Βαθαίνει το κοινωνικό χάσμα από τα οικονομικά μέτρα και στην περιοχή μας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Βαθαίνει το κοινωνικό χάσμα από τα οικονομικά μέτρα και στην περιοχή μας

Βαθαίνει το κοινωνικό χάσμα από τα οικονομικά μέτρα και στην περιοχή μας

Share This
«Έκρηξη» σημειώνουν, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, οι κατασχέσεις σε χέρια τρίτων (χρηματικά ποσά από οφειλέτες οι οποίοι έχουν να λαμβάνουν χρήματα από τρίτα πρόσωπα, που όμως δεν εκπληρώνουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις). Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα στους πρώτους δέκα μήνες του 2013 αυτές διπλασιάστηκαν φθάνοντας τις 11.883 τον Οκτώβριο από 5.592 τον Ιανουάριο. Την πρώτη θέση καταλαμβάνει η ΔΟΥ Β΄ Ηρακλείου με 1.052 κατασχέσεις «εις χείρας τρίτων» τον Οκτώβριο και ακολουθούν η ΦΑΕΕ Πειραιά με 793, η ΔΟΥ Κοζάνης με 592, η ΔΟΥ Καλαμάτας με 588 και η ΔΟΥ Μεγάλων Επιχειρήσεων με 504. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει κρεσέντο της εφορίας με άνοιγμα λογαριασμών καταθέσεων, κατασχέσεις και πλειστηριασμούς ακινήτων. Σύμφωνα με τα στοιχεία, από την αρχή του χρόνου ως το τέλος του Οκτωβρίου η εφορία άνοιξε και πήρε χρήματα από 93.330 λογαριασμούς οφειλετών του Δημοσίου, ενώ στο «σφυρί» έβγαζε 56 σπίτια την ημέρα!
Μόνο τον Οκτώβριο σύμφωνα με το 'Θάρρος', οι φορολογικές αρχές έβγαλαν σε πλειστηριασμό 1.553 κατοικίες και οικόπεδα και 14.197 ακίνητα συνολικά στο δεκάμηνο του έτους. Σε σχέση με το περσινό δεκάμηνο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2013, οι πλειστηριασμοί ακινήτων σημειώνουν αύξηση κατά 26,3% αφού πέρυσι η εφορία έβγαλε σε δημοπρασία 11.240 ακίνητα συνολικά. Από τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών προκύπτει ότι από τον Ιανουάριο μέχρι τον Οκτώβριο του 2013 οι φορολογικές αρχές άσκησαν ποινικές διώξεις σε βάρος 22.613 οφειλετών του Δημοσίου, οι οποίοι μαζί με αυτούς για τους οποίους ασκήθηκαν κατασχέσεις φθάνουν τους 156.758. Τα ποσά από τα ληξιπρόθεσμα χρέη που μπήκαν στα ταμεία έφθασαν το 1,5 δισ. ευρώ. Τα παραπάνω είναι μία ακόμα απόδειξη ότι ελάχιστοι είναι πλέον οι Έλληνες που πιστεύουν τον κυβερνητικό ισχυρισμό περί δήθεν επερχόμενης ανάπτυξης. Εκείνο που διαπιστώνουμε τις τελευταίες μέρες είναι ότι την κυβέρνηση δεν την πιστεύουν ούτε οι ξένοι. Μάλιστα, όχι απλώς δεν πιστεύουν ότι έρχεται ανάπτυξη, αλλά αντιθέτως φοβούνται ότι στη χώρα μας θα γίνει κοινωνική έκρηξη, αν συνεχιστεί η ασκούμενη πολιτική λιτότητας.
Οι «Τάιμς της Νέας Υόρκης» με κύριο άρθρο τους σημειώνουν ότι «η Ελλάδα κατευθύνεται προς την πολιτική κατάρρευση», υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων: «Η συνεχιζόμενη εμμονή της Ευρώπης σε περικοπές, απολύσεις και αυξήσεις φόρων δε βοηθάει κανέναν, ενώ σπρώχνει την Ελλάδα προς το χείλος της κατάρρευσης». Πριν από τρεις ημέρες ήταν η σειρά του «Γκάρντιαν», της γνωστής βρετανικής εφημερίδας, να γράψει μεταξύ άλλων: «Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά την έκρηξη της κρίσης χρέους της Αθήνας που ανάγκασε τους μανδαρίνους της Ε.Ε. να ξαναγράψουν το βιβλίο των δημοσιονομικών κανόνων, έχουν επιστρέψει η δυσπιστία, ο θυμός και ο συγκαλυμμένος πανικός, δημιουργώντας εντάσεις στις σχέσεις της Ελλάδας με τους δανειστές της στην Ε.Ε., την ΕΚΤ και το ΔΝΤ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages