Μηδενικές καταβολές σε επιχειρηματία στον τομέα της παροχής υπηρεσιών - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Μηδενικές καταβολές σε επιχειρηματία στον τομέα της παροχής υπηρεσιών

Μηδενικές καταβολές σε επιχειρηματία στον τομέα της παροχής υπηρεσιών

Share This
Μηδενικές καταβολές σε επιχειρηματία στον τομέα της παροχής υπηρεσιών όρισε το Ειρηνοδικείο Καλαμάτας, εντάσσοντάς τον στις ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.
Επίσης, σε δύο συνομηλίκους που υπηρετούν σε Σώματα Ασφαλείας γίνεται γενναία ρύθμιση των οφειλών τους και απαλλάσσονται από σημαντικό μέρος των χρεών τους.
 
Χρωστάει 52, θα πληρώσει 9
Η πρώτη απόφαση αφορά 36χρονο, εργαζόμενο στα Σώματα Ασφαλείας και με μηνιαίο μισθό, το 2011, 806,70 ευρώ, καθώς παρακρατούνται 303,19 ευρώ από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο για δάνειο.
Οι δαπάνες διαβίωσής του, στις οποίες έχουν υπολογισθεί και τα έξοδα της άνεργης συντρόφου του, ορίσθηκαν από το δικαστήριο στα 919,89 ευρώ.
Δεν έχει δικό του σπίτι και πληρώνει ενοίκιο, ενώ από πιστωτικές κάρτες και καταναλωτικά δάνεια έχει συνολική οφειλή 52.306,99 ευρώ.
Το Ειρηνοδικείο Καλαμάτας έκρινε ότι από το 2010 ο 36χρονος έχει περιέλθει σε πραγματική αδυναμία πληρωμής των οφειλών του λόγω μείωσης των απολαβών του, αλλά και των εξόδων υγείας που τον επιβάρυναν από ασθένεια γονιού του.
Το μοναδικό περιουσιακό του στοιχείο είναι ένα αυτοκίνητο, για το οποίο ακόμα καταβάλλει δόσεις.
Το δικαστήριο ρύθμισε τα χρέη του, ορίζοντας για τα επόμενα 4 χρόνια να καταβάλλει κάθε μήνα 190 ευρώ. Μετά την πάροδο των 4 ετών θα έχει καταβάλει 9.120 ευρώ και για το υπόλοιπο ποσό απαλλάσσεται.
 
Δώρο 100.000 ευρώ
Η δεύτερη απόφαση αφορά επίσης 36χρονο, εργαζόμενο στα Σώματα Ασφαλείας με μηνιαίο μισθό 900 ευρώ, έγγαμο με ένα ανήλικο παιδί.
Η σύζυγός του, ως ιδιωτικός υπάλληλος, λαμβάνει μισθό 920 ευρώ, ενώ η οικογένεια μένει σε διαμέρισμα 92 τ.μ., το οποίο κατέχει από κοινού το ζευγάρι. Η εμπορική αξία του σπιτιού εκτιμήθηκε στα 55.000 ευρώ.
Ο 36χρονος έχει λάβει δύο στεγαστικά δάνεια ύψους 106.415,84 ευρώ, για τα οποία υπάρχει υποθήκη του σπιτιού, ενώ από καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες οφείλει 38.108,98 ευρώ.
Επίσης, από το μισθό του κρατούνται 252,64 ευρώ από δύο άλλα δάνεια. Το δικαστήριο δέχτηκε την αίτησή του και όρισε για τα επόμενα 4 χρόνια να καταβάλει 400 ευρώ μηνιαίως. Με την ολοκλήρωση αυτής της ρύθμισης, δηλαδή μετά τα 4 χρόνια, και για τη διάσωση του υποθηκευμένου σπιτιού του, θα αρχίσει να καταβάλει για διάρκεια 10 ετών 194,79 ευρώ.
Για το υπόλοιπο ποσό, των περίπου 100.000 ευρώ, απαλλάσσεται μετά την τήρηση της ρύθμισης  'Θάρρος'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages