ΣΟΚΑΡΕΙ Η ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΔΙΚΤΥΑΚΑ ΜΕ ΧΑΡΤΖΗΛΙΚΙ... - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΣΟΚΑΡΕΙ Η ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΔΙΚΤΥΑΚΑ ΜΕ ΧΑΡΤΖΗΛΙΚΙ...

ΣΟΚΑΡΕΙ Η ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΔΙΚΤΥΑΚΑ ΜΕ ΧΑΡΤΖΗΛΙΚΙ...

Share This
Η είδηση όχι απλά σοκάρει, αλλά δείχνει και τον βαθμό εξάρτησης στον οποίο ορισμένοι έχουν βρεθεί παίζοντας διαδικτυακά παιχνίδια και φθάνοντας σε ένα σημείο που χάνουν τον εαυτό τους. Που οδηγούνται πλέον; Στο να «νοικιάζουν» αλλοδαπά πιτσιρίκια και με κέρασμα μια τυρόπιτα, έναν καφέ κι  ένα μικρό χαρτζιλίκι, να τα βάζουν να παίζουν internet games για να συνεχίσει η δράση του χαρακτήρα με τον οποίο έχουν ταυτιστεί. Οι ίδιοι να πηγαίνουν να ξεκουραστούν για κανά 6ωρο ύπνου και μετά συνεχίζουν για ατελείωτα 24ωρα μέχρι να τελειώσει η… μάχη και να φθάσουν στο υψηλότερο επίπεδο! Ένας εθισμός χωρίς όρια εξελίσσεται στο διαδίκτυο, που έχει φθάσει σε αυτές τις ακραίες καταστάσεις που μας αναφέρθηκαν και που βρίσκουν βάση στην Καλαμάτα και σε άλλες πόλεις. Η έλλειψη ορθής αντιμετώπισης και χρήσης ενός παιχνιδιού, το ανταγωνιστικό πλαίσιο και η επιβολή που δημιουργείται κυρίως στα διαδικτυακά, διαδραστικά και μαχητικά παιχνίδια, έχουν δημιουργήσει… ορδές παιδιών και στην Πελοπόννησο, όπου το πρώτο και τελευταίο μέλημα στην καθημερινότητά τους είναι το πώς θα βρεθούν μπροστά από μια οθόνη για να αντιμετωπίσουν τον… εχθρό.

Φθάνοντας τις βιολογικές τους αντοχές στα όριά τους, γινόμενα ένα με το παιχνίδι, ταυτιζόμενα με την εξέλιξή τους και βρισκόμενα σε ένα σημείο διαρκούς νευρικότητας και απώλειας μέχρι και της επαφής με το περιβάλλον. Ξεχνούν να φάνε, να κοιμηθούν… Παιδιά που προτιμούν περισσότερο να παίζουν με internet games, παρά να είναι με τους φίλους τους, την οικογένειά τους, παιδιά που χάνουν το ενδιαφέρουν τους για κάθε δραστηριότητα, παιδιά επιρρεπή και αγκιστρωμένα στη δήθεν «νίκη» και στη διαρκή «βελτίωση», στην πίστα και τα… level.

Το περιστατικό

Ο τσακωμός που υπήρξε μεταξύ δύο κολλητών φίλων στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα οδήγησε στην παραπάνω είδηση. Δύο φίλοι από μικρά παιδιά μαζί για τη… χάρη ενός παιχνιδιού που βρίσκεται τα τελευταία χρόνια πρώτο στις προτιμήσεις των νεαρών ηλικιών, έφθασαν να παίζουν μπουνιές σε κεντρικό δρόμο, για τις κινήσεις που έκανε ο ένας με τον χαρακτήρα που είχε επιλέξει. Κουβέντα στην κουβέντα – με απίστευτα πράγματα να ακούγονται για επιθέσεις στο κάστρο και… εξπαρίσματα – οδηγήθηκαν στον τσακωμό και στο να πιαστούν στα χέρια.

Λίγη ώρα μετά αποκαλύφθηκε πως τα παραπάνω είχαν συμβεί την ώρα που έπαιζε ένας άλλος στη θέση του ενός, που τον είχε βάλει για λίγες ώρες με ένα μικρό… αντίτιμο για να πάει να ξεκουραστεί, να κοιμηθεί και να φάει. Σκηνικά πρωτόγνωρα και αδιανόητα με νεαρούς ακόμη και να «νοικιάζουν» – σε μερικές περιπτώσεις όπως ακούσαμε έχει γίνει σύστημα αυτό – άλλα παιδιά για να μην σταματήσει η δραστηριότητά τους στο παιχνίδι καθόλου. Κι άλλα πολλά που μας αναφέρθηκαν να συμβαίνουν, με παιδιά να χαλούν χρήματα για να αγοράζουν… χαρακτήρες που κάποιοι άλλοι τους δημιουργούν για να γίνουν δήθεν ισχυροί και να ανέβουν επίπεδο στην εικονική τους πραγματικότητα. Εικόνες… σοκ.

του Θέμη Ι. Κανελλόπουλου στην εφημερίδα "Σημερινή"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages