ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΧΟΡΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΧΟΡΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΧΟΡΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

Share This
Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο, υπό την προεδρία του Δημάρχου, με τη συμμετοχή αιρετών του Δήμου Καλαμάτας και υπηρεσιακών παραγόντων, καθώς και εκπροσώπων της μελετητικής εταιρείας Planet, της Εθνικής Τράπεζας και της CostaNavarino. Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η ανταλλαγή απόψεων, καθώς και η παράδοση στοιχείων στους μελετητές εκ μέρους του Δήμου, αλλά και η διερεύνηση από πλευράς μελετητών πλήθους παραμέτρων σχετικών με την επιδίωξη της μελέτης: να καταστεί το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας ορόσημο για τον πολιτισμό καθώς και άλλες δραστηριότητες, στην υπηρεσία των πολιτών της νότιας Πελοποννήσου και πέραν αυτής, όντας οικονομικά βιώσιμο.Τα στελέχη της Planet, της οποίας μέτοχος είναι η Εθνική Τράπεζα, είχαν ετοιμάσει μια μικρή παρουσίαση όσον αφορά στη μελέτη βιωσιμότητας, που περιελάμβανε τα κεφάλαια: αντικείμενο της μελέτης βιωσιμότητας, μεθοδολογία, εναλλακτικά σενάρια ανάπτυξης του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, δυνητικές χρήσεις του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας και θέματα προς συζήτηση, στη σημερινή σύσκεψη. Την παρουσίαση αυτή, που αποτέλεσε βάση για τη συζήτηση, μπορείτε να δείτε εδώ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΤΟΥΡΚΟΛΙΑ
Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε το Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας Αλέξανδρο Τουρκολιά, ο οποίος έδωσε εντολή να αναλάβει η ΕΤΕ το κόστος εκπόνησης της μελέτης. Η αναγκαιότητα εκπόνησής της προκύπτει από το γεγονός ότι η χρήση και η βιωσιμότητα του Μεγάρου Χορού πρέπει να προσεγγισθούν με επιστημονικό τρόπο.
ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΦΑΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Επίσης, ο Π. Νίκας περιέγραψε με συντομία την κατάσταση της Καλαμάτας, δίνοντας και το αναπτυξιακό στίγμα της περιοχής μας όπως αυτό διαγράφεται στις ημέρες μας. Ο Δήμαρχος τόνισε: «Είμαι βαθύτατα πεπεισμένος ότι με τις κατάλληλες κινήσεις το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας μπορεί να γίνει σημείο αναφοράς της ευρύτερης περιοχής, ένας φάρος ανάπτυξης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages