Νέος όροφος στο νοσοκομείο Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Νέος όροφος στο νοσοκομείο Καλαμάτας

Νέος όροφος στο νοσοκομείο Καλαμάτας

Share This
Τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ.Πέτρο Τατούλη και τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ.Παναγιώτη Κατσίβελα υποδέχθηκε σήμερα Τετάρτη 25.06.2014 στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας ο Διοικητής του Γ.Ν.Μεσσηνίας κ.Γεώργιο Μπέζο και ανακοίνωσαν την έναρξη των διαδικασιών για την υλοποίηση ενός σημαντικού έργου που θα συμβάλλει καταλυτικά στην περαιτέρω αναβάθμιση του Νοσηλευτικού Ιδρύματος.Πρόκειται για την προσθήκη ενός ορόφου 1.000 τ.μ στην οροφή της Ψυχιατρικής Κλινικής, που θα δώσει  λύση σε μια σειρά χρόνιων σοβαρών χωροταξικών ζητημάτων και θα συμβάλει καθοριστικά στην αποτελεσματική λειτουργία των τμημάτων του Νοσοκομείου.
Ειδικότερα, η προσθήκη ενός ορόφου αυτόματα θα σημάνει για το Νοσοκομείο Καλαμάτας τα κάτωθι :
  1. Δημιουργία και στέγαση της Ουρολογικής Κλινικής παρέχοντας την δυνατότητα για αύξηση των κλινών της
  2. Χωροταξική αποφόρτιση των Παθολογικών Κλινικών. Κατάργηση των 5 κλινών σε θαλάμους αυτών.
  3. Δημιουργία των προϋποθέσεων για την λειτουργία Ειδικής Πνευμονολογικής Μονάδας
  4. Μεταφορά της ΩΡΛ και Οφθαλμολογικής κλινικής και κατάργηση του φαινομένου της διασποράς για την Ορθοπεδική Κλινική.
  5. Αποδέσμευση χώρων στην Ψυχιατρική Κλινική και  έναρξη των διαδικασιών για την  πλήρη ανάπτυξη αυτής από  12  σε  20   κλίνες
  6. Ενδο-νοσοκομειακή μεταφορά -σε άλλο χώρο- του  ΕΚΑΒ, αποδέσμευση αυτού του χώρου από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. Κτιριακή και λειτουργική αναδιαρρύθμιση αυτών (ΤΕΠ) και δημιουργία χώρου για την εξέταση των παιδιατρικών περιστατικών.
Βασικές προϋποθέσεις για την υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου είναι:
1ον Η σύνταξη προμελέτης, οριστικής μελέτης και τευχών δημοπράτησης και
2ον Η διασφάλιση της χρηματοδότησης του έργου
Όσο αφορά την πρώτη προϋπόθεση το κόστος για την σύνταξη της μελέτης θα χρηματοδοτηθεί από δωρεά της οικογένειας του κ.Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου.Αυτό ήταν και το αποτέλεσμα των συναντήσεων  που είχε όλο το προηγούμενο διάστημα ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ.Γιώργος Μπέζος με τον κ.Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο στον οποίο είχε τη δυνατότητα να αναφερθεί για την αναγκαιότητα και τη σημαντικότητα μιας τέτοιας κίνησης για το Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μεσσηνίας.Όσο αφορά την 2η απαραίτητη προϋπόθεση ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ.Πέτρος Τατούλης δεσμεύτηκε για την χρηματοδότηση του έργου μέσω των κοινοτικών πόρων του ΕΣΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages