200 υποψηφίοι και εγκαίνια ο Στ. Αναστασόπουλος - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

200 υποψηφίοι και εγκαίνια ο Στ. Αναστασόπουλος

200 υποψηφίοι και εγκαίνια ο Στ. Αναστασόπουλος

Share This
Τα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου στη Μεσσήνη πραγματοποιεί αυτήν την ώρα με χαρακτηριστικό την πολύ μεγάλη συμμετοχή του κόσμου ο δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος. Ο κ. Αναστασόπουλος νωρίτερα είχε προχωρήσει στην ανακοίνωση και άλλων υποψηφίων φθάνοντας τον αριθμό των συμμετεχόντων στα 200 άτομα. Αναλυτικάτα όσα σημείωσε στην ομιλία του στην οποία έστειλε μήνυμα νίκης : Σας καλωσορίζω στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού μας «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΕΣΣΗΝΗΣ».
Σας καλωσορίζω στην επίσημη έναρξη του προεκλογικού μας αγώνα. Ενός αγώνα για τον οποίο είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι θα έχει ευχάριστα αποτελέσματα για εμάς. Είμαι βέβαιος ότι στις 18 Μαΐου θα είμαστε οι νικητές. Το σηματοδοτεί άλλωστε η μεγάλη σημερινή μας συγκέντρωση. Σας ευχαριστώ από καρδιάς για τη στήριξή σας. Σας ευχαριστώ που στηρίζεται τον συνδυασμό που είναι ο καλύτερος και αρτιότερος, ο οποίος απαρτίζεται από ανθρώπους με προσωπικότητα και έμπρακτη αγάπη για τον τόπο μας. Είμαστε ο συνδυασμός που μπορεί αλλά και πρέπει να κερδίσει τις εκλογές. Συμμετέχουμε ενεργά στην αυτοδιοίκηση για να προσφέρουμε στον τόπο μας. Για να δώσουμε όραμα και να το κάνουμε πράξη. Να βελτιώσουμε την καθημερινότητα, να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη, στην δημιουργία και στην πρόοδο. Πορευόμαστε για να δημιουργήσουμε ένα Δήμο πρότυπο, συνεχίζοντας το έργο που έχουμε ξεκινήσει για λιγότερο από τριάμισι χρόνια. Δουλέψαμε σκληρά τα προηγούμενα χρόνια προκειμένου σήμερα να είμαστε στην ευχάριστη θέση να κοιτάξουμε κατάματα τους δημότες μας παρουσιάζοντας ένα σημαντικότατο έργο. Ένα έργο που ξεκίνησε από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε ως δημοτική αρχή τον Καλλικρατικό Δήμο Μεσσήνης, ένα Δήμο που απαρτίζεται από επτά Καποδιστριακούς Δήμους και μια Κοινότητα. Καταφέραμε λοιπόν να ενώσουμε οργανωτικά και διαχειριστικά τους 7 πρώην Δήμους και την Κοινότητα Τρικόρφου, δημιουργώντας έναν φορέα ο οποίος εξυπηρετεί τον δημότη, δρομολογεί μελέτες και έργα και αντιμετωπίζει με πληρότητα τα προβλήματα της καθημερινότητας. Το κυριότερο όμως είναι ότι καταφέραμε να νοικοκυρέψουμε τα οικονομικά του Δήμου, στην πιο δύσκολη οικονομική περίοδο για την χώρα, με τεράστιες μειώσεις στην χρηματοδότηση της τοπικής αυτοδιοίκησης. Πιο συγκεκριμένα: πληρώσαμε οφειλές Καποδιστριακών Δήμων χωρίς να πάρουμε κανένα δάνειο και σήμερα
ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ. Πληρώνουμε στην ώρα τους υπαλλήλους, εργολάβους, προμηθευτές, πετυχαίνοντας μειωμένο λειτουργικό κόστος για το Δήμο. Προγραμματίσαμε ως δημοτική αρχή και εκπονήσαμε 50 πλήρης φακέλους προς χρηματοδότηση, έργων και δράσεων, συνολικού προϋπολογισμού 78 εκατομμυρίων ευρώ. Καταφέραμε να εντάξουμε σημαντικότατα έργα σε χρηματοδοτικά προγράμματα, όπως το ΕΣΠΑ, συνολικού προϋπολογισμού 38 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία τώρα υλοποιούνται. Ενδεικτικά σας αναφέρω: Την κατασκευή του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης της Μεσσήνης με 7 εκ., Την βελτίωση του δρόμου Βελίκα – Νεοχωρίου με 1 εκ, Το Οδικό Δίκτυο Δροσιά – Κουρτάκι – Βλάση – Άγιοι Απόστολοι με 3,7 εκ. Τον Βιολογικό Καθαρισμό σε Αβραμιού και Λευκοχώρα με 2,6 εκ. Την αποχέτευση του Πεταλιδίου με 17,8 εκ.. Την Αστική Αναβάθμιση της Μεσσήνης με 600 χιλ. Την αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης στο Μηλιώτη με 500 χιλ. και την παράκαμψη της Τοπικής Κοινότητας Δάρα με 1,1 εκ.. Ενισχύσαμε την αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή μας με τη συνεχή βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας σε όλο το εύρος του Δήμου. Προωθήσαμε τον πολιτισμό μας σε όλο τον κόσμο, καθιερώνοντας ως θεσμό πλέον το Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος, που πραγματοποιείται κάθε άνοιξη στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης, στην κορωνίδα του πολιτισμού μας. Παράλληλα σχεδιάζουμε την καθιέρωση πολιτιστικού φεστιβάλ Αρχαίας Μεσσήνης κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου. Υποστηρίξαμε τις προσπάθειες ανάδειξης και των υπόλοιπων μνημείων μας : Ανδρομονάστηρο, Σαμαρίνα, Κάστρο Ανδρούσας, Ιερά μονή Βουλκάνου, όσον αφορά την αποκατάσταση και τη βελτίωση της προσβασιμότητας. Βελτιώσαμε τις αθλητικές μας εγκαταστάσεις κατασκευάζοντας νέα γήπεδα και υποστηρίξαμε δράσεις, όπως ο μαραθώνιος Μεσσήνης, ο αγώνας δρόμου Δαικλής, ποδηλατοδρομίες, τουρνουά Μπάσκετ – Ποδοσφαίρου – τένις κ.α. Υποστηρίξαμε τις υποδομές εκπαίδευσης Αγωνιστήκαμε για την ένταξη στο ΕΣΠΑ των υποδομών υγείας (Κέντρο Υγείας Μεσσήνης, Περιφερειακό ιατρείο Πεταλιδίου) και συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε την κατασκευή του Περιφερειακού Ιατρείου Βαλύρας. Υποστηρίξαμε τα αγροτικά ιατρεία με κομπιούτερ και internet, παρόλο που δεν ήταν αρμοδιότητά μας.
Στηρίξαμε τους οικονομικά αδυνάτους μέσω του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» και του κοινωνικού παντοπωλείου. Βελτιώσαμε τις υποδομές για τα άτομα με ειδικές ανάγκες για τα οποία έχουμε ιδιαίτερη ευαισθησία και καθήκον να τους υποστηρίξουμε προωθώντας τους παράλληλα μέσω προγραμμάτων στην αγορά εργασίας. Προωθούμε έργα αναπτυξιακού χαρακτήρα προς υλοποίηση, όπως την Αγορά αγροτών, το αεροδρόμιο της Τριόδου, τον ποδηλατόδρομο από Μεσσήνη – Πάμισο – παραλία Μπούκας, την αξιοποίηση του αλσυλίου Μπούκας και ταυτόχρονα Αξιοποιούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ακίνητη περιουσία του Δήμου μας. Προχωράμε την πολεοδόμηση Β κατοικίας στη Μπούκα, την πολεοδόμηση της τουριστικής ζώνης, την αναθεώρηση του ρυμοτομικού σχεδίου Λογγάς και Αγίου Ανδρέα για να μπορέσουν να ξαναβγούν οικοδομικές άδειες καθώς πράξεις αναλογισμού στην πόλη της Μεσσήνης για να ανοίξουμε τους δρόμους που προβλέπει το ρυμοτομικό σχέδιο. Κρατήσαμε καθόλη τη διάρκεια της θητείας μας ανοιχτά τα γραφεία μας καθημερινά, για να ακούσαμε το δημότη, για να δεχθούμε τα αιτήματα του και τις απόψεις του. Φίλες και φίλοι Ίσως γίνω κουραστικός αν αναφέρω όλες τις δράσεις που έχουμε υλοποιήσει ή έχουμε δρομολογήσει, όμως τις άδικες επιθέσεις που δεχόμαστε για το έργο μας δεν μπορούμε να τις αγνοήσουμε, όταν μάλιστα προέρχονται από απόντες της μεγάλης προσπάθειας. Πολύ περισσότερο όταν χωρίς επιχειρήματα μας επιτίθενται άλλοτε με ύβρεις και άλλοτε με συκοφαντίες. Τις ύβρεις τις απορρίπτουμε γιατί δεν μας αγγίζουν. Δεν τις επιστρέφουμε όμως γιατί το θεωρούμε ανήθικο. Δεν ταιριάζει στο ήθος μας και στον πολιτικό πολιτισμό μας. Δεν θα παίξουμε με την αγωνία των ανέργων δημοτών μας και τις ανάγκες τους. Καταδικάζουμε την ακατάσχετη υποσχεσιολογία και το εμπόριο ελπίδας προς αυτούς που έχουν ανάγκη. Ειδικά όταν οι υποσχέσεις προέρχονται από ανθρώπους που έχουν δοκιμαστεί στα κοινά και έχουν αφήσει το στίγμα τους με αρνητικό τρόπο. Αναφέρομαι στους υβριστές μας, που έφθασαν στο σημείο να μας χαρακτηρίσουν ακόμα και «μαυρογιαλούρους», την ίδια στιγμή που αυτοί ενσαρκώνουν τον ρόλο της γνωστής Ελληνικής ταινίας, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Χτίζουν γεφύρια, όπου δεν υπάρχουν ποτάμια. Φέρνουν ποτάμια, όπου δεν υπάρχουν πηγές και το χειρότερο όλων, διορίζουν ανθρώπους σε ανύπαρκτες δουλειές του Ελληνικού δημοσίου. Από αυτούς τους ίδιους δεχόμαστε κατηγορίες ότι το τελευταίο εξάμηνο έχουμε έμβλημα μας τις μπουλντόζες και έχουμε κάνει το Δήμο εργοτάξιο. Απαντάμε λοιπόν Τώρα είναι η πρώτη φορά που είδαν μηχανήματα, που είδαν έργα στον δήμο; Τόσο καιρό είχαν παρωπίδες ή απλά ήταν απόντες; Θα σας πω τι ακριβώς συμβαίνει. Δυστυχώς ήταν απλά απόντες.... Τώρα μπήκαν στα δημοτικά πράγματα.
Δυστυχώς τώρα πρωτοπερπάτησαν στα χωριά και στις πόλεις τους δήμου. Τόσο καιρό ήταν κάπου αλλού, μακριά από τον δήμο. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο δεν έχουν δει τις μπουλντόζες. Κατανοώ λοιπόν την άγνοιά τους, αφού τόσο καιρό ήταν απόντες. Αλλά δεν μπορώ να κατανοήσω το θράσος τους, να κρίνουν ένα έργο το οποίο εκ των πραγμάτων δεν μπορούσαν να παρακολουθήσουν, εξαιτίας της απουσίας τους. Δεν θα ασχοληθώ περισσότερο με τις άδικες επιθέσεις. Θα ασχοληθώ με τον δικό μας συνδυασμό και την προοπτική που μπορούμε να δώσουμε στον Καλλικρατικό Δήμο Μεσσήνης Εμείς, έχουμε όραμα για τον τόπο μας, δουλέψαμε σκληρά έως τώρα και θα δουλέψουμε το ίδιο σκληρά και μετά τις 18 Μαΐου. Προκειμένου : να ολοκληρώσουμε το όραμά μας, να πετύχουμε το στόχο μας, να βάλουμε το Δήμο Μεσσήνης σε τροχιά δυναμικής αναπτυξιακής. να κάνουμε το Δήμο Μεσσήνης ένα Δήμο πρότυπο. Αυτό είναι το όραμά μας. Πως θα το κάνουμε πραγματικότητα; Με σεμνότητα, με σκληρή δουλεία, με διαφάνεια Με καλύτερες υπηρεσίες για τους δημότες μας Με έργα προώθησης της αγροτικής οικονομίας και του τουρισμού μας Με βελτίωση των κοινωνικών υποδομών για την υποστήριξη των κοινωνικά – οικονομικά αδυνάτων Με μεγάλα αναπτυξιακά έργα που θα δώσουν ώθηση στον δήμο μας, όπως η αξιοποίηση του αεροδρομίου Τριόδου και η δημιουργία της Αγοράς αγροτών. Με την υλοποίηση του προγραμματισμού μας για έργα αναπλάσεων, διαμορφώσεων δημοτικών κτιρίων, έργων οδοποιίας, ύδρευσης και αποχέτευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages