To κοσμοδρόμιο στη Μεσσήνη και ο Ελληνοαμερικάνος επενδυτής - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

To κοσμοδρόμιο στη Μεσσήνη και ο Ελληνοαμερικάνος επενδυτής

To κοσμοδρόμιο στη Μεσσήνη και ο Ελληνοαμερικάνος επενδυτής

Share This
Το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών επισκέφτηκε την περασμένη εβδομάδα σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες Ελληνοαμερικάνος επενδυτής, ο οποίος ζήτησε να κατασκευάσει... κοσμοδρόμιο στην Μεσσήνη.

Ειδικότερα, όπως πληροφορείται το fpress, ο εν λόγω επενδυτής ζήτησε -σε μία μεγάλη έκταση στην οποία έχει βρει στην περιοχή της Μεσσήνης- να δημιουργήσει κοσμοδρόμιο το οποίο θα χησιμοποιείται για εκτόξευση πυραύλων για τουριστικούς λόγους.
Η πρόταση προκάλεσε γέλια στους υπαλλήλους του Υπουργείου, καθώς πρώτη φορά ένας επενδυτής ζητά να δημιουργήσει κάτι τέτοιο στην χώρα μας.
Να σημειωθεί πάντως ότι το ζήτημα της κατασκευής κοσμοδρομίου είχε απασχολήσει πριν από περίπου ένα χρόνο και την ελληνική βουλή όταν ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Β. Καπερνάρος κατέθεσε ερώτηση, αν η κυβέρνηση προτίθεται να κατασκευάσει κοσμοδρόμιο στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας.
Μάλιστα τότε δύο υπουργεία απέστειλαν στη Βουλή έγγραφες απαντήσεις στην ερώτηση του βουλευτή για το ενδεχόμενο το αεροδρόμιο της Καλαμάτας να γίνει βάση εκτόξευσης επανδρωμένων πυραύλων στο Διάστημα για τουριστικούς λόγους.
Το πρώτο ήταν το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, με τον τότε υφυπουργό Νότη Μηταράκη να διαβιβάζει έγγραφο του Invest in Greece, με το οποίο ενημέρωνε ότι μέχρι σήμερα δεν έχει περιέλθει σε γνώση του οποιαδήποτε επενδυτική πρόταση που να αφορά στον τομέα της Αεροδιαστημικής στην Ελλάδα.
Το δεύτερο έγγραφο εστάλη από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με τον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ο οποίος επεσήμανε ότι το ενδεχόμενο αλλαγής της χρήσης του αεροδρομίου της Καλαμάτας για τη δημιουργία «Βάσης εκτόξευσης επανδρωμένων πυραύλων στο Διάστημα για τουριστικούς λόγους» προϋποθέτει οικονομοτεχνική μελέτη κόστους-οφέλους και σκοπιμότητας, δεδομένου ότι μια τέτοια αλλαγή χρήσης θα απαιτήσει υποδομές, επεκτάσεις και έργα κόστους αρκετών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, ενώ παράλληλα και αυτή τούτη η λειτουργία και συντήρησή τους θα πρέπει να εξετασθεί πολύ σοβαρά, σε σχέση με την ανάπτυξη τέτοιων υποδομών επί τη βάσει ευρωπαϊκών και διεθνών κανονισμών.
Μετά από ένα χρόνο φαίνεται ότι η κατασκευή κοσμοδρομίου στην χώρα μας φαντάζει πιθανή…αφού υπάρχει και επενδυτής που θέλει να προβεί σε μία τέτοια επένδυση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages