Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή στην Καλαμάτα - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή στην Καλαμάτα

Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή στην Καλαμάτα

Share This
Σας ενημερώνουμε ότι το κεντρικό φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ στην Καλαμάτα θα πραγματοποιηθεί 5-6 Σεπτεμβρίου 2014, με σύνθημα

 «Για να φτιάξουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων(απολογία Ν. Μπελογιάννη). Συνεχίζουμε!».

 Η επιλογή αυτού του συνθήματος δεν είναι καθόλου τυχαία καθώς φέτος συμπληρώνονται τα 40 χρόνια ζωής του φεστιβάλ μας. Το Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή εδώ και 40 χρόνια έχει αναδειχθεί σε θεσμό, στο κορυφαίο πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός στην Ελλάδα. Από το 1975 το Φεστιβάλ ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα φτάνοντας όπου δουλεύει, μορφώνεται και ζει η νέα γενιά, πραγματοποιώντας εκατοντάδες εκδηλώσεις, πριν κορυφωθεί με τις κεντρικές εκδηλώσεις των μεγάλων πόλεων.
Οι συζητήσεις, οι πολύμορφες εκδηλώσεις, η πολιτική, η ιδεολογία και η ιστορία του ΚΚΕ, η δράση της ΚΝΕ, οι αγώνες του λαού και της νεολαίας δένουν αναπόσπαστα με το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με τη συμμετοχή καταξιωμένων, αλλά και νέων καλλιτεχνών.
Το Φεστιβάλ έχει μια μακρά επιτυχημένη πορεία, ενώ συνεχίζει να ανανεώνεται, να εμπλουτίζεται, να βελτιώνεται κρατώντας όμως αναλλοίωτα όλα εκείνα τα στοιχεία που το κάνουν μοναδικό.
Στήνεται με την εθελοντική προσφορά, το μεράκι και τις ιδέες των μελών και των φίλων της ΚΝΕ και του Κόμματος, χωρίς σπόνσορες και χορηγούς, και γίνεται σημείο αναφοράς για τη νέα γένια. Προβάλλει τη συλλογικότητα και την αλληλεγγύη, είναι η ζωή έτσι όπως την ονειρευόμαστε και για την οποία παλεύουμε, έχει το χρώμα της αλήθειας, της νιότης και του δίκιου. Το κόκκινο. Έχει την υπογραφή του Κόμματος της εργατικής τάξης, του ΚΚΕ και της νεολαίας του, της ΚΝΕ.
Στις φετινές εκδηλώσεις του φεστιβάλ της Καλαμάτας συμπεριλαμβάνονται οι εξής συναυλίες:
-Παρασκευά 5/9: Μύρωνας Στρατής- Ησαΐας Ματιάμπα
-Σάββατο  6/9: Βασίλης Παπακωνσταντίνου
Το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages