Τι δείχνουν 3 δημοσκοπήσεις πριν τις κάλπες; - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Τι δείχνουν 3 δημοσκοπήσεις πριν τις κάλπες;

Τι δείχνουν 3 δημοσκοπήσεις πριν τις κάλπες;

Share This
Προβάδισμα 3,4 ποσοστιαίων μονάδων παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρία Alco, για λογαριασμό της ιστοσελίδας protothema.gr.Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 24,2% και η ΝΔ 20,8%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 7,7%. Ακολουθούν «Το Ποτάμι» με 5,8%, η Ελιά με 5,3% το ΚΚΕ με 4,8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,3% και η ΔΗΜΑΡ με 1,8%. Από 1% συγκεντρώνουν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Ένωση για την Πατρίδα και το Λαό, ο ΛΑΟΣ και οι Οικολόγοι.
Τρεις μέρες πριν από την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής και ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος παραμένει στο 24%, νέα δημοσκόπηση δείχνει προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ.Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Public Issue για την «Εφημερίδα των Συντακτών», ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 30% με το κυβερνών κόμμα να βρίσκεται στο 27,5%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Ελιά με 8,5% και στην κατάταξη ακολουθούν: η Χρυσή Αυγή με 8%, το ΚΚΕ και το Ποτάμι με 6,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3% και η ΔΗΜΑΡ με 2,5%.Τα ποσοστά στην κατηγορία «ΛΟΙΠΑ, με σύνολο 7,5% κατανέμονται ως εξής: ΛΑΟΣ 1,6%, ΕΠΑΜ 1%, Οικολόγοι Πράσινοι-Πειρατές 0,9%, Γέφυρες-Δημιουργία Ξανά! Θ. Τζήμερος-Δράση Θ. Σκυλακάκης 0,8%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 0,5% Ένωση Κεντρώων 0,5%, Λοιπά 1,4%.
 Η δημοσκόπηση της εταιρείας GPO για τα site newsit.gr, iefimerida.gr και newpost.gr διαφοροποιείται από τις υπόλοιπες, αφού δείχνει τη ΝΔ με το ΣΥΡΙΖΑ να έχουν απόσταση μόλις μια μονάδα  Newsit σε συνεργασία με την εταιρεία GPO.
Σε αυτή την δημοσκόπηση ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της ΝΔ με μια μονάδα (23,2% έναντι 22,2%) και αναδεικνύεται τρίτη δύναμη η Χρυσή Αυγή, ενώ η ΕΛΙΑ με το Ποτάμι παίρνουν ακριβώς το ίδιο ποσοστό (7%) ενώ πολύ χαμηλά κινούνται το ΚΚΕ (5,6%), οι ΑΝΕΛ (3,5%) η ΔΗΜΑΡ (2,5%), οι Οικολόγοι Πράσινοι (2%), ο ΛΑΟΣ (1,5%), ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ (1,3%) ενώ οι αναποφάσιστοι 10,3%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages