ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Share This
Το Σεπτέμβριο θα διεξαχθεί στην Καλαμάτα το παγκόσμιο συνέδριο: “Structured Numerical Linear and Multilinear Algebra: Analysis, Algorithms and Applications” (SLA 2014). Τον Ιούνιο του 2013, το Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών επιλέχθηκε να διοργανώσει το συνέδριο αυτό, στην περιοχή των Εφαρμοσμένων και Υπολογιστικών Μαθηματικών. Το συνέδριο θα γίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα και μάλιστα στην Καλαμάτα, μεταξύ 8 και 12 Σεπτεμβρίου 2014.Οι εφαρμογές αυτής της περιοχής των Μαθηματικών είναι ευρύτατες και υφίστανται στο σχεδιασμό γραφικών και συστημάτων με τη βοήθεια υπολογιστή, στην επεξεργασία εικόνας και σήματος, στη θεωρία ελέγχου, στη θεωρία ουρών αναμονής, στην ανάλυση δεδομένων και, γενικά, παρέχουν εργαλεία για την επίλυση πολλών πρακτικών προβλημάτων.
Περισσότερες πληροφορίες δίνονται στην ιστοσελίδα του συνεδρίου http://noether.math.uoa.gr/conferences/sla2014/  Ο Δήμος Καλαμάτας υποστηρίζει τη διοργάνωση αυτού του συνεδρίου στην Καλαμάτα, που θα συγκεντρώσει περί τους 70 Καθηγητές Πανεπιστημίων, ως προσκεκλημένους ομιλητές, από τα σημαντικότερα πνευματικά ιδρύματα της Δυτικής Ευρώπης, των ΗΠΑ, της Ρωσίας, του Καναδά, της Ιαπωνίας και του Ισραήλ.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΕΠΙΛΥΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ»
Μάλιστα, στο πλαίσιο του συνεδρίου προγραμματίζεται η διεξαγωγή την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου μιας δίωρης παρουσίασης σε μαθητές της Γ΄ Λυκείου, με θέμα «Επίλυση μαθηματικών προβλημάτων με ηλεκτρονικούς υπολογιστές».Περισσότερες πληροφορίες για τον αριθμό όσων θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν αυτή την παρουσίαση και για δηλώσεις συμμετοχής θα δοθούν στο προσεχές χρονικό διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages