Γιατί ο Νίκος Τσούτσιας «πέφτει στη φωτιά για τον Σαμαρά»... - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Γιατί ο Νίκος Τσούτσιας «πέφτει στη φωτιά για τον Σαμαρά»...

Γιατί ο Νίκος Τσούτσιας «πέφτει στη φωτιά για τον Σαμαρά»...

Share This
...και ποιοι ανησυχούν για την αναβάθμισή του στο επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου;

Aναβαθμισμένος εμφανίζεται εσχάτως και μετά τις επανειλημμένες επικοινωνιακές «ανορθογραφίες» που προκάλεσαν την οργή του Αντώνη Σαμαρά ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού στη Βουλή και συντοπίτης του από τη Μεσσηνία,Νίκος Τσούτσιας. «Πέφτει στη φωτιά για τον Σαμαρά χωρίς να έχει προσωπικές στρατηγικές ή κολλήματα», λένε στενοί του φίλοι, που τον γνωρίζουν από την εποχή των πρώτων του συναντήσεων με τον σημερινό ένοικο του Μεγάρου Μαξίμου. Ο δημοσιογράφος είναι μέλος του κεντρικού «γαλάζιου» επικοινωνιακού οργάνου, που μία φορά την εβδομάδα, συγκεκριμένα κάθε Τρίτη απόγευμα, συνεδριάζει για να καταστρώσει τα επικοινωνιακά πλάνα της κυβέρνησης.
Σε αυτές τις συνεδριάσεις παίρνουν μέρος ακόμη οι στενοί συνεργάτες Σαμαρά,..
Χρύσανθος Λαζαρίδης, Γιώργος Μουρούτης και Κώστας Μπούρας, ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, η Σοφία Βούλτεψη, η εκπρόσωπος της Ν.Δ. Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, ο γραμματέας του κόμματος, Ανδρέας Παπαμιμίκος, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Θανάσης Μπούρας, ο δημοσκόπος Δημήτρης Μαύρος και (επίσης εσχάτως) ο Αδωνις Γεωργιάδης ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος.
Εδώ και λίγες ημέρες ο Ν. Τσούτσιας έχει ξεκινήσει μετά από συνεννόηση με Σαμαρά σειρά πολυεπίπεδων και πολυμέτωπων επαφών, με στόχο την άμεση βελτίωση σημαντικών λεπτομερειών στο επικοινωνιακό κομμάτι. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο άλλοτε διευθυντής σύνταξης των ειδήσεων της ΕΡΤ ήταν ο πρώτος με τον οποίο επικοινώνησε ο πρωθυπουργός (μέσω του τριψήφιου τηλεφώνου με το οποίο επικοινωνούν) μετά τη συνομιλία του με τον Γιώργο Βλάχο στο Κοινοβούλιο, όπου ειπώθηκε η περιβόητη φράση «λαθάρα» (όπως χαρακτήρισε ο Σαμαράς τα πισωγυρίσματα με τις 100 δόσεις). Αλλωστε, ο Ν. Τσούτσιας διατηρεί και το πόστο του επικεφαλής του γραφείου Τύπου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ.
Από την άλλη, πάντως, όπως γίνεται αντιληπτό, αυτή η ενεργοποίηση του Νίκου Τσούτσια σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία έχει λειτουργήσει επιβαρυντικά αναφορικά με το power game που εκτυλίσσεται πίσω από τις κλειστές πόρτες του Μεγάρου Μαξίμου, αφού προστέθηκε άλλος ένας ισχυρός παίκτης. «Υπάρχει μια συνεχής διελκυστίνδα, που πρέπει να τερματιστεί εδώ και τώρα», επισημαίνουν τακτικοί συνομιλητές  του πρωθυπουργού, μη μπορώντας να κρύψουν την ανησυχία τους.
από ρεπορτάζ του Θανάση Φουσκίδη, στην εφημερίδα Παραπολιτικά, υπό τον τίτλο «Επικοινωνιακή "βαβέλ" στο Μέγαρο Μαξίμου»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages