ΓΙΟΡΤΕΣ ΕΙΝΑΙ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΟΜΟΡΦΟ ΤΟ ΔΗΜΟ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΓΙΟΡΤΕΣ ΕΙΝΑΙ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΟΜΟΡΦΟ ΤΟ ΔΗΜΟ

ΓΙΟΡΤΕΣ ΕΙΝΑΙ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΟΜΟΡΦΟ ΤΟ ΔΗΜΟ

Share This
Τα Χριστούγεννα φθάνουν και ο Δήμος Καλαμάτας εντατικοποιεί τις προσπάθειες να είναι η πόλη και οι Τοπικές Κοινότητες πιο όμορφες και πιο καθαρές, για να τις χαρούν κάτοικοι και επισκέπτες. Σε σύσκεψη που έγινε στο Δημαρχείο Καλαμάτας, με τη συμμετοχή των αρμοδίων Αντιδημάρχων και στελεχών των Υπηρεσιών του Δήμου, ο Π. Νίκας – συνοψίζοντας όσα συζητήθηκαν – έδωσε εντολές για τις εξής
παρεμβάσεις:
1. Στον τομέα της καθαριότητας, καθημερινά θα βγαίνουν 4 μηχανοκίνητες σκούπες στην Καλαμάτα, ενώ ιδιαίτερη φροντίδα θα δοθεί και στις Τοπικές Κοινότητες. Επίσης, υπάλληλοι του Δήμου θα φροντίζουν να είναι καθαρά και το απόγευμα η κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου, ο πεζόδρομος Αριστομένους και το Ιστορικό Κέντρο.
2. Το Τμήμα Ελέγχου και Αδειών θα εντατικοποιήσει τους ελέγχους και θα υποβάλει μηνύσεις για αφισορρύπανση, καθώς και τα ανάλογα πρόστιμα, σε όποιον παράνομα επικολλά αφίσες. Κρίσιμο ζήτημα αποτελεί και ο έλεγχος για τη χρήση δημόσιου χώρου από καταστήματα τα οποία αναπτύσσουν τραπεζοκαθίσματα. Και γι' αυτήν την παράμετρο θα είναι εντατικοί οι έλεγχοι, ενώ ειδικό συνεργείο θα ανανεώσει τις κίτρινες γραμμές με τις οποίες σημαίνονται οι χώροι για τραπεζοκαθίσματα.
3. Η αποφυγή κατάληψης χώρου πέραν του ορισμένου από τραπεζοκαθίσματα είναι καίριας σημασίας και για την ευχερή κίνηση στο Ιστορικό Κέντρο. Αυτή θα εξασφαλισθεί και με την τοποθέτηση στους πεζοδρόμους σιδερένιων διατάξεων τύπου Π, στην οποία θα προχωρήσει άμεσα συνεργείο του Δήμου.
4. Σήμερα ξεκινούν φυτεύσεις με κυκλάμινα στα ανθοκήπια του Δήμου, που θα δώσουν τη διάσταση του χρώματος στους δημόσιους χώρους της Καλαμάτας.
5.Τα έργα στη Φαρών πρόκειται να σταματήσουν στις 20 Δεκεμβρίου και θα συνεχισθούν στις 8 Ιανουαρίου. Επίσης, μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχει ολοκληρωθεί το έργο ανάπλασης στο δυτικό πεζοδρόμιο της Αριστομένους, μεταξύ Φραντζή και Ξενοφώντος, κατά δήλωση του εργολάβου. Τέλος, μετά την ασφαλτόστρωση σήμερα της οδού Βενετσάνου Κετσέα, οι ασφαλτοστρώσεις στο κέντρο και τις συνοικίες της Καλαμάτας σταματούν και θα συνεχισθούν μετά τις γιορτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages