Υπογράφηκε η συμφωνία για κοινή χρήση Πολεμικής και Πολιτικής Αεροπορίας του αεροδρομίου της Τρίπολης - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Υπογράφηκε η συμφωνία για κοινή χρήση Πολεμικής και Πολιτικής Αεροπορίας του αεροδρομίου της Τρίπολης

Υπογράφηκε η συμφωνία για κοινή χρήση Πολεμικής και Πολιτικής Αεροπορίας του αεροδρομίου της Τρίπολης

Share This
Π. Τατούλη «Το αεροδρόμιο της Τρίπολης είναι ακόμη ένα έργο – σημαία της Περιφέρειας που  βρίσκει τον δρόμο του»
 Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: «Στην Πελοπόννησο συντελείται ένα θαύμα»
Το αεροδρόμιο της Τρίπολης πλέον θα χρησιμοποιείται και από την πολιτική αεροπορία έπειτα από την επίτευξη σχετικής συμφωνίας μεταξύ του υπουργού Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου και του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
aerodromio tripolis3Οι δύο υπουργοί υπέγράψαν σήμερτα Τρίτη  16 Σεπτεμβρίου στο υπουργείο Άμυνας, κοινοί απόφαση για τη λειτουργία του αεροδρομίου Τριπόλεως ως αεροδρομίου κοινής χρήσης μεταξύ Πολεμικής και Πολιτικής Αεροπορίας.
«Στην περιφέρεια Πελοποννήσου συντελείται ένα θαύμα» σημείωσε ο υπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Χρυσοχοίδης, μετά την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης από κοινού με τον ΥΕΘΑ, Δημήτρη Αβραμόπουλο, σχετικά με την παραχώρηση του στρατιωτικού αεροδρομίου της Τρίπολης και για πολιτική χρήση, παρουσία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη  σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σήμερα το πρωί.
Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης δήλωσε τα εξής: «Πιστοί στον στρατηγικό σχεδιασμό μας, και τηρώντας στον απόλυτο βαθμό τις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει απέναντι στους πολίτες, υποδεχόμαστε με χαρά την εξέλιξη αυτή που ήλθε ως επιστέγασμα των μεθοδευμένων πρωτοβουλιών μας της τελευταίας τριετίας. Άλλο ένα έργο- σημαία που θα βάλει τις βάσεις για συλλογική και ατομική ανάπτυξη στην Πελοπόννησο παίρνει τον δρόμο του και αυτό μας καθιστά εξαιρετικά αισιόδοξους για το μέλλον της περιφέρειάς μας. Έχω ήδη πει ότι μέχρι το τέλος του έτους θα εκκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία και ο ανταγωνιστικός διάλογος, για να προκύψει ο ανάδοχος του έργου. Η χρηματοδότηση θα γίνει από ιδιωτικούς πόρους και δεν θα επιβαρύνει ούτε την περιφέρεια ούτε τον κρατικό προϋπολογισμό. Η επένδυση θα υπερβεί τα 100 εκατομμύρια ευρώ και έχει ως στόχο την δημιουργία ενός αεροδρομίου Low cost που θα προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και θα λειτουργεί παράλληλα και για αερομεταφορές με κέντρο Logistics. Με αυτόν τον τρόπο η Πελοπόννησος θα γίνει ένας ανταγωνιστικός προορισμός με φτηνό αεροπορικό εισιτήριο, ενώ παράλληλα θα τονωθεί η εξωστρέφειά της με την δυνατότητα για εξαγωγές αγροτικών, αλλά και βιομηχανικών προϊόντων. Έχω δεσμευτεί προσωπικά στους πολίτες ότι μέσα από μια συλλογικότητα που υπηρετεί αποκλειστικά την ωφέλεια του τόπου μας, στην Πελοπόννησο θα βγούμε και πάλι από το τούνελ της κρίσης. Με τον ρεαλιστικό σχεδιασμό μας, με την εργατικότητα μας και με τον υπαρκτό πατριωτισμό που διακρίνει την πολιτική μας πορεία»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages