: Ο προϋπολογισμός είναι χωρίς κοινωνικό προσανατολισμό, χωρίς αναπτυξιακό και αποκεντρωτικό χαρακτήρα - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

: Ο προϋπολογισμός είναι χωρίς κοινωνικό προσανατολισμό, χωρίς αναπτυξιακό και αποκεντρωτικό χαρακτήρα

: Ο προϋπολογισμός είναι χωρίς κοινωνικό προσανατολισμό, χωρίς αναπτυξιακό και αποκεντρωτικό χαρακτήρα

Share This
“Δεν μας λέει τίποτα η δημοτική αρχή για τις στρατιές έμμισθων προέδρων και αντιπροέδρων των νομικών προσώπων του Δήμου”
Σκληρή απάντηση έδωσε η μείζονα μειοψηφία του Δήμου Καλαμάτας στους Δημήτρη Μπούχαλη και Παύλο Μπουζιάνη στα όσα ισχυρίστηκαν κατά την χθεσινή τους συνέντευξη για τον προϋπολογισμό του Δήμου Καλαμάτας.
Συγκεκριμένα, ο συνδυασμός «Ανοικτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες» στην ανακοίνωσή τους τονίζουν:
«Η δημοτική αρχή Καλαμάτας δια των εκπροσώπων της προέβη -σε ύφος πατερναλιστικό και επιτιμητικό, για να προκαλέσει προκαταβολικά εντυπώσεις εκ του μη όντος-  σε μια σειρά πρωτοφανών φραστικών επιθέσεων προς τη δημοτική μας παράταξη χωρίς να απαντήσει σε κανένα από τα ουσιώδη ερωτήματα. Μπορούμε πάλι να τα διατυπώσουμε περιμένοντας απάντηση αυτή τη φορά.
Θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο για τους αναγνώστες, να παρατεθεί το κείμενο το οποίο υποτίθεται ότι επιχειρούν οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής να αποδομήσουν. Θα το κάνουμε εμείς στο τέλος της απάντησής μας, μιας και δεν δημοσιεύθηκε αυτούσιο ως τώρα.
Για τα θέματα που σχολίασαν και για αυτά τα οποία απέφυγαν να σχολιάσουν, ξαναεπισημαίνουμε τα εξής:
1. Δεν μας λέει τίποτα η δημοτική αρχή για τις στρατιές έμμισθων προέδρων και αντιπροέδρων των νομικών προσώπων του Δήμου. Είναι απορίας άξιον το γεγονός ότι αμείβονται μέχρι και οι πρόεδροι αλλά και οι αντιπρόεδροι των σχολικών επιτροπών, με χρήματα που αποδίδονται από το κράτος για τις ανάγκες των σχολείων. Το ίδιο συμβαίνει και στα υπόλοιπα νομικά πρόσωπα( δημοτική αγορά, ΔΕΥΑΚ, Κοινωφελής Επιχείρηση, Φάρις)
2. Δεν μας ανέφεραν κανένα νέο έργο που θα γίνει στην παραλία Καλαμάτας, η παραλία για μια ακόμα φορά είναι στην σκιά του κέντρου της πόλης. Παράλληλα δεν επιδιώκεται μια ολοκληρωμένη αντιπλημμυρική θωράκιση της Καλαμάτας και της περιφέρειας του δήμου.
3. Δεν μας ανέφεραν  κανένα νέο έργο υποδομής  στο χώρο του αθλητισμού. Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο να θεωρείται η Καλαμάτα επαρκής από πλευράς αθλητικών εγκαταστάσεων, την στιγμή που άλλες πόλεις μικρότερου μάλιστα μεγέθους διαθέτουν περισσότερες και καλύτερες αθλητικές εγκαταστάσεις.  Ευπρόσδεκτες οποιεσδήποτε αναγκαίες παρεμβάσεις και συντηρήσεις των πεπαλαιωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων αλλά σαφώς δεν αποτελούν νέο έργο.
4. Για κοινωνικές δράσεις (πχ κοινωνικό παντοπωλείο, συσσίτιο και δεκατιανό στους μαθητές κλπ ) σύμφωνα με την άποψη της δημοτικής αρχής έχουν προϋπολογιστεί 200.000 ευρώ, ενώ για την διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του μεγάρου χορού δαπανώνται 800.000 ευρώ (ελπίζουμε να μην το προσμετράτε και αυτό στην “γενναιόδωρη χρηματοδότηση του πολιτισμού”). Άρα πώς έχει κοινωνικό χαρακτήρα ο προϋπολογισμός;
5. Δεν απάντησαν για το χρέος 1.246.000 ευρώ στον σύνδεσμο ύδρευσης το οποίο δεν αναφέρεται καθόλου στον προϋπολογισμό του 2015   δίνοντας έτσι μια πλασματική εικόνα.
6. Ποια είναι τα έργα υποδομής για τον πολιτισμό (εκτός από τη διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου του μεγάρου χορού); Η δική μας αναφορά δεν αφορούσε στη Φάρις, αλλά στις υπόλοιπες δράσεις που χρηματοδοτούνται με συμβολικά ποσά και άγνωστα κριτήρια.
Δεν θα ακολουθήσουμε τη δημοτική αρχή στους υβριστικούς και επιτιμητικούς χαρακτηρισμούς οι οποίοι δυναμιτίζουν το κλίμα συνεργασίας και διαλόγου που έχουμε καθιερώσει. Δεν είναι άξιοι σχολιασμού. Στην μικροπολιτική των ύβρεων απαντούμε με την πολιτική των επιχειρημάτων και του διαλόγου.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages