ΝΕΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΣΤΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΦΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΜΑΝΗΣ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΝΕΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΣΤΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΦΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΜΑΝΗΣ

ΝΕΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΣΤΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΦΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΜΑΝΗΣ

Share This
ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΠΟΥ ΡΙΧΝΟΥΝ ΦΩΣ ΣΤΟ ΔΙΠΛΟ ΦΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΜΑΝΗΣ δημοσιεύει στο σημερινό του φύλλο το «Έθνος της Κυριακής» :

Πυροβολούσε και έλεγε «συγνώμη βρε φίλε»

Νέα στοιχεία από τη δικογραφία της διπλής δολοφονίας στη Μάνη φέρνει στο φως της δημοσιότητας το «Εθνος της Κυριακής». Μέσα από τις απολογίες των δύο δραστών αποκαλύπτονται όλα όσα διαδραματίστηκαν πριν και μετά το άγριο φονικό, ενώ συγκλονίζει η στιχομυθία μεταξύ των 18χρονων κατηγορουμένων λίγο πριν τους μοιραίους πυροβολισμούς: «Εάν γίνει κάτι, θα ρίξεις ή θα ρίξω;», είπε ο Νίκος Μοσχανδρέου, για να πάρει την απάντηση «δεν μπορώ να ρίξω εγώ», από τον Παναγιώτη Μήτσου.

Την ίδια στιγμή, η πεντάωρη αναπαράσταση του εγκλήματος που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες εβδομάδες, απομάκρυνε οριστικά το ενδεχόμενο συμμετοχής τρίτου ατόμου στην άγρια δολοφονία των δύο μποντιμπίλντερ στη Μάνη, τον περασμένο Αύγουστο.

Τα συμπεράσματα που εξήγαγαν οι ανακριτικές και εισαγγελικές αρχές κατά την πολύωρη αναπαράσταση του ειδεχθούς εγκλήματος, τα οποία και παρουσιάζει σήμερα το «Εθνος της Κυριακής», είναι πως οι δύο νεαροί δράστες ενήργησαν μόνοι τους. Η αναπαράσταση έβαλε τέλος στο θρίλερ για την ύπαρξη τρίτου δράστη που δεν είχε εντοπιστεί από τις αστυνομικές αρχές.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Σγούρου, Κώστας Μαργέλης, είχε δηλώσει πως κατείχε ατράνταχτα στοιχεία που θα αποδείκνυαν ότι ένας τρίτος νεαρός από την περιοχή του Κάμπου γνώριζε νωρίτερα για το έγκλημα. Επίσης, είχε εκφράσει τις υποψίες του για ενδείξεις συμμετοχής και τέταρτου ατόμου, το οποίο ίσως είχε βοηθήσει στη συγκάλυψη της διπλής δολοφονίας.

Τα προφίλ στο Facebook

Οι αστυνομικοί είχαν κάνει «φύλλο και φτερό» τα προφίλ των δραστών στο Facebook, ώστε να εντοπίσουν τυχόν επικοινωνίες που είχαν μέσω Ιντερνετ, αλλά και τα τηλέφωνά τους.

Τελικά, αποδείχθηκε πως τα μοναδικά άτομα που ενήργησαν εκείνο το βράδυ είναι οι δύο συλληφθέντες. «Η αναπαράσταση, η οποία έγινε κατόπιν εντολής της Εισαγγελίας Καλαμάτας, διέλυσε κάθε σκέψη ότι στο έγκλημα υπήρξε και τρίτο πρόσωπο.

Η αναπαράσταση, που διήρκεσε πέντε ώρες, ανέδειξε με κάθε λεπτομέρεια την ερημιά και την αγριότητα της περιοχής στην οποία έγινε το έγκλημα, αφού ο κ. εισαγγελέας, η κ. ανακρίτρια, οι αστυνομικοί και οι δικηγόροι διανύσαμε τη διαδρομή με μεγάλη δυσκολία, ενώ πριν είχαμε κάνει ήδη περίπου 20 χιλιόμετρα με ειδικά οχήματα σε χωματόδρομο και με το φως της ημέρας, όχι μεσάνυχτα που έγινε το έγκλημα. Η περιγραφή ανέδειξε χωρίς αμφιβολία την αλήθεια των ισχυρισμών των δραστών στην ανακρίτρια και έγινε αντιληπτή η κατάσταση του φόβου στην οποία είχε περιέλθει ο εντολέας μου», δήλωσε για την αναπαράσταση ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος του Παναγιώτη Μήτσου, κατηγορουμένου για συναυτουργία.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, τα 800 ευρώ που είχε δώσει ο Π. Μήτσου στον Κ. Σγούρο για αγορά αναβολικών ουσιών ήταν η αφορμή για τη διαμάχη που κατέληξε σε διπλή δολοφονία. Ο Π. Μήτσου ισχυρίζεται στην απολογία του, την οποία παρουσιάζει ολόκληρη το «Εθνος της Κυριακής», ότι εκείνο το βράδυ της Δευτέρας 18 Αυγούστου πανικοβλήθηκε από την τροπή που είχαν πάρει τα πράγματα και που είχε βρεθεί ο ίδιος και ο φίλος του Ν. Μοσχανδρέου στην ερημιά με δύο γεροδεμένους άντρες, μεγαλύτερους σε ηλικία που ίσως και να οπλοφορούσαν και είχαν εχθρική συμπεριφορά.
«Φτάνοντας στη γέφυρα, ο Σγούρος και ο φίλος του ήταν εμφανώς εκνευρισμένοι και εριστικοί, και ο Σγούρος διαμαρτυρόταν, γιατί εξαιτίας μου έφερε και τον φίλο του (…). Κάποια στιγμή μπήκαμε σε έναν χωματόδρομο, όπου το μηχανάκι δυσκολευόταν να συνεχίσει, με αποτέλεσμα ο Σγούρος και ο φίλος του να κατέβουν, οπότε κατέβηκα κι εγώ, για να συνεχίσω μαζί τους με τα πόδια. Προτού κατέβω από το αυτοκίνητο, εγώ και ο Νίκος είχαμε ήδη πανικοβληθεί, διότι κλεμμένο αυτοκίνητο δεν υπήρχε να τους δείξω και ήταν φανερό ότι το όλο αστείο έφτανε στο τέλος του. Ο Νίκος, αναλογιζόμενος ότι αυτοί οι δύο θηριώδεις άνδρες θα μπορούσαν να μας διαλύσουν και τους δύο με τα χέρια τους μόνο, με ρώτησε »αν γίνει κάτι, θα ρίξεις ή θα ρίξω;». Εγώ του είπα ότι δεν μπορώ να ρίξω, αφού δεν μπορούσα καν να κρατήσω την καραμπίνα στα χέρια μου, και εκείνος μου είπε εντάξει».

Ηθελαν να τους φοβίσουν
«Το νόημα αυτής της στιχομυθίας δεν ήταν να σκοτώσουμε τους ανθρώπους, αλλά να πυροβολήσει ο Νίκος εκφοβιστικά στον αέρα σε περίπτωση που ο Σγούρος και ο φίλος του αντιδρούσαν βίαια, όταν μάθαιναν την αλήθεια, διότι με τη σωματική τους δύναμη και μόνο θα μπορούσαν να μας σκοτώσουν με γυμνά χέρια, ακόμη και αν δεν είχαν όπλα μαζί τους. Εμείς βέβαια δεν ξέραμε στα σίγουρα αν έφεραν όπλα, αλλά υποψιαζόμαστε ότι μπορεί να είχαν και τελικώς απεδείχθη ότι έφεραν ένα μαχαίρι και ένα κλομπ στα τσαντάκια τους», κατέθεσε στις Αρχές ο Π. Μήτσου για την κατάσταση που επικρατούσε πριν ο Ν. Μοσχανδρέου τραβήξει τη σκανδάλη της καραμπίνας και σκοτώσει δύο άτομα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages