Δάνειο 1,22 εκ. ευρώ για πολεοδομικές μελέτες και πράξεις εφαρμογήςf - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Δάνειο 1,22 εκ. ευρώ για πολεοδομικές μελέτες και πράξεις εφαρμογήςf

Δάνειο 1,22 εκ. ευρώ για πολεοδομικές μελέτες και πράξεις εφαρμογήςf

Share This
Στην απόφαση να συναφθεί δάνειο συνολικού ύψους 1,22 εκατ. ευρώ για νέες πολεοδομικές μελέτες και πράξεις εφαρμογής κατέληξε χθες, κατά τη συνεδρίασή της, η Οικονομική Επιτροπή του ∆ήμου Καλαμάτας.
Ευκαιρίας δοθείσης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Θ. Μπρεδήμας, ζήτησε να του δοθούν στοιχεία σχετικά με το ύψος των δανείων που έχουν ληφθεί, τόσο από το Δήμο όσο και από τα Νομικά του Πρόσωπα, κατά την περίοδο από το 2011 έως σήμερα.
Το δάνειο θα συναφθεί με τράπεζα, έπειτα από έρευνα αγοράς, προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα για τις μελέτες:
-Ανατολική Παραλία Καλαμάτας: πολεοδομική μελέτη της περιοχής Ανατολικής Παραλίας, που ορίζεται προς ανατολάς από το δυτικό όριο της πολεοδομικής μελέτης Παραλίας Βέργας, προς δυσμάς από τη διαμορφωμένη οδό Κρήτης στο ανατολικό όριο της ιδιοκτησίας Σταύρου Παπαδόπουλου, νότια από την οδό Ναυαρίνου και βόρεια από την προτεινόμενη από το εγκεκριμένο ΓΠΣ επέκταση της οδού Κρήτης. Η περιοχή, εκτάσεως 410 στρεμμάτων, προορίζεται από το εγκεκριμένο ΓΠΣ για χρήσεις τουρισμού και αναψυχής.
-Πρώην Δυτική ΖΕΠ, πλησίον Πλακωτών: πολεοδομική μελέτη της περιοχής της πρώην δυτικής ΖΕΠ. Πρόκειται για περιοχή που αρχικά είχε προταθεί με το ΓΠΣ του 1986 ως Ζώνη Ενεργού Πολεοδομίας και βρίσκεται μεταξύ του εγκεκριμένου σχεδίου πόλης της δυτικής και της βόρειας συνοικίας και της περιοχής Πλακωτά. Μετά την παρέλευση πενταετίας από την κύρωση του ΓΠΣ η ζώνη αυτοδίκαια αποχαρακτηρίστηκε λόγω μη υλοποίησής της.
Προωθείται, όπως προτείνεται με το ισχύον ΓΠΣ, η πολεοδόμησή της, εμβαδού 270 στρεμμάτων. Το δάνειο θα χρησιμοποιηθεί για τις μελέτες πολεοδόμησης και πράξης εφαρμογής και όλες τις προαπαιτούμενες μελέτες.
Πράξη Εφαρμογής Παραλίας Βέργας: Η περιοχή έχει επιφάνεια 1.315 στρεμμάτων περίπου. Μετά την επανέγκριση του σχεδίου πόλης θα πρέπει να συνταχθεί η πράξη εφαρμογής. Το δάνειο θα χρησιμοποιηθεί για τη χρηματοδότηση της εκπόνησης πράξης εφαρμογής.
Πράξη Εφαρμογής Μικρής Μαντίνειας: Αφού εκδοθεί και δημοσιευθεί σε ΦΕΚ το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα για την έγκριση του σχεδίου πόλης, θα πρέπει να συνταχθεί η πράξη εφαρμογής για την περιοχή, έκτασης 1.125 στρεμμάτων. Θάρρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages