Σχολεία της Καλαμάτας κάνουν την ιστορία της απελευθέρωσης ταινία! - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Σχολεία της Καλαμάτας κάνουν την ιστορία της απελευθέρωσης ταινία!

Σχολεία της Καλαμάτας κάνουν την ιστορία της απελευθέρωσης ταινία!

Share This
Τα 2ο Δημοτικό σχολείο Καλαμάτας, 5ο Δημοτικό σχολείο Καλαμάτας (Μπενάκειο), 2ο νηπιαγωγείο Καλαμάτας και Μουσικό σχολείο Καλαμάτας, ολοκλήρωσαν την παραγωγή ταινίας με θέμα «Καλαμάτα 23η Μαρτίου 1821- η Χαραυγή της Λευτεριάς».Η ταινία ανατομεί τα γεγονότα της απελευθέρωσης της πόλης το 1821.Παραγωγή: 2ο και 5ο Δημοτικά σχολεία Καλαμάτας. Σκηνοθεσία: Σύλλογοι Διδασκόντων.
Μοντάζ: Φώτης Κουτρουμπής. Μουσική Επιμέλεια: Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας (η μουσική της ταινίας είναι παραγωγή από μουσική επιγραφή που βρέθηκε στην Αρχαία Μεσσήνη το 2011 από τον αρχαιολόγο Πέτρο Θέμελη και μελοποιήθηκε από την καθηγήτρια παραδοσιακής μουσικής Γεωργία Ψαραδέλλη). Ιστορική Έρευνα, Σενάριο, Διάλογοι, Σκηνές, Ενδυματολογική Μελέτη: Σύλλογοι Διδασκόντων. Τα γυρίσματα έγιναν στο γραφείο του Δημάρχου Καλαμάτας, στις Κιτριές, στην πλατεία 23ης Μαρτίου και στο παλιό τούρκικο διοικητήριο, το οποίο ανακατασκευάζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages