Τι θα γίνει με τη λάθος φορολόγηση εισοδήματος από ΑΠΕ μέχρι 100 kw; - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Τι θα γίνει με τη λάθος φορολόγηση εισοδήματος από ΑΠΕ μέχρι 100 kw;

Τι θα γίνει με τη λάθος φορολόγηση εισοδήματος από ΑΠΕ μέχρι 100 kw;

Share This
ΕΡΩΤΗΣΗ Προς τους κ.κ. Υπουργούς Οικονομικών Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Θέμα: Φορολόγηση του αγροτικού εισοδήματος από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ισχύος μέχρι 100 kw.
Σύμφωνα με το Ν.3874/2010 στην αγροτική δραστηριότητα εντάσσεται και η διαχείριση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ισχύος έως 100 kw ανά ΑΦΜ.
Δυστυχώς όμως σύμφωνα με το άρθρο 21 του Ν. 4172/2014 όπου καθορίζονται τα κέρδη από επιχειρηματική δραστηριότητα, εκ παραδρομής προφανώς, δεν έχουν συμπεριληφθεί για τον προσδιορισμό του αγροτικού εισοδήματος η διαχείριση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έως 100 kw ανά ΑΦΜ.
Όπως προκύπτει από το Δελτίο Τύπου της 29ης Οκτωβρίου 2014 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης& Τροφίμων, φαίνεται να έχει επέλθει συμφωνία μεταξύ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης& Τροφίμων κ. Γεωργίου Καρασμάνη και του Υπουργού Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη, προκειμένου το εισόδημα που προέρχεται από τη διαχείριση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έως 100kw ανά ΑΦΜ, να θεωρείται και να φορολογείται πλέον ως αγροτικό.
Επειδή μέχρι σήμερα το Υπουργείο Οικονομικών δεν έχει διορθώσει το λάθος του με συνέπεια το εισόδημα που προέρχεται από την διαχείριση ΑΠΕ έως 100 KW ανά ΑΦΜ να φορολογείται ως εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα και όχι ως αγροτικό εισόδημα.

Κατόπιν των παραπάνω ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
Εάν θα συμπεριλάβουν τελικά κατά τον προσδιορισμό του αγροτικού εισοδήματος, την διαχείριση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έως 100kw και την λειτουργία αγροτοτουριστικών μονάδων, όπως αυτές αναφέρονται στον ν.3874/2010;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages