10 Περιφέρειες “χτυπάει” ο ΣΥΡΙΖΑ για να κερδίσει τις Ευρωεκλογές - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

10 Περιφέρειες “χτυπάει” ο ΣΥΡΙΖΑ για να κερδίσει τις Ευρωεκλογές

10 Περιφέρειες “χτυπάει” ο ΣΥΡΙΖΑ για να κερδίσει τις Ευρωεκλογές

Share This
Με παρτίδα σκάκι μοιάζουν ετούτες οι εκλογές καθώς, ειδικά για τον ΣΥΡΙΖΑ, έχουν πάρει χαρακτήρα δημοψηφίσματος. Έτσι η Αξιωματική Αντιπολίτευση θέλει ισχυρή παρουσία στις Περιφέρειες στο δεύτερο γύρο, τόσο για την μάχη των εντυπώσεων, όσο και για τη μάχη των Ευρωεκλογών καθώς τίθεται και θέμα συσπείρωσης τη δεύτερη Κυριακή. Στην Κουμουνδούρου υπολογίζουν πολλά στην πρόκριση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ στο δεύτερο γύρο των εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ειδικά σε επίπεδο Περιφερειών υπολογίζουν ότι μπορούν να έχουν συμμετοχή στον δεύτερο γύρω τουλάχιστον σε 9 ακόμη και 10 περιοχές. Όπως υπολογίζει το κομματικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ το κόμμα μπορεί να έχει εκπρόσωπό του στο δεύτερο γύρο στις περιφέρειες Αττικής, Κρήτης, νότιου και βόρειου Αιγαίου, Δυτική Ελλάδας, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου, Πελοποννήσου, ενώ παίζουν και οι Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας.
Εκτός από τη μάχη των εντυπώσεων, καθώς οι περιφέρειες αποτελούν μεγάλες δεξαμενές ψηφοφόρων, η πρόκριση των υποψηφίων στον δεύτερο γύρο θα δώσει κίνητρο στον ψηφοφόρο να συμμετάσχει και τη δεύτερη Κυριακή. Θα οδηγήσει δηλαδή με αέρα νίκης του ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και στην κάλπη των Ευρωεκλογών. Ταυτόχρονα εάν επιτύχει ο ΣΥΡΙΖΑ τον στόχο των 9 με 10 Περιφερειών το κόμμα πιθανότατα θα έχει τους περισσότερους υποψήφιους απ” όλα τα άλλα κόμματα, καθώς για παράδειγμα η ΝΔ δεν προβλέπεται να έχει υποψήφιους στον δεύτερο γύρο σε περισσότερες από 6 με 8 περιφέρειες. Βέβαια προβληματισμός, ως προς τη μάχη των εντυπώσεων, επικρατεί σε επίπεδο δήμων καθώς στους μεγάλους Δήμους όπως η Αθήνα, ο Πειραιάς και η Θεσσαλονίκη το προβάδισμα ανήκει, δημοσκοπικά τουλάχιστον, σε άλλους. Κάπως έτσι την ερχόμενη Κυριακή δεν αποκλείεται να ακούσουμε όλα τα κόμματα ευχαριστημένα με τις επιδόσεις τους… όμως όπως έλεγε και ο Χ. Φλωράκης η κάλπη είναι… γκαστρωμένη και ποτέ δεν ξέρεις τη θα βγάλει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages