Η Αστυνομία και όχι ο δήμος θα σφραγίζει τα καταστήματα - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Η Αστυνομία και όχι ο δήμος θα σφραγίζει τα καταστήματα

Η Αστυνομία και όχι ο δήμος θα σφραγίζει τα καταστήματα

Share This
Στην Αστυνομία περνά πλέον η σφράγιση των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, σύμφωνα με τον πρόσφατο νόμο για την αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών. Ωστόσο, όπως επισημαίνει στην "Ελευθερία" ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Καλαμάτας, Ανδρέας Ζαγάκος, υπάρχουν κενά στην εν λόγω τροπολογία, ενώ παράλληλα τονίζει την ανάγκη να εφαρμοστεί ο νόμος το ίδιο σε όλες τις τουριστικές περιοχές.  
Πιο συγκεκριμένα, με απόφαση του διοικητή του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, αντί του δήμου όπως γινόταν έως τώρα, ένα κατάστημα θα σφραγίζεται προσωρινά για 10 ημέρες, μετά την συμπλήρωση τουλάχιστον τριών παραβάσεων - μηνύσεων μέσα στο χρόνο. Σύμφωνα με το νόμο, αν δεν εκτελεστεί η σφράγιση του καταστήματος, δεν μπορεί ο οικείος δήμος να εκδώσει απόφαση προσωρινής αφαίρεσης της άδειας λειτουργίας του καταστήματος. Ενώ θα μπορεί να αυξήσει ή όχι τις ημέρες αφαίρεσης της άδειας λειτουργίας από τις 10 ημέρες μέχρι 60 ημέρες.
Ο Ανδρέας Ζαγάκος λέει ότι αν μεταφέρεται από τους δήμους στην Αστυνομία η σφράγιση των καταστημάτων, είναι γιατί «προφανώς ο νομοθέτης κρίνει -και όχι άδικα- ότι υπάρχει αδιαφάνεια στην τήρηση του νόμου». Και εξηγεί ότι αν συμπληρώνονταν οι 3 μηνύσεις μέσα στο καλοκαίρι, ίσχυε μια "συμφωνία" μεταξύ δήμων και καταστηματαρχών, ώστε η απόφαση να εκτελεστεί από το Σεπτέμβριο, όταν πέρναγε πια η τουριστική περίοδος.
Τώρα «εφαρμόζεται το "γράμμα του νόμου" και πρέπει και οι καταστηματάρχες να προσαρμοστούμε και να είμαστε απόλυτα νόμιμοι όσον αφορά στην άδεια λειτουργίας, την άδεια μουσικής και την πληρωμή των τελών για τη χρήση κοινοχρήστων χώρων», λέει ο κ. Ζαγάκος. Αλλιώς, «η μουσική και η έλλειψη άδειας λειτουργίας, μπορεί να σημάνει συνεχείς μηνύσεις και την ίδια ημέρα να σφραγίζεται το κατάστημα, κάτι που πιθανόν μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα, αλλά έτσι είναι ο νόμος και δεν γίνεται να μην συμπλεύσουμε». 

Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/item/39574-sfragisi-katastimatwn-ygeionomikou-endiaferontos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages