργάνωση, δεν έχουμε τύχη
Εν τω μεταξύ και στην Κρήτη το σκηνικό που διαμορφώνεται δεν έχει μεγάλη διαφορά, με τις τιμές να πέφτουν κάτω από 3 ευρώ. Η κάμψη σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΑΣΝΗ, Γιώργο Τζωρτζάκη έχει να κάνει με "την χωρίς οργάνωση και λογική, πώληση του λαδιού από τους παραγωγούς που δε λαμβάνουν υπόψη τους το "νόμο" της προσφοράς και της ζήτησης με βάση τον οποίο διαμορφώνονται οι τιμές", όπως χαρακτηριστικά τόνισε σε Κρητικά ΜΜΕ.

"Δυστυχώς για ακόμη μία φορά η Κρήτη περνάει αυτό το κακό προηγούμενο των τιμών του λαδιού", προσθέτει ο κ.Τζωρτζάκης, τονίζοντας παράλληλα ότι, π.χ. στην Πελοπόννησο οι τιμές συγκρατούνται, ενώ την ίδια στιγμή στην Κρήτη δεν μπορούν να διατηρηθούν ούτε στα τρία ευρώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages