«Απαραίτητη η αποκέντρωση της κεντροβαρούς εκπαίδευσης στην Ελλάδα» - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

«Απαραίτητη η αποκέντρωση της κεντροβαρούς εκπαίδευσης στην Ελλάδα»

«Απαραίτητη η αποκέντρωση της κεντροβαρούς εκπαίδευσης στην Ελλάδα»

Share This
Τις δυνατότητες ανάπτυξης σχεδίου ανταλλαγών και συνεργασιών μεταξύ σχολείων της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Γαλλίας, αλλά και μεταφοράς τεχνογνωσίας στην εφαρμογή πολιτικών ενσωμάτωσης μεταναστών στη μαθητική κοινότητα, εξέτασαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και η κα Odile Cobacho, ακόλουθος της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα για θέματα εκπαιδευτικής συνεργασίας, κατά τη συνάντησή τους στην έδρα της Περιφέρειας, τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε ότι η εμπέδωση της γλωσσομάθειας της Γαλλικής γλώσσας αποτελεί προτεραιότητα, ούτως ώστε να αναπτυχθεί ένα μακροχρόνιο και αποδοτικό πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Γαλλίας και πρότεινε την εισαγωγή της στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
Ο κ. Τατούλης σημείωσε επίσης ότι «η κεντροβαρής εκπαίδευση στην Ελλάδα έχει ανάγκη μεταρρυθμίσεων προκειμένου οι δομές της να αποκεντρωθούν και να μεταφερθούν στην ευθύνη των Περιφερειακών διοικήσεων, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τις προτεραιότητες της κάθε περιοχής. Η τεχνογνωσία της Γαλλίας στον τομέα αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντική, όπως άλλωστε και στην ενσωμάτωση των μεταναστών στις μαθητικές κοινότητες». Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου πρότεινε ακόμη την ανάπτυξη συνεργασίας για τον τομέα του μαθητικού τουρισμού και απήυθυνε πρόσκληση στον πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα να επισκεφθεί επίσημα την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages