ΣΤΟΝ ΧΡΥΣΟΧΟΐΔΗ Ο ΝΙΚΑΣ ΕΦ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΣΤΟΝ ΧΡΥΣΟΧΟΐΔΗ Ο ΝΙΚΑΣ ΕΦ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ

ΣΤΟΝ ΧΡΥΣΟΧΟΐΔΗ Ο ΝΙΚΑΣ ΕΦ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ

Share This
Ο Δήμαρχος μετέβη σήμερα, Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου, στην Αθήνα, όπου είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρυσοχοΐδη. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης από πλευράς Δήμου ο Αντιδήμαρχος κ. Μαρινάκης και από πλευράς Υπουργείου οι Διευθυντές κ.κ. Καρνέσης, Μακρής και Παπαγεωργίου.  
Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα παρακάτω:
Α. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Ο Δήμαρχος ζήτησε την επιβεβαίωση ότι στο πλαίσιο κατασκευής του Περιφερειακού συμπεριλαμβάνονται και οι δρόμοι διασύνδεσής του με την πόλη της Καλαμάτας (κόμβος Καρέλια→ οδός Αθηνών, ολοκλήρωση κατευθύνσεων κόμβου Λεΐκων, τελευταίο τμήμα οδού Βασιλέως Γεωργίου).
Ο Υπουργός έδωσε την κατηγορηματική διαβεβαίωσή του για την κατασκευή αυτών των έργων και ότι το κόστος για την κατασκευή τους θα προβλέπεται από σχετικό νόμο που θα ψηφιστεί από τη Βουλή.
Β. ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑ- ΡΙΖΟΜΥΛΟΣ
Για το σπουδαιότατο αυτό έργο ανάπτυξης, για το οποίο ο Δήμος Καλαμάτας διαχρονικά επιδεικνύει μεγάλο ενδιαφέρον, ο Υπουργός ανακοίνωσε ότι στο πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων 2015 υπάρχει πρόβλεψη κατασκευής αυτού του μεγάλου οδικού άξονα, με το ποσό των 80 εκατ. ευρώ.
Γ. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΝΕΑΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Ο Δήμαρχος ζήτησε αυτός ο δρόμος να χαρακτηριστεί ως δευτερεύον επαρχιακό δίκτυο (μέχρι τώρα δεν έχει γίνει χαρακτηρισμός), για να εξυπηρετηθούν επαγγελματίες και επιχειρηματίες (κόμβος πρόσβασης). Ο Υπουργός δεσμεύτηκε για τη ρύθμιση και αυτού του θέματος.
Δ. ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Τέλος, παρουσιάστηκε στον Υπουργό η κατάσταση των δρόμων του Δήμου Καλαμάτας, από άποψη κυρίως οδικής ασφάλειας, και ζητήθηκε η συνδρομή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages