Η ΒΙΛΑ ΣΤΗ ΚΟΡΩΝΗ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΓΗ ΚΑΙ ΥΔΩΡ-ΣΟΚ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS

Η ΒΙΛΑ ΣΤΗ ΚΟΡΩΝΗ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΓΗ ΚΑΙ ΥΔΩΡ-ΣΟΚ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Η ΒΙΛΑ ΣΤΗ ΚΟΡΩΝΗ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΓΗ ΚΑΙ ΥΔΩΡ-ΣΟΚ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Share This
Τα όσα αποκαλύφθηκαν τις τελευταίες ώρες με το νέο... επεισόδιο γύρω από τη βίλα στο Βασιλίτσι, προκαλούν τουλάχιστον το κοινό αίσθημα και φέρνουν στην επιφάνεια πολλά ζητήματα για τον τρόπο με τον οποίο ορισμένοι κινήθηκαν το διάστημα αυτό. Τα ερωτήματα είναι πάρα πολλά, όπως και οι προεκτάσεις, ορισμένες από τις οποίες σήμερα σας παρουσιάζει η "Σ" την στιγμή που το ρεπορτάζ συνεχίζεται σε κάθε επίπεδο και από
την τηλεόραση BEST.
Η αρχή με την πέργκολα...
Όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου 6 χρόνια, όπου με μια άδεια πέργκολας ο Ελληνορώσος κροίσος Φ. Καλτσίδης κατάφερε... ανενόχλητος και υπό την ανοχή των υπηρεσιών και φορέων, να φτιάξει εκατοντάδες τετραγωνικά μέτρα και να κάνει το νεοκλασικό κτίσμα του 19ου αιώνα... βιλάρα χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων και το προσωπικό του παλάτι. Η άδεια αναφερόταν στην ανακατασκευή στέγης και κατασκευή πέργκολας, ενώ στην πραγματικότητα η έπαυλη ανακατασκευάστηκε από την αρχή, με πλείστες προσθήκες που έφταναν μέχρι και στην κατασκευή μηχανισμού αφαλάτωσης(!).
Να σημειωθεί πως όλα αυτά νομιμοποιήθηκαν με το νέο νόμο περί αυθαιρέτων στον οποίο και εντάσσονται κτίσματα που έχουν γίνει μέχρι... συγκεκριμένη ημερομηνία, την στιγμή ωστόσο που οι εργασίες ακόμη συνεχίζονται. Με αυτά να συμβαίνουν την ώρα που πολεοδομίες και άλλες υπηρεσίες κυνηγούν... αβυσσαλέα απλούς πολίτες που κατασκευάζουν έστω και... κοτέτσια ή ξενοδόχους επιχειρηματίες που προσφέρουν στον τόπο αλλά και θέσεις εργασίας, τους οποίους τους αναγκάζουν να γκρεμίσουν το... μισό τετραγωνικό.
unnamed.jpg
Μόνο πρόστιμο...
Τότε, λοιπόν, το 2008 - μετά και το εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε στη διάρκεια των εργασιών - είχαμε φθάσει μπροστά σε προκλητικά σκηνικά με φόντο τα όσα είχε αποκαλύψει η τηλεόραση BEST σε ρεπορτάζ της, με τις 20 πολεοδομικές παραβάσεις (!). Ακολούθησαν οι υπηρεσίες που ξέχασαν την υπόθεση και τους φακέλους στα... συρτάρια και στο τέλος αρκέστηκαν σε ένα πρόστιμο για τις τεράστιες αυθαιρεσίες και με τις εργασίες να συνεχίζονται. Αλήθεια τι αντιμετώπιση θα είχε ένας απλός πολίτης;
Κι εάν αυτά ανήκουν στο παρελθόν, αλλά καταδεικνύουν πολλά για τις... κινήσεις και τις ενέργειες, υπάρχουν και τα σημερινά (όπως και άλλα... επεισόδια για τα οποία τις τελευταίες ώρες ενημερωνόμαστε). Ένα από αυτά έχει να κάνει με την υπόθεση με το μεμονωμένο αγκυροβόλιο εντός της θάλασσας μπροστά από τη βίλα Καλτσίδη το οποίο αίτημα, με αγωνιώδη τρόπο και περίσσεια... υπευθυνότητα μπροστά στο... επείγον(;) της κατάστασης έτρεξαν να ικανοποιήσουν οι τοπικές αρχές. Ως αιτία παρουσιάζεται η προστασία της ακτής από τη διάβρωση. Αλήθεια τα χιλιάδες αιτήματα των υπολοίπων πολιτών – κοινών θνητών πως τα αντιμετωπίζουν αρχές, φορείς και υπηρεσίες;
Αγκυροβόλιο με... πάτημα τη διάβρωση
Για να το πούμε πιο απλά, με πάτημα την προστασία της ακτής από τη διάβρωση, δίνουν το "πράσινο φως" στον Καλτσίδη και την εταιρεία του την "Jarosite LTD" να φτιάξει το ιδιωτικό της αγκρυοβόλιο-λιμάνι. Με την Περιφέρεια Πελοποννήσου (όπως σας παρουσιάζουμε στο έγγραφο) να προχωρά στις 09-07-2014 στη δημοσιοποίηση του φακέλου της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τις παρεμβάσεις στη θέση "Άγιος Νικόλαος" στο Βασιλίτσι όπου σημείωνε πως ο φορέας του έργου είναι η "Jarosite LTD" και να καλεί το κοινό να ενημερωθεί και να εκφράσει τις απόψεις του – πληροφορίες θα έπρεπε να τρέξει να βρει στο τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Π.Ε. Μεσσηνίας – αλλά τις επιτροπές και το τοπικό συμβούλιο να εκφράσουν τις δικές τους.
Οι απανωτές συνεδριάσεις
Η υπόθεση πέρασε από τις επιτροπές στις 4 Αυγούστου υπήρξε συνεδρίαση στις 10:30 το πρωί και πήρε τη θετική γνωμοδότηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, ενώ αντίστοιχα στις 13 του περασμένου μήνα στις 11:00 το πρωί συνεδρίασε και η επιτροπή διαβούλευσης με Πρόεδρο τον δήμαρχο Δημήτρη Καφαντάρη – από τους επικεφαλής των μειοψηφιών δεν έδωσε το παρών κανένας – και αποφάσισε κατά πλειοψηφία (υπήρξε ένα λευκό) να κάνει δεκτή την εισήγηση Καφαντάρη για θετική γνωμοδότηση. Μάλιστα, ο κ. Καφαντάρης είχε νωρίτερα όπως αναφέρεται επισημάνει τα... προβλήματα με ιδιαίτερη έμφαση: "προτείνεται η θετική γνωμοδότηση της Επιτροπής για την εκτέλεση του έργου, προκειμένου να μην συντελεσθεί περαιτέρω διάβρωση της ακτής, η οποία θα επιφέρει σοβαρά προβλήματα επί της έμπροσθεν ιδιοκτησίας", ανέφερε χαρακτηριστικά!
Συνεδρίαση χωρίς τους όρους...
Φθάσαμε, λοιπόν, στις 25 Αυγούστου και ώρα 12:00 για να υπάρξει το πρωτοφανές όσον αφορά το κατεπείγον και τον τρόπο που εξελίχθηκε το θέμα, για να γνωμοδοτήσει το Δημοτικό Συμβούλιο αυτή τη φορά, τρόπος του οποίου η... εγκυρότητα εξετάζεται. Η κατεπείγουσα συνεδρίαση αφορούσε τη λήψη απόφασης για την ΜΠΕ στην οποία εντασσόταν και το αγκυροβόλιο εντός της θάλασσας, όπου λόγω έλλειψης απαρτίας, η συνεδρίαση αναβλήθηκε για την ίδια μέρα και ώρα 12.30 . Λόγω ξανά έλλειψης απαρτίας, η συνεδρίαση αναβλήθηκε και πάλι για την ίδια μέρα και ώρα 13.00 (!) και με τη συμμετοχή του 1/3 των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου το θέμα συζητήθηκε και δόθηκε η έγκριση στην εταιρεία του κ. Καλτσίδη στο Βασιλίτσι Κορώνης να κατασκευάσει το μεμονωμένο αγκυροβόλιο, στη θέση "Άγιος Νικόλαος" Βασιλιτσίου.
Δόθηκε, λοιπόν, όπως και κατήγγειλε η Σοφία Αποστολοπούλου, Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, "...η έγκριση μετά από 3 συνεδριάσεις μέσα σε 1 ώρα του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου – Νέστορος σε συγκεκριμένο μεγαλοεπιχειρηματία – καπιταλιστή να δημιουργήσει ιδιωτικό αγκυροβόλιο... Κανένα θέμα από τα τόσα που απασχολούν τους κατοίκους δεν έχει ποτέ συζητηθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στα 3,5 χρόνια της θητείας του Δημοτικού Συμβουλίου."
Σημειωτέον, πως μέσα στον φάκελο που προοριζόταν για την ενημέρωση των δημοτικών συμβούλων, δεν βρίσκονταν μέσα (!!!) οι περιβαλλοντικοί όροι, για τους όποιους θα γνωμοδοτούσαν...
Αυτή η... εσπευσμένη ταχύτητα και κινητοποίηση των υπηρεσιών και των απανωτών συνεδριάσεων εγείρει πολλαπλά ερωτήματα και διάφορα ζητήματα για τις... διευκολύνσεις και τις αντιδράσεις-εξπρές στην ικανοποίηση των αιτημάτων του Ελληνορώσου κροίσου που κάποιοι τρέχουν να ικανοποιήσουν.
Υ.Γ. Αλήθεια, κε Πετράκο τι έχετε να πείτε για αυτά που συμβαίνουν στο χωριό σας;
Περισσότερα στην εφημερίδα "ΣΗΜΕΡΙΝΗ" που κυκλοφορεί...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages