ΕΠΙΔΟΘΗΚΑΝ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΩΤΕΑΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ

ΕΠΙΔΟΘΗΚΑΝ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΩΤΕΑΣ

ΕΠΙΔΟΘΗΚΑΝ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΩΤΕΑΣ

Share This
Επιδόθηκαν σήμερα, στο Δημαρχείο και ώρα 15.00, το βραβείο για βιβλίο κοινωνικο-πολιτικού δοκιμίου έτους 2013 εις μνήμην Παναγιώτη Φωτέα, καθώς και οι υποτροφίες που είχε θεσπίσει ο αείμνηστος καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος, στη μνήμη του Παναγιώτη Φωτέα, πρώτου αιρετού Νομάρχη Μεσσηνίας και σημαντικού
διανοούμενου.
Ο Δήμαρχος, σε σύντομη εισήγησή του, αναφέρθηκε στο ιστορικό των υποτροφιών, τονίζοντας ότι ο αείμνηστος καπετάνιος είχε συνδεθεί με φιλία με τον Παναγιώτη Φωτέα, ιδίως μετά τις συγκλονιστικές στιγμές σε συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Μεσσηνίας το Μάρτιο του 1996, όταν έγιναν οι πρώτες συζητήσεις σχετικά με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της Περιοχής Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης, που σήμερα γνωρίζουμε ως Costa Navarino, η οποία αποτελούσε όραμα του καπετάν Βασίλη.
Ο Π. Νίκας επεσήμανε ότι ο καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος, προς το τέλος της ζωής του, αποφάσισε να θεσμοθετήσει υποτροφίες στη μνήμη του Παναγιώτη Φωτέα, ώστε «να υπάρχει κάτι που να τον δένει με το φίλο του», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε. Η οικογένεια Κωνσταντακόπουλου και το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη στηρίζουν το θεσμό των υποτροφιών.
ypotrofies konstantakopoulou 1

Επίσης, χαιρετισμό απηύθυνε η Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, που τόνισε πως οι υποτροφίες στη μνήμη Παναγιώτη Φωτέα, τις οποίες ίδρυσε ο καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος, «έχουν αναφορά σε δύο σπουδαία, επιφανή πρόσωπα της Μεσσηνίας, (...) που καθένας υπηρέτησε πιστά τη Μεσσηνία, την ανάπτυξη και την κοινωνική της συνοχή».
ypotrofies konstantakopoulou 5

Οι υποτροφίες απονεμήθηκαν στους εξής φοιτητές Νομικής Σχολής (τις επιταγές παρέλαβαν εκπρόσωποί τους), νέους και παλιότερους που συνεχίζουν:
1. Θεοδώρα-Νικολέτα Γκόγκα, έτος εισαγωγής 2013
2. Αικατερίνη Ροκανά, έτος εισαγωγής 2013
3. Γεώργιος Ελευθεράκης, έτος εισαγωγής 2012
4. Αθηνά Παπαχρήστου, έτος εισαγωγής 2011
5. Βασιλική Χελιδόνη, έτος εισαγωγής 2010
6. Μαρία Στυλιανοπούλου, έτος εισαγωγής 2010.
ypotrofies konstantakopoulou 11
Το συνολικό ποσό υποστήριξης των σπουδών των φοιτητών με εξαιρετική επίδοση, ανέρχεται σε 20.000 ευρώ.
ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΔΟΚΙΜΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ-ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΤΟΧΑΣΜΟΥ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΦΩΤΕΑ
Ακολούθως, ο Δήμαρχος ανέγνωσε το πρακτικό της επιτροπής, που παμψηφεί απένειμε το βραβείο Παναγιώτη Φωτέα έτους 2013 (σε συνεδρίασή της στις 29 Απριλίου 2014) στο φιλόλογο – συγγραφέα Γιάννη Δ. Κωβαίο, για το βιβλίο του «Σε Δ΄ πρόσωπο», επισημαίνοντας ως κύρια χαρακτηριστικά του έργου του «την δημιουργική σκέψη, τον προσωπικό στοχασμό, την ευαισθησία και το μεστό, πυκνό, διαυγή και κυρίως αφυπνιστικό του λόγο σε θέματα καίρια της σύγχρονης ζωής». Συνεκτιμήθηκε, επίσης «και το λοιπό αξιόλογο δοκιμιακό του έργο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages