Ταξιδεύει κάθε χρόνο από τη Μελβούρνη στη Μεσσηνία για να καλλιεργήσει τα χωράφια του! - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ταξιδεύει κάθε χρόνο από τη Μελβούρνη στη Μεσσηνία για να καλλιεργήσει τα χωράφια του!

Ταξιδεύει κάθε χρόνο από τη Μελβούρνη στη Μεσσηνία για να καλλιεργήσει τα χωράφια του!

Share This
Η αγάπη του για την πατρίδα… δεν έχει σύνορα Μετανάστευσε 17 χρονών στην Αυστραλία, κατάγεται από τη Μεσσηνία και εδώ και μερικά χρόνια ταξιδεύει κάθε χρόνο από τη Μελβούρνη έως την ιδιαίτερη πατρίδα του για να καλλιεργήσει τα χωράφια και τα αμπέλια του, να τρυγήσει, να μαζέψει τις ελιές και να πάρει το λάδι του πίσω στην Αυστραλία. Την ενδιαφέρουσα περίπτωσή του- που δεν είναι η μόνη, αφού αρκετοί Έλληνοαυστραλοί συνταξιούχοι επισκέπτονται ετησίως την Ελλάδα, μένουν μερικούς μήνες και καλλιεργούν τα χωράφια τους- παρουσιάζει ο «Νέος Κόσμος».
«Ένοιωθα δέσμιός της και η ανάγκη να φύγω όσο πιο μακριά γίνεται, όσο περνούσε ο καιρός, γινόταν όλο και πιο επιτακτική» λέει ο εξηντάχρονος σήμερα Δημήτρης Αποστολόπουλος που στα 17 του, αποφάσισε να φύγει μακριά από την αγροτική ζωή στη Κορώνη και να πάει στην Αυστραλία, «αγκαλιά» με τα όνειρά του. «Η γη δεν μου έφταιγε βέβαια. Οι συνθήκες ήταν τέτοιες που όσα και να σου έδινε, στο τέλος έμενες να χρωστάς στον μπακάλη και στον έμπορα. Μια ζωή με το βερεσέ. Έβλεπα τη γη σαν τύραννο» λέει. Αφού αναφέρεται στο ταξίδι στην Αυστραλία και στις δουλειές που έκανε, στέκεται στο πρώτο ταξίδι του στην Ελλάδα, μετά από 18 ολόκληρα χρόνια, που τον έκανε να μην μπορεί να πιστέψει στα μάτια του: «Είδα τεράστιες αλλαγές. Καινούρια σπίτια, καινούρια αυτοκίνητα, τρακτέρ στα χωράφια. Ανθρώπους που ζούσαν στην άνεση». Θάρρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages