OI ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΙ...ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΜΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

OI ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΙ...ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΜΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ

OI ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΙ...ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΜΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ

Share This
Μέχρι και πριν από λίγα χρόνια Αλβανοί περνούσαν τα σύνορα κατά χιλιάδες, για να βρουν δουλειά και να φτιάξουν τη ζωή τους σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Σήμερα, Βολιώτες άνεργοι μεταναστεύουν στην Αλβανία, για να βρουν εργασία εκεί, ακόμη και με 400 και 500 ευρώ το μήνα.Οι περισσότεροι είναι μακροχρόνια άνεργοι, κυρίως οικοδόμοι και τεχνίτες που προκειμένου να κάθονται χωρίς να προσφέρουν τίποτα στις οικογένειές τους, παίρνουν τη μεγάλη απόφαση και περνούν τα σύνορα για ένα μεροκάματο που κυμαίνεται από 7 έως 20 ευρώ, το υψηλότερο. Υπάρχουν, όμως, και άλλες επιλογές όπως του σερβιτόρου που θεωρείται δουλειά καλοπληρωμένη μέχρι και 40 ευρώ την ημέρα στην Αυλώνα και το Δυράχιο το φετινό καλοκαίρι, αφού ο τουρισμός αποτελεί την «ανερχόμενη βιομηχανία» για τη γείτονα χώρα.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλβανών «Ιλλυρία», στη Μαγνησία, Έντουαρντ Ταφάι, που μένει μόνιμα στο Βόλο, μιλώντας στον τοπικό ''Ταχυδρόμο'', επιβεβαίωσε το «κύμα μετανάστευσης» προς τη γείτονα χώρα, έστω για λίγους μήνες, ενώ επίσης έντονο είναι το στοιχείο του «επαναπατρισμού» Αλβανών που έμεναν στο Βόλο και επιστρέφουν στην Αλβανία, όχι για μόνιμη εγκατάσταση αλλά μέχρι, όπως λένε, να περάσει η κρίση και να «φτιάξουν τα πράγματα». Εχοντας συμπληρώσει τρία χρόνια στην ανεργία και αφού χτύπησε διάφορες πόρτες για δουλειά χωρίς, όμως, αποτέλεσμα, ο Γ.ΓΚ από τη Νέα Ιωνία αποφάσισε τον περασμένο Μάιο να αναζητήσει την τύχη του στο εξωτερικό. Η γνωριμία του με έναν Αλβανό οικοδόμο, που χρόνια ζούσε στη Νέα Ιωνία και τώρα έχει επιστρέψει στην Αλβανία και έχει δημιουργήσει δική του επιχείρηση εστίασης (σουβλατζίδικο), αποδείχτηκε για αυτόν «χρυσή ευκαιρία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages