Στο ΕΣΠΑ η ανάπλαση της περιοχής του Μεγάρου Χορού με 846.000 ευρώ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Στο ΕΣΠΑ η ανάπλαση της περιοχής του Μεγάρου Χορού με 846.000 ευρώ

Στο ΕΣΠΑ η ανάπλαση της περιοχής του Μεγάρου Χορού με 846.000 ευρώ

Share This
Την απόφαση ένταξης της πράξης «Αστική ανάπλαση περιοχής Μεγάρου Χορού Καλαμάτας» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα - Πελοπόννησος - Ιόνιοι Νήσοι» του ΕΣΠΑ, που υποβλήθηκε από το Δήμο Καλαμάτας μέσω της ΕΕΤΑΑ, υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Ι. Μιχελάκης. Η πράξη, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας, συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Η συνολική δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 846.000 ευρώ με το ΦΠΑ και ταυτίζεται με την επιλέξιμη δημόσια δαπάνη από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα. Το φυσικό αντικείμενο της παρούσας πράξης αφορά στη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας. Συγκεκριμένα, προβλέπονται: -Βιοκλιματικός σχεδιασμός: Ο σχεδιασμός του χώρου ακολουθεί τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού, καθώς επιλέγονται για δαπεδόστρωση μη ανακλαστικά υλικά και αφήνονται επιφάνειες ελεύθερες (χωρίς δαπεδόστρωση) με φυτοκάλυψη αλλά και με βότσαλο, επιφάνειες που «απορροφούν» τα νερά της βροχής.
Η χωροθέτηση και η επιλογή των δέντρων φύτευσης (φυλλοβόλα , αειθαλή) σκιάζει τους χώρους και μαζί με την ύπαρξη του υδάτινου στοιχείου δημιουργούν το απαραίτητο ευχάριστο μικρόκλιμα που κάνει το χώρο ελκυστικό και τους θερμούς μήνες του χρόνου. Τέλος, κατασκευάζεται στο χώρο πέργκολα με κινούμενα σκίαστρα-περσίδες που προσφέρουν ένα «φυσικά κλιματιζόμενο» υπαίθριο χώρο. -Περίφραξη του αύλειου χώρου του Μεγάρου (με εξαίρεση τη βόρεια πλευρά του) για προστασία του κτηρίου και έλεγχο της προσβασιμότητας. -Κατασκευή στην οδό Αρτέμιδος εσοχής – λωρίδας προσωρινής στάσης αυτοκινήτων για τη διευκόλυνση της αποβίβασης - επιβίβασης του κοινού. -Διαμόρφωση ζώνης κίνησης πεζών στο νότιο και βόρειο τμήμα του ευρισκόμενου επί του ποταμού Νέδοντα δημοτικού χώρου στάθμευσης για τη σύνδεση του χώρου του Μεγάρου με τον κεντρικό ιστό της πόλης -Μονοδρόμηση με κατεύθυνση ανατολή – δύση του δημοτικού δρόμου στα νότια. -Δημιουργία θέσεων στάθμευσης και διευρυμένου πεζοδρομίου. -Φύτευση με δεντροστοιχίες, θάμνους και χλοοτάπητα. -Ο φωτισμός του άμεσου περιβάλλοντος χώρου του Μεγάρου γίνεται με φωτιστικά σώματα πολλαπλών δεσμών και του ευρύτερου χώρου με φωτιστικά κορυφής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages