ΖΕΣΤΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΖΕΣΤΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ

ΖΕΣΤΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ

Share This
Αρχίζει να... ζεσταίνεται το αυτοδιοικητικό σκηνικό εν μέσω αποκριών, με πολλά να είναι εκείνα που... μαγειρεύονται και γίνονται στους δήμους της Μεσσηνίας, με τις επιλογές και τις... καθόδους να παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον. Στα όσα έχουν μέχρι τώρα αναφερθεί πάμε να δούμε την κατάσταση πως σημειώνεται:
ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Ο Παναγιώτης Νίκας είναι εν... αναμονή της ανακοίνωσής του, την οποία ωστόσο έχει... καθυστερήσει, και, ψάχνεται και για την συγκρότηση του ψηφοδελτίου του που θα έχει και κάποιες αλλαγές.
Στο ΣΥΡΙΖΑ πορεύονται ως... φαίνεται με την υποψηφιότητα-πρόταση Μάκαρη η οποία αν και συναντά κομματικές αντιδράσεις προχωρά από τη Γραμματεία του Δικτύου. Πάντα ως λύση... ανάγκης παίζει του Μπεχράκη.
Μέσα σε όλα ακούγεται, αλλά δεν... βγαίνει προς τα έξω επίσημα, μια πρόταση –πρόθεση από τον Β. Κοσμόπουλο.
Στη Λαϊκή Συσπείρωση θα ηγηθεί ο Παναγιώτης Κουφαλάκος, ενώ δυναμική είναι η παρουσία που αναπτύσσει ο Γιώργος Δημητρούλιας, επικεφαλής της Ελληνικής Δράσης.
ΔΗΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
Ο Στάθης Αναστασόπουλος κινείται παράλληλα με το έργο της δημοτικής αρχής και προσθέτει και νέα πρόσωπα στο συνδυασμό του. Από την κούρσα αποχώρησε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας προκαλώντας έκπληξη, Νίκος Τζώρτζης. Απ' εκεί κι ύστερα έντονα κινείται τελευταία ο Γιώργος Τσώνης, με συναντήσεις και επαφές σε όλο το δήμο.
Ο Κώστας Σπυρόπουλος δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα κάνει, από το ΚΚΕ θα είναι πλην απροόπτου ο Κ. Αποστολόπουλος, ενώ επαφές λέγεται ότι κάνει και ο βουλευτής Δημήτρης Σαμπαζιώτης, κυρίως στην Αθήνα.
ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
Έντονη είναι η δυναμική της υποψηφιότητας του Τάκη Κατσίβελα που όπως όλα δείχνουν θα αποτελέσει υποψηφιότητα που θα συγκεντρώσει ευρύτερες δυνάμεις. Τον δήμο δεν θα διεκδικήσει ο νυν δήμαρχος Κ.Κόλλιας, κάτι που έχει εκφράσει επιθυμία ο Στ. Ανδρινόπουλος. Υποψήφιος θα είναι ο Σαράντος Κουκούμης από το ΚΚΕ, ενώ ερωτηματικό παραμένει το πρόσωπο που τελικά θα επιλεγεί από τον ΣΥΡΙΖΑ.
ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ ΝΕΣΤΟΡΟΣ
Ο σημερινός δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης θα διεκδικήσει εκ νέου το Δήμο Πύλου Νέστορος. Μέχρι την Κυριακή θα έχει ξεκαθαρίσει επίσης ποιος εκ των Παναγιώτη Γιαννόπουλου και Νίκου Καραμπάτσου θα ηγηθεί ως επικεφαλής της νέας αυτοδιοικητικής κίνησης στην περιοχή, που κινείται στον ευρύτερο κεντροαριστερό χώρο και στον ΣΥΡΙΖΑ. Η Σ. Αποστολοπούλου αναμένεται να στηριχθεί από το ΚΚΕ, ενώ υποψήφιος θα είναι και ο φαρμακοποιός Γιώργος Καρμίρης με την «Πυλίων Πολιτεία – Ανεξάρτητη πατριωτική κίνηση".
ΔΗΜΟΣ ΟΙΧΑΛΙΑΣ
Πολλές οι υποψηφιότητες που... ακούγονται. Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινώσει ο σημερινός δήμαρχος Φίλιππος Μπάμης και οι Αρ. Σταθόπουλος, Σ. Παναγιωτόπουλος και Ηλ. Σακελλαριάδης, με τον τελευταίο να συγκεντρώνει τις δυνάμεις τις κεντροαριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ. Εκκρεμεί επίσης η ανακοίνωση από το ΚΚΕ, ενώ ακόμα δεν έχει ανακοινώσει το τι θα κάνει η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ελ. Αλειφέρη.
Πάντως όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ρόλο – κλειδί στην «μάχη» του δήμου Οιχαλίας θα παίξει ο Γιάννης Παπαδόπουλος, ο οποίος δείχνει είναι ιδιαίτερα αγαπητός σε όλη την Άνω Μεσσηνία και η απόφασή του αναμένεται να κρίνει πολλά.
ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ
Μεταξύ τριών αναμένεται η «μάχη» στη Δυτ. Μάνη. Υποψήφιοι ο σημερινός δήμαρχος Δ. Γιαννημάρας, ο πρώην δήμαρχος Λεύκτρου Ν. Μπαραμπέας και ο πρώην δήμαρχος Αβίας Π. Μπασιάκος, με τον τελευταίο να έχει μια πιο έντονη κινητικότητα τελευταία.
Από την κούρσα αποχώρησε νωρίς ο Π. Ξεροβάσιλας, ενώ ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί ο υποψήφιος του ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages