Ο κομματικός χάρτης των εκλογών με βάση τα γκάλοπ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ο κομματικός χάρτης των εκλογών με βάση τα γκάλοπ

Ο κομματικός χάρτης των εκλογών με βάση τα γκάλοπ

Share This
Εικοσιπέντε ημέρες πριν από τις εκλογές και στα κομματικά επιτελεία επικρατεί αναβρασμός. Στη Ν.Δ. τα ψηφοδέλτια ανά την επικράτεια θα είναι έτοιμα μέχρι τα Φώτα, το ίδιο και η καμπάνια του κόμματος που για πρώτη φορά σε μεγάλο βαθμό θα «τρέξει» στο διαδίκτυο.Σύμφωνα με τα έως τώρα δημοσκοπικά ευρήματα η επόμενη Βουλή θα είναι επτακομματική με τους ΑΝΕΛ στο όριο του 3%Στον ΣΥΡΙΖΑ περιμένουν τις εισηγήσεις από τις νομαρχιακές επιτροπές μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα ώστε τα ψηφοδέλτια να κλειδώσουν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, ενώ στο μεσοδιάστημα η ΔΗΜΑΡ θα έχει αποφασίσει, όπως όλα δείχνουν, τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τα γκάλοπ δείχνουν την εκκίνηση των κομμάτων

Από πού όμως εκκινούν σήμερα δημοσκοπικά τα κόμματα. Από τα έως τώρα ευρήματα η επόμενη Βουλή θα είναι επτακομματική με τους ΑΝΕΛ να είναι στο όριο του 3%, αλλά πάντως εντός βουλής.
Για την ακρίβεια ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή φαίνεται να ξεκινά στον προεκλογικό στίβο με  ένα ποσοστό της τάξης του 26,7%, η Ν.Δ. στο 23,4%, το Ποτάμι στο 5,6%, το ΠΑΣΟΚ στο 5,2%, η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ στο 5% και οι ΑΝΕΛ στο 2,7%.
Με δεδομένο ότι το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφους είναι εξαιρετικά υψηλό, αγγίζει το 13%, ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξεπεράσει το 30%, η Ν.Δ. το 26%, το Ποτάμι, το ΠΑΣΟΚ και η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ, το 6% και οι ΑΝΕΛ οριακά το 3%, αλλά πάντως εντός Βουλής.
Αν επιβεβαιωθούν τα παραπάνω και με βάση το ισχύων σύστημα δεν προκύπτει αυτοδυναμία και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θα λάβει πρώτος την εντολή σχηματισμού Κυβέρνησης, θα πρέπει να συνεργαστεί με ένα από τα μικρότερα κόμματα.

Ποιούς θα πλήξει το κόμμα Παπανδρέου

Το πολιτικό προσωπικό περιμένει με αγωνία την απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου, παρότι θεωρείται για πολλούς ειλημμένη
Όλα τα παραπάνω υπό την αίρεση της δημιουργίας κόμματος από τον Γιώργο Παπανδρέου. Πώς μπορεί μια τέτοια κίνηση να επηρεάσει τον σημερινό εκλογικό χάρτη; Ενδεχομένως και καταλυτικά, στο μέτρο που θα κόψει ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρείται επίσης βέβαιο ότι θα κόψει ψήφους τόσο από Το Ποτάμι όσο κυρίως από τον ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου. Αν αυτό είναι ικανό να το αφήσει εκτός βουλής μένει να το δούμε.
Επί του παρόντος το πολιτικό προσωπικό, το καθένα για τους δικούς του λόγους, δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι περιμένει με αγωνία την απόφαση του κ. Παπανδρέου. Αν και για πολλούς θα πρέπει να θεωρείται ειλημμένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages